HC Energie Karlovy Vary

Slušný zápas. Prohru musíme hodit za hlavu, říká Flek

Proti Třinci se vrátil do sestavy energetiků útočník Jakub Flek. „Po druhém gólu zalezli do vlastní třetiny a nikam se nehrnuli. Čekali jen na nás. Kotouče dostávali dobře ven ze třetiny. Chodili do protiútoků," hodnotí kvalitní obranu Třince rychlonohý forvard.

Kubo, nastoupil jste do zápasu po krátkém hranění, jak jste se cítil po fyzické stránce?
Bylo znát, že jsem pořádně netrénoval. Měl jsem nějaké zdravotní komplikace. Nebyl jsem úplně v takovém tempu a takové kondici, jak bych chtěl a jak bych si představoval. Na to se nemůžu vymlouvat. Trenérům jsem řekl, že jsem stoprocentní. Do zápasu jsem dal všechno. Bohužel to ale nevyšlo. Na začátku utkání jsme měli nějaké šance, ale neproměnili jsme je. Potom jsme dostali gól z přesilové hry, kdy se jim kotouč do branky defacto odrazil. Oceláři se dostali na koně. Druhým gólem nás zlomili. Tlačili jsme se, ale nemohli jsme se do jejich třetiny dostat.

Třinec výborně bránil, bylo těžké přes jejich obranu přejít...
Po druhém gólu zalezli do vlastní třetiny a nikam se nehrnuli. Čekali jen na nás. Kotouče dostávali dobře ven ze třetiny. Chodili do protiútoků. Přes jejich val jsme se nemohli dostat. Pokoušeli jsme se nahazovat a jít za pukem ale hráli zkušeně. Je vidět, že mají kvalitní tým. Kotouče neodhazovali zbrkle, dařilo se jim dostávat puky ze třetiny a my jsme se furt snažili naplno.

Čekají vás ještě další dvě klání na domácím ledě, považujete domácí prostředí za výhodu?
To je jasné. S klukama jsme si říkali, že musíme z těch domácích zápasů urvat co nejvíce bodů. Bohužel, v pátek to nevyšlo, musíme ten zápas hodit za hlavu. Za dva dny nás čeká další utkání a chceme naplno bodovat.

V extralize nebudete patřit k favoritům, vloni to bylo spíš naopak. Kerá role vám vyhovuje více?
Nemyslím si, že bychom byli outsideři. Podle mě jsme s Oceláři předvedli slušný výkon. V první půlce zápasu, než jsme inkasovali první gól z přesilovky, tak si troufnu říct, že jsme měli více ze hry. Jak jsem ale již říkal, dostali jsme branku z přesilovky a druhým gólem nás zlomili.

Díky za rozhovor!

Související články