HC Energie Karlovy Vary

Musíme dávat více gólů, hodnotí prohru Šenkeřík

Karlovarské přijeli prověřit Berani ze Zlína. Do vedení poslal energetiky v 15. minutě Petr Šenkeřík, který jako první využil přesilovou hru Karlových Varů v novém extraligovém ročníku.

Petře, za čtyři zápasy máte na kontě jedinou výhru, působí to negativně na vaší psychiku?
Nesmíme se z toho zhroutit. Musíme hrát hokej a systém, který chceme hrát. Musíme proměňovat šance a naopak nesmíme dělat chyby dozadu, což děláme.

Kde byla největší chyba? Zdálo se, že do druhé třetiny jste byli lepším týmem...
Nevím, jestli lepším týmem, ale Zlín má tři body, to je důležité. My jsme udělali chyby a oni je využili, naopak nám se nepodařilo proměnit některé naše šance. Musíme dávat více gólů a hlavně nechybovat ve hře dozadu. To je furt dokola.



Je to druhý soupeř, který tu hrál výborně do obrany. Byli jste na to připraveni?
Připravili jsme se na to. Řekli jsme si, jak hrají. Viděli jsme jejich předešlé zápasy. Nastavili jsme si systém a docela nám to vycházelo. Ale například u prvního inkasovaného gólu jsem chytil střelu, ale nechal jsem za sebou hráče, který dával na 1:1. Kdybychom vedli po první třetině, určitě by se nám lépe dýchalo a pohlídali bychom si to. Jenže poté hrál Zlín ještě více dozadu, moc se s tím vzadu neplácal. Ometali kotouče o plexiskla a mantinely a šli do protiútoků, z nichž nám hosté dali další tři góly.

Před utkáním se Zlínem jste měli nulovou procentuální úspěšnost v přesilových hrách, tentokrát jste využili rovnou dvě...
Nemáme tři body, takže to povzbuzující není. I kdybychom dali čtyři góly a dostali jich pět, tak pořád je to k ničemu a jsme bez bodů. Musíme to hodit za hlavu a pokračovat dalším zápasem, který je v pátek proti Litvínovu. Věřím tomu, že to konečně zlomíme a doma vyhrajeme.

Jedním z týmů, kde jste během kariéry působil, byl právě Zlín. Měl jste o to větší motivaci?
Jdu do každého zápasu úplně stejně naplno. Samozřejmě tam mám kamarády už od mládí, co se známe. Při utkání to jde ale stranou. Před zápasem nebo po něm si povykládáme, ale v samotném zápase se říká, že nemáte kamarády mimo spoluhráče.

Díky za rozhovor!