HC Energie Karlovy Vary

Energetici posilují útok, z Třince přichází Roman Vlach

Karlovarští hokejisté posilují ofenzivu! Z Třince se na západ Čech přesouvá útočník Roman Vlach, který bude v Energii hostovat do konce letošní sezony.

Devětadvacetiletý útočník přichází do známého prostředí, v Karlových Varech odehrál závěr sezony 2012-13 a následně i celý následující ročník. V něm byl s 32 body v základní části vůbec druhým nejproduktivnějším energetikem hned za Martinem Zaťovičem.

V letošní sezoně Vlach dosud nebodoval, za Oceláře odehrál pět utkání, naposledy se představil v nedělním zápase na ledě Komety, který Třinec ztratil dvanáct sekund před koncem a padl 1:2.

„Reagujeme na zranění středního útočníka Dávida Grígera příchodem Romana Vlacha z Třince. Roman u nás už před několika lety působil a tak přichází do známého prostředí, což je pro něj určitě výhodou. K týmu se připojí už před středečním tréninkem,“ uvedl na adresu nové posily Energie hlavní trenér a sportovní manažer klubu Martin Pešout.



Roman Vlach (útočník, 21.6.1989)

Odchovanec zlínského hokeje prošel mládežnickými národními týmy až do dvacítky, nejvyšší ligovou soutěž ochutnal v devatenácti letech v dresu mateřského klubu, ve kterém působil až do sezony 2011-12. V té následující odešel na hostování do Liberce, sezonu ale nakonec dohrál právě v karlovarské Energii.

Následující ročník už začal na západě Čech a ačkoliv se týmu nepodařilo postoupit do play-off, Vlachovi se individuálně dařilo. Sedmnáct branek a dvaatřicet bodů stačilo v klubovém bodování i střelecké tabulce na druhé místo. Po vydařeném ročníku následoval přesun zpět do Zlína, kde Vlach strávil další dvě a půl sezony. Přes štaci v Olomouci přišlo další hostování, tentokrát v Třinci, se kterým v loňské sezoně vybojoval extraligové stříbro.