HC Energie Karlovy Vary

Robin Bacul letos dohrál, junioři míří na výpomoc do Sokolova

K a r l o v y  V a r y - O pohybech v kádru Energie se v poslední době hodně mluvilo. Mezi příchody a odchody hráčů se rýsoval návrat dlouhodobě zraněného středního útočníka Robina Bacula. Po dnešku je však jasné, že v letošní sezoně talentovaný centr na led již nevyjede. Přinášíme vám nové informace, které vydalo vedení HC Energie Karlovy Vary.
Bacula čeká další operace

Generální manažer klubu Miroslav Vaněk dnes oznámil, že sezona pro Robina Bacula definitivně skončila. Útočník, který si 25. října loňského roku zranil v utkání s Třincem kolenní vazy, se původně již zapojil do tréninku. Protože by ale Bacul musel po sezoně podstoupit ještě jednu operaci a následně by se nemohl po dobu tří měsíců zapojit do letní přípravy, rozhodlo se vedení pokračovat v Baculově léčení okamžitě. Miroslav Vaněk k tomu uvedl: “Robin Bacul by se dostal do sestavy až po únorové reprezentační přestávce. Máme v současnosti pět centrů a je pro nás lepší, aby se Bacul raději kvalitně připravil na příští sezonu.“

Bacul tak v úterý absolvuje v Olomouci plastiku křížových vazů. Potom by již měl být konečně v pořádku a po skončení extraligového ročníku by 20. dubna nemělo nic bránit jeho zapojení do letní přípravy.

Voskár definitivně v Havířově

V karlovarském dresu naopak začala nastupovat čerstvá posila – Lukáš Bednařík. Náhradou za něj putoval do Havířova z lázeňského města Jozef Voskár. Za Havířov však v prvním možném zápase nenastoupil a existovala možnost, že Voskár nakonec v Havířově vůbec nezakotví. Nyní je však rozhodnuto a slovenský útočník se zapojí do kádru posledního celku soutěže. Informoval o tom havířovský generální manažer Michal Slavík. Voskár se léčil na Slovensku z angíny a do domácího utkání 35. kola s Litvínovem si nestihl sbalit vše potřebné a dostavit se do místa nového působiště.

Junioři posílí Baník Sokolov

Občasná výpomoc karlovarské Energie druholigovému sokolovskému Baníku dostala do konce sezony trvalý charakter. Junioři se neprobojovali v extralize do play-off, a tak pětice z nich, jmenovitě gólman Jakub Frič, útočníci Kamil Tvrdek s Janem Soukupem a obránci Martin Obuch s Peterem Švarbou, absolvuje i sokolovské tréninky. „Všichni jsou už přeregistrováni a ve zbytku sezony pomůžou nejen nám, ale i v několika nejbližsích třech zápasech i našim juniorům v boji o ligové play-off,“ sdělil deníku MF Dnes asistent trenéra Baníku Jan Michna.