HC Energie Karlovy Vary

Každá výhra je super, usmívá se Ondřej Beránek

Energetici v pátečním duelu proti Chomutovu vybojovali po výhře 6:3 tři body a navázali na své vítězství nad Vítkovicemi z minulého týdne. Jednou přesnou trefou k tomuto úspěchu přispěl i aktuálně nejproduktivnější hráč zelenobílých Ondřej Beránek a právě jeho jsme vyzpovídali mimo jiné o skvělé souhře s Tomášem Mikúšem a Romanem Vlachem, přesilovkách i někdejšímu spoluhráči a nyní soupeři Petru Koblasovi.

Ondro, dnes napínavé a vyhrocené derby se šťastným koncem, jak těžké to bylo?
Každý zápas je těžký, ale my jsme se odpíchli už od zápasu s Vítkovicemi, kde jsme ubojovali tři body výbornou týmovou prací. To se nám podařilo přenést i do dnešního utkání. První dvě třetiny jsme ani nepustili Chomutov k nám do pásma a hráli jsme svoji hru. Ve třetí třetině jsme to trošku zatáhli, Chomutov na nás hodně vlétnul, ale celkově jsme to ubránili a vyhráli za tři body.

Chomutov je posledním celkem tabulky, věřili jste si o to víc, že byste ho mohli porazit?
Tohle ani moc nevnímáme, máme to postavené stejně soupeř od soupeře a chceme předvést co nejlepší výkon. Takže jsme to nijak neřešili.

Díky předehrávce se Spartou jste měli týden volna, pomohlo vám to v dnešním utkání?
Nemyslím si, že by nám to nějak výrazněji pomohlo, ale asi jsme trošku zregenerovali a nabrali nějaké síly. A to i psychické ze zápasu, když se vyhraje, tak je to hned jiné.

Dali jste velice rychlý gól v první třetině, dostalo vás to do pohody na zbytek zápasu?
Vždycky je lepší, když dáte první gól, hraje se pak úplně jinak. Ano, povzbudilo nás to.

Piráti byli dnes často vylučovaní a vy jste vyhráli i díky třem gólům v přesilovkách. Byl to účel nechat soupeře se takto vyfaulovat?
(úsměv) To ne, bruslili jsme a chtěli jsme si vytvářet šance pohybem. Nám se jednoduše podařilo dát góly v přesilovkách, pracujeme na tom na trénincích a jsme za to rádi.

Chomutov je nejvíce hitujícím celkem v soutěži a i dnes předváděl velice důrazný a tvrdý hokej. Připravovali jste se nějak speciálně na to, že bude soupeř agresivní?
Tak to je hokej (smích). Jestli se to tak hrálo, mělo to tak být, takže jsme se nijak moc nepřipravovali. Klasicky jsme hráli ten svůj hokej.



Po výhře nad Vítkovicemi je to už vaše druhé vítězství v řadě a tím jste dokázali, že to minulý týden nebyla náhoda. Nakopne vás to do dalších zápasů?
Určitě, každá výhra je super a vždycky nás to povzbudí. My jsme nehráli špatně už ty zápasy předtím, ale chybělo nám to štěstí, takové ty kousky, které nám vždycky utíkaly. To se ale teď obrátilo k nám a vyhráváme.

Posledních pár zápasů nastupujete v jedné formaci s Tomášem Mikúšem a Romanem Vlachem a šlape vám to, dnes jste zajistili Energii tři góly. Jak vznikla tahle souhra mezi vámi?
(úsměv) Tak to postavili trenéři a my jsme rádi, že nám to tam takhle padá a snad to tak vydrží co nejdéle. Ale důležité je, že jsme týmově ukopali tři body a od toho se musíme odrazit.

Dnes jste stál mimo jiné proti svému bývalému parťákovi z MHL Petru Koblasovi, padlo mezi vámi před zápasem pár slov?
Ne, nepadlo (úsměv). Známe se dobře, je to dobrý kamarád, ale nic jsme neprobírali (úsměv).

Děkuji za rozhovor.

Související články

Preview k zápasu | čt 18.10.2018

K zápasu o "šest" bodů přijíždí Chomutov