HC Energie Karlovy Vary

Trenér Jílek o dorostu B: Vytvořila se tu parta kluků, které to baví

Béčko karlovarského dorostu má za sebou základní část soutěže a touto fází roku prosvištělo jako rychlovlak, 9 výher z 10 utkání znamená jasné první místo ve skupině A a postup do nadstavbové části ligy. Hodnocení úspěšného startu sezony pak v rozhovoru přinesl hlavní trenér B-týmu dorostenců Michal Jílek.

Trenére, vyhráli jste skupinu A. Panuje u vás spokojenost?
Samozřejmě. Bylo to naším hlavním cílem, postoupit ze základní skupiny.

Jaké máte cíle do nastavby? Věříte si?
Naším cílem není úplně umístění v tabulce, spíše chceme rozvíjet hráče, které tu máme z mladších ročníků - 2003, 2004 i 2005.

V celé základní části jste hráli proti týmům z blízkého okolí a jasně jste nad nimi dominovali, vyhrávali jste. Nechybí vám nějaká větší konkurence?
V srpnu jsme prošli přípravným kempem, kde jsme hráli s týmy, u nichž počítáme, že se s nimi potkáme v nadstavbě, takže určitě máme zkušenosti.

Před sezonou se mluvilo o tom, že týmy, které mají zastoupení v extralize dorostu, by vytvořily i béčko dorostu, a ta by pak hrála tuto soutěž. Jaký na to máte názor?
Byl tu tento nápad, ale nepotkal se s odezvou. Zůstalo to tak, že hrajeme tyto regionální ligy, ze kterých potom vzejdou kvalitní týmy a se kterými poté hrajeme dál.



Jak se vám spolupracuje s áčkem karlovarského dorostu?
Ta spolupráce je úzká, hráči pendlují tam a zpátky. Když hráči zespoda předvádějí dobré výkony v trénincích i zápasech, jsou za odměnu posláni do U16, kde si to vyzkouší. Zase naopak hráči, kteří se neosvědčí v U16, putují zpátky do U15.

Áčko dorostu hraje v podstatě na 13 hráčů, tím pádem se vám otevírá větší prostor pro širší kádr tady v béčku. Jaký to pro vás má přínos?
Z U16 k nám nechodí hrát všichni hráči, není to tak, že by jich většina chodila do U15. Jsou to zhruba tři, čtyři hráči, kteří mají menší ice-time v U16, a tak chodí podpořit i U15.

A pomáhá vám, když máte širší výběr hráčů, jelikož si jich áčko bere na stálo méně?
My tedy máme i svoje hráče, kteří byli na hostování v U15 tady v regionu, ale ano, je pravda, že nám to pomáhá.

Jak vnímáte posun celého týmu a jednotlivých hráčů za posledních pár měsíců? V čem se posunuli nejvíc?
Je to vidět na výsledcích, na začátku sezony jsme hráli se soupeři z regionu s jedno- či dvoubrankovým rozdílem, dokonce jsme prohráli. Teď na konci vesměs všechny zápasy vyhráváme dvouciferným výsledkem.

Co je podle vás ten klíčový důvod, proč se vám takto daří? Jaký aspekt vaší hry byste vypíchnul?
Myslím si, že se tu vytvořila parta kluků, které to baví. Je to vidět i v tréninku, že to nedělají z pocitu toho, že musí, ale z pocitu toho, že chtějí.

Děkuji za rozhovor.