HC Energie Karlovy Vary

Musíme potvrdit formu a makat, hlásá Filip Novotný

První letošní derby s Plzní přineslo Energii krásnou chuť vítězství a klíčovou postavou celého utkání byl čarující gólman Filip Novotný, který byl také vyhlášen nejlepším hráčem utkání z řad zelenobílých. Po zápase nám karlovarská brankářská jednička prozradila, jak si užila souboj rivalů, co říká na formu Energie i jak vnímal velké množství střel na jeho branku.

Filipe, pro vás to bylo první derby v lize, jak jste si užil atmosféru a celkový zápas? V čem se liší normální utkání a derby?
Já to tedy moc neřešil, protože nepocházím odsud, maximálně se soustředím na každý zápas. Vnímal jsem, že tu bylo více lidí a všichni jsme si to užili, ale od toho jsme tady, abychom si to užili (úsměv). Lidi byli dnes úžasní. Říká se, že derby nemá favorita a jsem rád, že to dopadlo lépe pro nás.

Měl jste dnes 41 zákroků a jen jediný inkasovaný gól, to je famózní forma...
Pro mě je famózní forma, kdybych měl nulu (smích). Ne, já jsem rád, že jsme vyhráli. Nejde o to, jestli mám nulu nebo ne, hlavně, že jsme vyhráli. Střel je hodně, ale od toho jsem tam, abych ty puky chytal (úsměv). Je jedno, jestli jich je šestnáct nebo čtyřicet, každá je důležitá.

Říká se, že pro gólmana je lepší, když má víc zákroků, než když na něj za zápas letí pět střel...
Já nevím, s více střelami je větší šance, že dostanu nějaký gól. Ale jak jsem říkal, jsem v brance od toho, abych ty střely chytal a na každou se soustředil. Dneska to vyšlo.

V zápase se moc nepřerušovalo, zejména ve třetí třetině. Jaké to je z pohledu brankáře?
Vůbec netuším, jestli se přerušovalo nebo ne (smích). Byl to fofr, puky pořád létaly. Plzeň hrála výborně, ale my jsme to ubojovali.



Co říkáte vítězství proti Plzni? Navíc když máte vítěznou sérii a ještě ji prodloužíte...
Hodně nám pomohlo, že jsme se dostali do vedení a i když oni vyrovnali, tak jsme se z toho nesesypali. Klobouk před soupeřem, hrál výborně, ale my jsme se jim přizpůsobili a vyhráli.

Před sezonou Karlovy Vary říkaly, že si musí zvyknout na extraligu a vy teď předvádíte, že jste konkurenceschopní a můžete porážet každého...
Musíme to hlavně potvrdit, teď přijdou těžké zápasy doma i venku. Musíme to hlavně potvrdit a všichni makat tak, jak jsme makali teď, aby přišly body.

Děkuji za rozhovor.

Související články

Preview k zápasu | čt 25.10.2018

Očekávané derby je tu, Energie se postaví Plzni