HC Energie Karlovy Vary

Nemohl jsem jej zasáhnout vysokou holí! Tvrdí Libor Pavliš

L i t v í n o v – Výborný výkon podal celý karlovarský tým. Ačkoliv měl Litvínov v první třetině herní převahu, vyrobil dvě hrubky v defenzívě a právě jich dokázala Energie využít a tím vyhrát zápas. V taktické bitvě o sedmou příčku zcela zaslouženě vyhrála karlovarská Energie. Mrzet může pouze nastřelená tyčka Martina Opatovského v trestném střílení, dva neproměněné úniky Libora Pavliše a zcela nezvládnutý závěr zápasu ze strany rozhodčích, kteří tak pokazili jinak výborné utkání. Zápas zhodnotil útočník Libor Pavliš a kapitán Michal Mádl.
Utkání v Litvínově patřilo rozhodně k povedeným. Pro diváka bylo velmi atraktivní. Rychlý hokej, často přelévající se hra a výtečné zákroky brankářů, především pak Petra Fraňka. Hrálo se o hodně a bylo to znát na obou celcích. „Utkání se nám povedlo, hráli jsme velmi dobře a zodpovědně především v obraně,“ hodnotí zápas útočník Libor Pavliš.

Pavliš nastoupil po delší době v základní sestavě od začátku utkání a evidentně mu to svědčilo. Na ledové ploše patřil mezi nejaktivnější hráče a dvakrát se dostal i do úniku před brankáře Hronka. Vždy z pravého křídla, ale bohužel ani jeden únik gólem neskončil. „Byl jsem rád, že jsem nastoupil od začátku. Hrál jsem s Martinem Opatovským a Tomášem Němčickým. Oba jsou skvělí útočníci a hra s nimi mi vyhovovala. I když jsme hráli jako čtvrtý útok, dostávali jsme se na led poměrně často. Ty neproměněné úniky mě mrzí, byla to smůla.“

Zcela nesmyslné vyloučení vyrobil hlavní rozhodčí Husička, když v 53.minutě poslal Libora Pavliše na trestnou lavici na 2+2 minuty za nebezpečnou hru vysokou holí. Pavliš měl po celou dobu souboje hokejku na ledě a ani krvavé zranění, za což by tento dvojitý trest měl rozhodčí udělit, nebylo na litvínovském útočníkovi patrné. „Já jsem měl hokejku stále na ledě!,“ obhajuje se. „Říkal jsem rozhodčímu Husičkovi, že jsem jej zasáhnout vysokou holí nemohl. Musel se buď nějak předklonit, nebo jej nejspíš zasáhl puk. Chci se podívat na video, co se vlastně přesně stalo. Ani krvavé zranění jsem neviděl. Maximálně mohl mít nějakou malou odřeninu,“ popisuje spornou situaci. „Naštěstí se nechal hned vyloučit i Litvínovský hráč, čímž se mé vyloučení částečně kompenzovalo, takže to nebylo tak hrozné,“ dodává.

Vítkovický odchovanec nám sdělil i své hodnocení výkonu rozhodčích. „Myslím, že především v poslední třetině podal nejen hlavní rozhodčí, ale i čárový velmi špatný výkon. Poslat nás 4-krát během poslední třetiny za podivných okolností do oslabení ve třech je přinejmenším zarážející.“

To karlovarský kapitán Michla Mádl byl v hodnocení zdrženlivější. „Já nerad hodnotím rozhodčí, ne že bych nějak nechtěl! Rozhodčí raději nehodnotím. Příště bude stát pan Husička opět proti nám. Já myslím že s rozhodčím Husičkou vycházíme dobře a v Litvínově pískal dobrý zápas“ říká s velkou dávkou ironie.

Michal Mádl jako kapitán mužstva i Martin Hlavačka s Ladislavem Svobodou v rolích jeho asistentů, si několikrát hlavnímu rozhodčí stěžovali za sporná vyloučení. „Především si musíme dát na zbytečné fauly pozor. Hlavní sudí nám vždy řekl, že to viděl jako faul a proto to jako faul odpískal.“

Slova chvály patřila především brankáři Petru Fraňkovi. „Podává dlouhodobě vynikající výkony. Velmi mě zaráží postoj trenérů a vůbec vedení českého hokeje. Nechápu, že jej nepozvou do reprezentace. Je to velmi kvalitní brankář, který by si to zasloužil. Totéž Martin Hlavačka. Já nevím, proč opomíjejí některé hráče. Myslím, že se měl také na nějaké akci jako Karjala, či Baltika objevit. Hraje dlouhodobě výborně,“ uzavírá.

Související články