HC Energie Karlovy Vary

Karlovy Vary budou vetovat rozhodčího Husičku

K a r l o v y  V a r y - Vedení hokejového klubu HC Energie Karlovy Vary se rozhodlo s okamžitou platností do konce sezóny vetovat hlavního rozhodčího Radka Husičku. "V letošní sezóně rozhodoval zápas Energie třikrát a vyloučil nám celkem 32 hráčů. Vždycky jsme měli více vyloučených než soupeř," uvedl generální manažer Energie Karlovy Vary Miroslav Vaněk, jehož tvrzení lze doložit čísly. V Liberci byl poměr vyloučených z pohledu domácích 4:10, v domácím zápase s Litvínovem pak 10:9 a v litvínovské odvetě vyloučil Husička celkem 12 energetiků oproti 7 chemikům.
Karlovy Vary dosud vetovaly rozhodčího Bolinu. K tomuto kroku se vedení rozhodlo hned po prvním utkání sezóny ve Znojmě. Extraligový sudí Petr Bolina se před sezónou zúčastnil ankety deníku Mladá Fronta Dnes, v níž si měl tipnout konečné pořadí extraligy po sezóně. Na první místo umístil Spartu, poslední v jeho žebříčku byly Karlovy Vary. "Nemyslím si, že by se rozhodčí měl účastnit takových anket a naštěstí si to nemyslel ani ředitel extraligy pan Šulc," uvádí Vaněk.

Díky tomuto prohřešku si letos Bolina žádné střetnutí Karlových Varů nezapíská a Energie měla přesto možnost vetovat ještě jednoho dalšího sudího. Tím se stal nyní Radek Husička. "Vetujeme ho do konce základní části. Pokud postoupíme do play-off, určitě si pana Husičku pro rozhodování našich zápasů nevybereme ani tam," doplnil Miroslav Vaněk.