HC Energie Karlovy Vary

Úspěšný týden mladých energetiků

Vedle výborných výsledků karlovarského "A" mužstva se tento víkend zadařilo i našim mladším výběrům. První vítězství si ve svém třetím duelu nastavbové části připsali dorostenci nad druhým z ostravských celků, HC Sereza. Výhrou nad posledním Pískem a remízou na plzeňském ledě si body do tabulky skupiny o udržení připisují rovněž junioři. O něco hůře se vedlo žáčkům v soubojích se silnými soupeři.
Junioři

39. kolo - 16. ledna

HC Energie - IHC Písek 4:2 (2:0, 2:1, 0:1)

Branky: 4. Pech, 14. Jakub Bauer (Houdek, Kloz), 32. Vrba (Tomaška, Pech), 34. Vrba (Jakub Bauer, Pech).

Naše juniorka si připsala povinné vítězství nad posledním Pískem, který má již téměř jistý sestup.

40. kolo - 18. ledna

HC Keramika Plzeň - HC Energie 2:2 (1:0, 0:2, 1:0)

Branky: 31. Vrba (Tomaška, Rozsypal), 34. Mudra (Tašner).

Domácí měli v utkání více ze hry. Zaslouženě se také ujali vedení brankou Jakuba Koreise, účastníka nedávného juniorského šampionátu. Karlovarští dokázali dvěma slepenými góly ve druhé části stav otočit, ale keramici nakonec vyrovnali trefou dalšího hráče z kádru plzeňského áčka, Petra Chvojky.



Dorost

40. kolo - 17. ledna

HC Energie - HC Sereza Ostrava 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)

Branky: 31. Kuběna (Mašek, Kloz), 54. Kupka (Jan Bauer, Kuběna), 57. Kalousek (Kuběna, Jan Bauer).

Rychlý a pohledný hokej v první třetině přinesl pouze jednu branku. Přestože karlovarští dorostenci měli několik jasných příležitostí, poprvé se červené světlo rozsvítilo za jejich svatyní. Ve druhé části se ke slovu dostali i domácí. Vyrovnání přinesla využítá dvojnásobná přesilovka. Na konci akce na jeden dotek byl Pavel Kuběna. Závěrečné dějství patřilo gólově pouze Energii. V 54. minutě skóroval Kupka, tři minuty po něm definitivně rozhodl o varském vítězství Kalousek.

Obsáhlejší reportáž z tohoto utkání naleznete zde.



9. třída

HC Energie - HC Kadaň 3:2

Branky: Fišar, Blanda, Juriš.

Utkání mělo po celou svou dobu naše mužstvo pod kontrolou, bohužel chybělo lepší zakončení i těch nejvyloženějších šancí.



8. třída

HC Energie - HC Kadaň 0:6

V první části jsme z našeho tlaku nic nevytěžili. Navíc, po hrubé individuální chybě na konci třetiny, karlovarští osmáci inkasovali. Další průběh souboje velmi ovlivnila devátá minuta prostředního dějství, ve které soupeř vstřelil dva slepené góly, čímž rozhodl o dalším průběhu i celkovém výsledku.



7. třída

HC Baník Sokolov - HC Energie 6:4

Branky: Všetečka 2, Šaling , Tyrk.

Vyrovnané a bojovné utkání pro sebe nakonec rozhodl Baník díky své fyzické převaze.



6. třída

HC Baník Sokolov - HC Energie 9:0

Od prvních minut chybělo našemu výběru nasazení i chuť do hokeje. Po takovémto výkonu všech hráčů jsme nemohli pomýšlet na příznivý výsledek.



5. třída

HC Děčín - HC Energie 2:3

Branky: Fejtl, Orlich, Baar.

Výsledek utkání zcela neodpovídá drtivé převaze karlovarských hráčů, kteří nedokázali proměnit velké množství jasných brankových příležitostí.



4. třída

HC Děčín - HC Energie 3:3

Branky: Frk, Kysela, Vrána.

Souboj hraný na otevřeném kluzišti v Povrlech se varským čtvrťákům příliš nevydařil. Soupeř byl od úvodu lepším týmem, lépe bruslil i kombinoval. Vzhledem k velké marodce však mohou být trenéři s výsledkem spokojeni.