HC Energie Karlovy Vary

Karlovy Vary jednají o příchodu Alinče, náhradou za Bednaříka možná Pavliš!

K a r l o v y V a r y – Na dvou frontách nyní vyjednávají představitelé karlovarské Energie. Střední útočník Jan Alinč, který v loňské sezóně působil v Karlových Varech jedná s Energií o svém možném návratu. Práva na hráče vlastní pražská Sparta, která je získala ve středu od Litvínova výměnou za Richarda Žemličku. Sparta však s hráčem po angažování Romana Šimíčka z finské ligy nepočítá. Alinč tak může odejít do jiného klubu. Další jednání se vedou také s Havířovem o hráčské kompenzaci za Lukáše Bednaříka.
Připomeňme, že Jan Alinč přišel do Karlových Varů výměnou za Ondřeje Steinera z pražské Slávie v tzv. „kapitánské výměně“ v probíhající sezóně 2001/02. Za Karlovy Vary odehrál 33 utkání a připsal si v nich 27 kanadských bodů za 9 branek a 18 asistencí. Na západě Čech se dokázal vypracovat na post prvního centra týmu. Před letošní sezónou však tento tvořivý centr odešel kvůli, pro Energii, nadměrným finančním požadavkům do Litvínova. V severočeském klubu, který na hráče hodně spoléhal, se příliš neprosadil a ve 37 utkáních si připsal pouhých 5 branek a 13 asistencí.

Litvínov, který má za cíl proniknout do play-off nutně potřeboval produktivního, důrazného a technicky zdatného centra. Tím se ukázal být Richard Žemlička z pražské Sparty, za kterého byl ve středu Alinč vyměněn. Jan Alinč se měl již ve čtvrtek hlásit trenérovi Sparty Aloisi Hadamczikovi. Do Prahy se mu však příliš nechtělo, na trénink nedorazil a jak se posléze ukázalo Sparta s hráčem ani nadále nepočítá, jelikož ve čtvrtek získala mistra světa z Lillehammeru Romana Šimíčka.

„Nemám nic proti Janu Alinčovi,“ řekl k celé záležitosti hlavní kouč Sparty Alois Hadamczik. „Já chci aby Sparta hrála agresivní nátlakový hokej a Jan Alinč se na tuto herní taktiku prostě nehodí,“ vysvětluje. „Alinč je technický centr a ty už máme tři (Martinec, Leška, Broš). Potřebujeme silového hráče do prostoru před brankou a takový nám tu zatím chyběl,“ uvedl pro server hokej.cz.

Sparta tedy chce třicetiletého centra „udat“ do jiného klubu. Na celou záležitost velmi spěchá a jako pravděpodobná varianta se tak jeví karlovarská Energie. Navíc sám hráč by se příchodu do Karlových Varů rozhodně nebránil. „Kontakty již proběhly. Alinčův příchod bychom uvítali, jelikož stále sháníme jednoho centra,“ sdělil generální manažer Miroslav Vaněk. Pokud se kluby domluví, pravděpodobně se bude jednat o hostování do konce sezóny. Celá záležitost by se měla uzavřít před pátečním utkáním s Třincem.

Nejen o Alinčovi však jednají představitelé karlovarského klubu. Ve vzduch stále visí otázka ohledně kompenzace za Lukáše Bednaříka. Ten přišel z Havířova výměnou za Josefa Voskára. Voskár však po čtyřech zápasech samovolně opustil Havířovský klub se stručnou zprávou, jež vzkázal po svém agentovi, že za Havířov hrát nebude. Voskár je nezvěstný a Havířov žádá za Bednaříka náhradu.

„Byli bychom rádi, kdyby u nás Bednařík zůstal,“ sdělil Miroslav Vaněk serveru hokej.cz. „Havířovu jsme předložili jméno našeho hráče, kterého bychom mohli uvolnit. Na vyjádření druhé strany čekáme. Počítám, že záležitost bychom mohli uzavřít do neděle.“ V této souvislosti se nejvíc hovoří o Liboru Pavlišovi. Ten se stal v loňské sezóně nejlepším střelcem klubu, avšak letos se herně trápí a od trenérů nedostává na ledě moc příležitostí. I Pavliš by si tak mohl případným odhodem na hostování do konce sezóny pomoci. Minimálně v návratu do zápasového tempa. Generální manažer však prozatím nemůže být konkrétní. „S Havířovem jednáme. Ještě nevíme, jak se k naší nabídce postaví, takže nepředbíhejme. Navíc teď oznámit konkrétní jméno hráče by bylo neseriózní jak vůči Havířovu, tak vůči hráči samotnému.“