HC Energie Karlovy Vary

Lukáš Bednařík: Já chci hrát play-off! Jednání o Alinče se protahují!

K a r l o v y V a r y – Přestože mělo být již v pátek před zápasem s třineckými Oceláři jasno, kde bude dále působit Jan Alinč, celá záležitost se začíná protahovat. Sparta chtěla původně celou záležitost velmi rychle vyřešit, nyní se začíná mluvit, že se případný příchod Alinče vyřeší až příští týden. Ani Lukáš Bednařík nemá potuchy o svém dalším osudu. Po útěku Josefa Voskára z Havířova se začíná hovořit o další náhradě, kterou by měl být Libor Pavliš. Vyjádření samotných aktérů vám přinášíme v našem článku.
Dny Lukáše Bednaříka v karlovarské Energii mohou být již brzo sečteny. Hráč má v Karlových Varech přechodné působiště do konce ledna 2003. Původně mělo být hostování prodlouženo do konce sezóny výměnou za Josefa Voskára. Ten však z Havířova uprchl na Slovensko a nyní jej hledá Policie. „Stále nevím jak to dopadne,“ smutně reaguje Lukáš Bednařík. „Já doufám že se Havířov s Karlovými Vary nějak dohodne. Jsem moc rád, že jsem tady,“ pokračuje. „Tady si nemohu na nic stěžovat. Chci zůstat a hrát play-off,“ říká velmi rozhodně.

V posledních dnech se začínají objevovat spekulace o možné výměně Bednaříka za Libora Pavliše. Nejlepší střelec Karlových Varů v minulé sezóně se letos herně trápí a jistě mu nepomáhá ani fakt, že na ledě nedostává moc příležitostí. Sám hráč však žádné náznaky o svém případném odchodu nemá. „Já prozatím vůbec nic nevím. Četl jsem to v novinách. Co je na tom pravdy však nevím.“ Pavliš se prozatím ani nepokoušel zjišťovat na vedení klubu zda se jedná o jeho odchodu, či nikoliv. „Nechávám tomu volný průběh. Já ani nechápu, jak se ta spekulace objevila v tisku.“

Při případném odchodu Libora Pavliše do Havířova, by se s největší pravděpodobností jednalo o hostování do konce letošního ročníku extraligy. Hráč má v Karlových Varech dlouhodobou smlouvu až do konce sezóny 2004/05. Odchodu do Havířova by se postavil čelem a o napodobení Josefa Voskára vůbec nepřemýšlí. „Takový je prostě hokejový život. Hráč musí počítat s tím, že může být klubem vyměněn jinam. Pokud bych měl do Havířova jít, tak půjdu. S tím nedá nic dělat.“

Původním záměrem klubu byla výměna Lukáše Bednaříka, který má v Havířově hostování z Litvínova do konce sezóny, za Josefa Vorkára. Toho získala Energie na hostování z Plzně. Za Energii však odehrál jediné utkání, přestože pobyl na západě Čech několik týdnů. Voskár neuspěl v konkurenci cizinců v karlovarském týmu a klub se výměnou snažil vyřešit kvótu cizinců. Jeho odchodu nepomohl ani fakt, že většinu času stráveného v Karlových Varech zdravotně absentoval. Za Havířov však odehrál pouze čtyři utkání. Nepřipsal si v nich žádný kanadský bod a poté uprchl. „Já jsem slyšel, že si tam půjčil peníze a hned poté zmizel. Co s ním je dál nevím,“ směje se celé kauze Libor Pavliš.

Komplikuje se také jednání o Jana Alinče, kterého by Karlovy Vary velice rády získaly do svého kádru. Ačkoliv mělo být rozhodnuto již v pátek před utkáním s Třincem, rozhodnuto stále není. Jak se ukázalo, Sparta o Alinčovi nejedná pouze s Energií, ale i s dalšími kluby. Pro karlovarský klub však hovoří důležitý fakt. V platné smlouvě, kterou Jan Alinč podepsal před letošní sezónou s litvínovským klubem a kterou je Sparta povinna dodržet, je podle našich informací klauzule, díky níž může sám hráč významně ovlivnit své další působení. „Hráč chce, aby jej buď platil Litvínov, nebo aby jej uvolnil do Karlových Varů,“ sdělil generální manažer Miroslav Vaněk, který ze své pozice vede jednání o případném příchodu hráče.

Podle dostupných informací však Alinč o odchodu do Sparty pravděpodobně souhlasil. „Byl jsem informován, že Alinč souhlas s odchodem do Sparty dal,“ reagoval pro hokej.cz manažer litvínovského klubu Vladimír Macholda. „Žemlička měl ve smlouvě úplně stejnou klauzuli a žádné problémy nedělá,“ pokračuje. „Nevím jestli si to přes noc rozmyslel, ale já už tohle neřeším. My jsem prostě vyměnili jednoho hráče za druhého. Oba řekli ano a jenom na tomto základě jsme to celé mohli rozjet.“

Není tedy vůbec jasné, proč vlastně Alinč ve Spartě neskončil. Dle jedné verze chtěl do Sparty Jana Alinče trenér Alois Hadamzcik, jenomže hráč se začal bát konkurence v týmu. Dle verze druhé Alois Hadamzcik hráče vůbec nechtěl a s výměnou nesouhlasil. Sám hráč celou věc prozatím komentovat nechce. „Jenom čtu noviny a z nich se dozvídám, co se vlastně děje. Ale sám to komentovat nechci, mohlo by se to potom obrátit proti mně,“ řekl pro hokej.cz a dodal, že o nevyjadřování se médiím poslouchá doporučení svého agenta.

Jak celá kauza dopadne je tedy stále větší otazník. Jen jedno je jasné, do konce týdne se již pravděpodobně nic nevyřeší a rozhodnutí by tak mělo padnout až na začátku příštího týdne.