HC Energie Karlovy Vary

Žákovské soutěže narušuje onemocnění většiny hráčů

K a r l o v y  V a r y - Poloprázdné třídy, prořídlý učitelský sbor, v některých městech dokonce chřipkové prázdniny. Takový obrázek skýtá pohled do mnoha českých škol. Není proto divu, že se zvýšená nemocnost nevyhnula ani mladým hokejistům HC Energie. Z tohoto důvodu musely být odloženy všechny zápasy čtvrté až šesté třídy. Jediné střetnutí odehráli tento víkend dorostenci. Soupeř z Vítkovic rozhodl o svém vítězství až tři vteřiny před závěrečnou sirénou. Junioři, stejně jako osmé a deváté třídy, měli po reprezentační přestávce ještě volno.
Dorost:

42. kolo - 1. února

HC Energie - Vítkovice 2:3 (1:0, 1:0, 0:3)

Branky: 12. Jan Bauer (Kuběna, Štryncl), 33. Jan Bauer (Kloz).

Výborný dojem z prvních dvou třetin, kdy mladí energetici převyšovali svého soupeře ve všech herních činnostech, kazila jen řada neproměněných šancí. Přesto vstupovali Karlovarští do závěrečné dvacetiminutovky s dvoubrankovým náskokem. Čím více se blížil konec utkání, tím méně sil domácím dorostencům zbývalo. Vítkovice své fyzické převahy využily, podařilo se jim vyrovnat. Kruté rozuzlení napínavého střetnutí přišlo pouhé tři vteřiny před závěrečným hvizdem.


9. třída:

5. kolo nadstavbové části - 25. ledna

HC Baník Sokolov - HC Energie Karlovy Vary 4:4 (0:3, 1:0, 3:1)

Branky: Sláma 2, Slovák 2.

Po excelentní první třetině a slušném výkonu pokračujícím až do 51. minuty utkání, kdy jsme vstřelili branku v oslabení už na 4:1, vyrobili naši deváťáci dvě obrovské individuální chyby, jež soupeř chladnokrevně potrestal. Sokolov vyrovnal v power-play. Dvě branky Baníku vstřelil Jiří Šimčík, do prosince hráč HC Energie, který je v Sokolově na hostování. Právě proti svému mateřskému klubu předvedl možná nejlepší výkon v sezóně.



8. třída:

5. kolo nadstavbové části - 25. ledna

HC Baník Sokolov - HC Energie Karlovy Vary 1:4 (1:0, 0:0, 0:4)

Branky: Bruštík, Ozom, Krupa, Valenta.

Po vynikajícím výkonu v obranné činnosti podpořené skvělým brankářem Petráskem jsme vydřeli v poslední třetině dva body, cenné především pro další motivaci do tréninkového procesu.