HC Energie Karlovy Vary

Karlovarské dračice přistřihly Letňanským sýkorkám křidélka

K a r l o v y  V a r y - Po vítězném zápase nad ligovým Děčínem si karlovarské hokejistky dělaly zálusk na další vítězství nad týmem, který hraje ženskou ligu. Na přátelské utkání jely do pražských Letňan, kde je hostily LHC Sýkorky. V tomto klubu je na hostování trojce Bauerová, Bogliová, Fričová a patří tam mezi opory. V neděli však hájily barvy svého mateřského celku a dařilo se jim výborně, ostatně, jako celému týmu. Karlovy Vary tak získaly další velice cenné vítězství a dokázaly, že se vstupu do ženské extraligy bát nemusí.
LHC Sýkorky Letňany - HC Dračice Karlovy Vary 4:5 (0:2; 2:1; 2:2)

Sestava Karlových Varů: Šplíchalová – Fričová, Hornová; Kotrbáčková, Lexová – Bogliová, Bauerová, Wadowská; Vlachová A. (Hajdová), Vlachová B., Kuklová.
Branky hostů: Bogliová (Bauerová, Wadowská); Bogliová (Fričová); Kuklová (A. Vlachová); B. Vlachová (Kuklová); Bauerová (Wadowská).

Od prvního buly si dračice začaly vytvářet tlak a s ním i šance. V prvních minutách ještě žádná vyložená příležitost nepřišla, ovšem to se mělo brzo změnit. Nejdříve Jitka Bauerová dvakrát vyhrála vhazování, díky čemuž mohla nebezpečně vystřelit Katka Bogliová. Napotřetí se už druhá jmenovaná prosadila a po závaru před brankou Letňan svým důrazem puk do branky dotlačila. Poté měla dvě výborné šance Marcela Wadowská, která si výborně najela mezi kruhy a dostala přesné přihrávky, jenže vše skončilo bez gólového efektu. To když Jana Fričová vyslala přesnou přihrávkou do samostatného nájezdu Bogliovou, která zakončila přesně do horního růžku, bylo to už o dvě branky.

Druhá třetina ukázala úplně jiný obraz hry. Hostující hráčky přestaly hrát aktivní forčeking a nechaly Letňanům dost volného prostoru. Ty se nenechaly pobízet a i díky přeházenému složení útočných i obranných řad tuto volnost začaly využívat. Kapitánka domácích na sebe vzala zodpovědnost a po hezké akci přesnou střelou snížila na rozdíl jediné branky. Ani ne po minutě bylo vyrovnáno. Střela od modré byla tečována bruslí některé z hráček a změnila směr tak zásadně, že Monika Šplíchalová v brance Varů neměla sebemenší šanci zasáhnout. Poté se hra přelévala z jedné strany na druhou, šance střídala šanci, ale bez gólového zakončení. Až Lenka Kuklová svým důrazem a pečlivým sledováním puku vrátila Varům vedení.

Do poslední části hry vstoupily Karlovy Vary opět plně soustředěny, pečlivě si hlídaly střední pásmo a aktivně forčekovaly. Tím činily domácím hráčkám velké problémy a několikrát se dostaly do šance. Pak ovšem zapomněly na velice rychlou a střelecky disponovanou Katku Ivičičovou, jež v samostatném nájezdu nezaváhala a vyrovnala. Karlovarské hráčky se tím však nenechaly zaskočit a vytvářely si další šance. Jednu z nich využila nechytatelnou bombou z vrcholu kruhu Bára Vlachová a opět dostala Karlovy Vary do vedení. Po dobře sehraných kombinacích Bogliové, Bauerové a Wadowské měla posledně jmenovaná několik šancí, jenže žádná neskončila gólem. To Bauerová při další příležitosti v pádu vystřelila, trefila přesně mezi betony a Vary už vedly 5:3. Letňany vrhly vše do útoku, hrály i power-play, nicméně snížit se jim podařilo až vteřinu před koncem a to bylo na případné vyrovnání příliš pozdě.