HC Energie Karlovy Vary

Extraliga juniorů a dorostu pokračuje

K a r l o v y  V a r y - Po čtrnáctidenní reprezentační přestávce se opět rozběhly soutěže juniorů a dorostu. Starší z mládežnických kategorií ukořistila jeden bod na domácím ledě za remízový výsledek s Litvínovem. Dorostenci si užili střeleckou přestřelku v Třinci. Domácí Oceláři zvítězili přesvědčivě 9:5. V karlovarském dresu se zaskvěl hattrickem Pavel Kuběna. S výjimkou žáků šesté a sedmé třídy odehrály svá střetnutí všechny ostatní kategorie.
Junioři

41. kolo - 13. února

HC Energie - HC Chemopetrol Litvínov 1:1 (0:0, 0:0, 1:1)

Branka: 55. Bušta.

Dlouho to vypadalo, že vyrovnané utkání branku nepřinese. Hrstka diváků se dočkala až v samém závěru. Pět minut před sirénou vstřelil vedoucí branku domácích Lukáš Bušta. Svěřencům trenéra Josefa Beránka se podařilo vyrovnat 51 vteřin před koncem při hře bez brankáře.

42. kolo - 15. února

IHC Písek - HC Energie 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)

Branka: 50. Vrba.

Karlovarští junioři měli sice v celém průběhu střetnutí výraznou převahu, ale jelikož nedokázali vstřelit více než jednu branku, odvážejí si z ledu nejhoršího celku soutěže další porážku.



Dorost

43. kolo - 14. února

HC Oceláři Třinec - HC Energie 9:5 (4:1, 2:4, 3:0)

Branky: 28., 28 a 37. Kuběna, 24. Sláma, 33. Petružálek.

Omlazený dorost, se šesti hráči deváté třídy, na ledě jednoho z favoritů soutěže bojoval, ale výkonnostně nestačil. Mladíci sice vstřelili pět branek, ale v obranné fázi hodně chybovali, což umožnilo Třineckým poměrně lacině skórovat.

44. kolo - 15. února

HC Hamé Zlín - HC Energie 7:2 (2:0, 4:1, 1:1)

Branky: 32. a 51. Kuběna.

Po páteční kanonádě v Třinci hráli dorostenci druhý den ve Zlíně. To, že si řada hráčů v žákovském věku na dorosteneckou soutěž ještě přivyká, se ukázalo i v tomto utkání. Zlínští "Medvědi" měli jasně navrch zejména ve druhé části. V dresu Energie se znovu prosadil, poslední dobou velmi dobře střelecky disponovaný, Pavel Kuběna.



9. třída

HC Kralupy nad Vltavou - HC Energie 1:1

Branka: Majer.

Velmi obětavý výkon všech jedenácti hráčů podpořený famózně chytajícím brankářem Závorkou přinesl zasloužený bod.


8. třída

HC Kralupy nad Vltavou - HC Energie 2:0

S jedenácti sedmáky v základní sestavě jsme podali velmi slušný výkon. Mrzí nás nula na kontě vstřelených branek. Tuto rozhodující statistiku nezměnili tři samostatné nájezdy, ani téměř dvouminutová power-play v závěru zápasu.


5. třída

KLH Chomutov - HC Energie 6:4

Branky: Orlich, Funk, Fejtl, Frank.

Po výborné první třetině, která přinesla našemu týmu třígólové vedení, nastal ve druhé části nepochopitelný útlum. Soupeř během pěti minut srovnal skóre. V poslední části udělili Chomutovští našim hráčům lekci z produktivity, když téměř každou šanci dokázali brankově zužitkovat.


4. třída

KLH Chomutov - HC Energie 2:7

Branky: Frk 4, Czamango 2, Hluchý.

Kromě úvodních pěti minut, ve kterých se domácí dvakrát ujali vedení, byli naši kluci po celý zápas lepší a svoji převahu dokázali vyjádřit i brankově. Nejlepší hráčem zápasu byl střelec čtyř branek Frk.


Střetnutí 6. a 7. třídy byla pro velkou marodku v plzeňském týmu odložena.