HC Energie Karlovy Vary

Martin Hlavačka posilou rakouského Grazu

K a r l o v y  V a r y - Elitní obránce energetiků Martin Hlavačka, který vyhrál kanadské bodování obránců české extraligy, odešel na hostování do 30. dubna do rakouského celku Graz 99ers (Devětadevadesátníci ze Štýrského Hradce). "Chtěli jsme umožnit Martinovi, aby mohl zůstat na ledě a neztratil formu před soustředěním reprezentace, které začne 24. března," uvedl generální manažer Karlových Varů Miroslav Vaněk. Dalším důvodem byla i finanční výhodnost celé transakce pro Karlovy Vary. "Kdyby to pro nás nebylo finančně výhodné, tak bychom ho neuvolnili," doplnil Vaněk.
Grazu nyní patří předposlední místo v tabulce rakouské ligy. V mužstvu působí český gólman Marek Novotný a Slovák Ivan Oško. Ten se zranil a klub využil pravidla, podle něhož může v případě zranění cizince povolat náhradu i po přestupové uzávěrce. V prvním zápase nastoupil Martin Hlavačka proti Lustenau, Graz vyhrál 8:4 a Hlavačka vstřelil jednu branku a na další přihrál. Podle internetových stránek www.hockeyfans.at, které přinášejí asi nejucelenější zprávy o rakouském hokeji, měly o Hlavačku zájem ještě další dva rakouské kluby, o odchodu do Štýrského Hradce však rozhodla osobnost trenéra Kena Tylera, dlouholetého reprezentačního trenéra.

Hlavačkovi po sezóně v Karlových Varech končí smlouva. Vedení Karlových Varů se snaží hráče ze všech sil udržet, ovšem stále více se hovoří o Hlavačkově odchodu do Finska.