HC Energie Karlovy Vary

Karlovarští po sobotním programu vedou turnaj v Budvar aréně!

Těsná výhra 3:2 nad západočeskými soky z Plzně a vysoké vítězství v poměru 4:0 nad domácími hokejisty má za následek, že lázeňští mladíci okupují po sobotě první příčku na Memoriálu Vlastimila Hajšmana, který o víkendu hostí českobudějovická Budvar aréna.
HC České Budějovice vs. IHC Písek
Celý memoriál odstartovalo jihočeské derby mezi Č.Budějovicemi a Pískem. Pořadatelský tým nenechal od počátku nic náhodě a svého soupeře jednoznačně přehrál. Hned ve 3.minutě určil ráz zápasu Šulčík, o pět minut později se k němu přidal Roman Novotný a když v 10.minutě prostřelil Gulaš Hálu potřetí, bylo o osudu utkání rozhodnuto. Teprve ve 4. minutě poslední části se po hezké přihrávce Hodánka trefil Černý, ale to už Písek prohrával o čtyři branky, když přesně zacílil Kuchejda. Účet zápasu podtrhl dělovkou od modré Macháček a Budějovice tedy udolaly Písek 5:1.

HC Energie Karlovy Vary vs. HC Lasselsberger Plzeň
Ve druhém utkání se na ledě Budvar Arény uskutečnilo západočeské derby. A mnohem lépe do něj odstartovali Karlovarští, kteří v 1.třetině zatlačili své plzeňské vrstevníky před Freylachovu svatyni a brankami Loučky a Hamerleho strhli vedení na svou stranu. Ovšem keramici se v kabině zberchali a vyrovnali jak hru, tak skóre. Ve 24. minutě vrátil Plzeň do hry Hofrajtr a v poslední minutě střední části srovnal Beneš. Zápas tedy rozhodla až celkem šťastná branka Vrby na 3:2 dvě minuty před koncem.

HC ČSOB pojišťovna Pardubice vs. IHC Písek
Šanci složit reparát dostali Písečtí ve 13:00, kdy změřili síly s favority turnaje z Pardubic. Východočeši se v úvodu potýkali s nepřesností při zakončení a až gól Šedy minutu před první sirénou zlomil prokletí tyčí a břeven. Písek o svou naději bojoval až do 34.minuty, kdy jeho odpor definitivně zlomil třetím gólem Procházka. Konečnou podobu dali výsledku útočníci Bartoníček s Musilem, kteří vytáhli skóre až na 5:0. Pardubický brankář Koutský se jako první na turnaji radoval z vychytané nuly.

HC České Budějovice vs. HC Energie Karlovy Vary
V krvavou řež proměnil vzájemný duel borci z Budějovic a Karlových Varů. Po rychlé úvodní brance z hole Bušty se hokej vytratil z ledu. Vary zahájili boj o střední pásmo a do svých sítí zachytily veškeré náznaky budějovických akcí. V 7.minutě prakticky rozhodl zápas Nový, když si blafákem dokonale vychutnal Anderleho - 0:2. Množství osobních soubojů vyvrcholilo ve 26.minutě, kdy se do sebe pustili Kocek a Bendík. Ve třetí části hledali demoralizovaní jihočeši marně recept na překonání karlovarského gólmana a v červených dresech hrající Západočeši své vítězství korunovali góly Sedláčka a Gellnera. V poslední minutě ještě Jirkův náramně zneškodnil bombu Vomely a vychytal svému týmu vítězství 4:0.

HC Lasselsberger Plzeň vs. HC ČSOB pojišťovna Pardubice
Poslední zápas prvního dne turnaje svedl proti sobě celky Plzně a Pardubic. Čekání na první gól ukončil až ve 21.minutě Potůček, když přesně dorážel Havrdovu střelu. Plzeň poté dostala možnost hrát 92 vteřin přesilovku 5 na 3, ale po fatálním zaváhání obrany se dostal do úniku Šeda, a protože byl faulován, neváhal rozhodčí nařídit trestné střílení. To však sám postižený nasměroval do tyče, a tak zahřmělo na druhé straně, kde vyrovnal Lodr. Remíza odpovídala průběhu utkání, což asi uznali i oba týmy a účet zápasu už nenavýšily.

Soupiska Energie Karlovy Vary pro Memoriál Vlastimila Hajšmana

Brankáři - Hála, Jirkův, Jakubal.
Obránci - Hlubuček, J.Kudrna, Vrba, Polák, Prštický, Tomaška, Kocek, Šťourač.
Útočníci - Chyba, Hamerle, Bušta, Sadloň, Loučka, Charousek, Bašiaga, Houdek, Rozsypal, Karpíšek, Tašner, Sedláček, Bauer, Gellner, Mudra, Nový.

Výsledky 1. dne turnaje:

Č.Budějovice - Písek 5:1 (3:0, 1:0, 1:1)
Branky: 3. Šulčík (Novotný) - 1:0, 8. Novotný (Šulčík) - 2:0, 10. Gulaš (Mrázek) - 3:0, 22. Kuchejda - 4:0, 34. Černý (Hodánek) - 4:1, 35. Macháček (K.Černý) - 5:1.
K.Vary - Plzeň 3:2 (2:0, 0:2, 1:0)
Branky: 7. Loučka (Hamerle) - 1:0, 13. Hamerle (Chyba) - 2:0, 24. Hofrajtr (Lodr) - 2:1, 30. Beneš (Kašpar) - 2:2, 43. Vrba - 3:2.
Pardubice - Písek 5:0 (1:0, 1:0, 3:0)
Branky: 14. Šeda (Chaloupka, Skokan) - 1:0, 24. Musil (Batoníček, Šeda) - 2:0, 34. Procházka (Skokan, Šeda) - 3:0, 38. Bartoníček (Skuček, Musil) - 4:0, 45. Musil (Skuček) - 5:0.
Č.Budějovice - K.Vary 0:4 (0:2, 0:0, 0:2)
Branky: 2. Bušta (Hamerle) - 0:1, 7. Nový - 0:2, 36. Sedláček - 0:3, 39. Gellner - 0:4.
Plzeň - Pardubice 1:1 (0:0, 1:1, 0:0)
Branky: 21. Potůček (Havrda) - 0:1, 30. Lodr (Vobořil) - 1:1.