HC Energie Karlovy Vary

Dorostenci Energie vyhráli domácí turnaj

K a r l o v y V a r y – Dorostenci HC Energie Karlovy Vary vyhráli třídenní turnaj pořádaný na karlovarském ledě. Ve velmi kvalitně obsazeném turnaji (mužstva Sparta Praha, Chemopetrol Litvínov, Bílí Tygři Liberec, Železárny Třinec a Krokodýli Brno) ani jednou neprohráli. Nejhorším výsledkem se jim tak stala remíza s Libercem z prvního dne turnaje. Další poháry si odvezli za druhé místo Sparta Praha a za třetí místo Bílí Tygři Liberec.
Karlovarští dorostenci si skvěle vedli již od prvního dne, kdy na úvod turnaje porazili favorizovanou Spartu Praha. Jediným herním výpadkem a zároveň jedinou ztrátou bodů se stala remíza s Libercem. K druhému nejlepšímu útoku se přidala nejlepší obrana turnaje, a tak dorostenci Energie vyhráli zcela zaslouženě.

Naopak bezpochyby největším zklamáním se stal výkon obhájců trofeje s loňského roku, hokejistů Brna. Ti nejenže nezískali ani bod, ale v pěti utkáních obdrželi neskutečných 28 branek, tedy průměr 5,6 obdržené branky na zápas. I když v posledním utkání proti Liberci po bodu hokejisté Brna sahali.

Finální utkání HC Energie Karlovy Vary

HC Chemopetrol Litvínov – HC Energie Karlovy Vary 2:5 (0:2; 2:1; 0:2)
Branky: 16. Nekvinda (Zenk); 19. Schon (Zindoš) - 1. Molo (Račanský); 8. Hájek (Smolík); 20. Kalousek (Račanský, Štryncl); 37. Sláma; 39. Dudek.

Mladíci Energie se dostali do vedení velmi rychle. Prakticky první vážnou šanci využil Molo. Mírnou převahu si udržovali i nadále, a tak druhá branka na sebe nenechala dlouho čekat. Přesilovou hru po vyloučení litvínovského Zindoše využil Hájek. V závěru se musela Energie bránit přesilové hře, ale skóre se již neměnilo.

Do druhé patnáctiminutovky však nastoupili hráči Karlových Varů příliš laxně a trestem jim byly dvě branky Litvínova v rozmezí tří minut. Rázem bylo vyrovnáno, začínalo se od začátku. V tu chvíli konečně karlovarští hráči začali hrát a vyplatilo se. Hned minutu po vyrovnání vrátil ze závaru vedení na stranu domácích Kalousek.

Poslední třetina se nesla ve znamení obrovské snahy litvínovského celku o minimálně vyrovnání. Domácí však s vidinou velikého úspěchu zdatně odolávali. Litvínov navíc musel při svých útočných výpadech často otevírat obranu a karlovarské protiútoky tak byli skoro smrtelné. Když pak ve 37.minutě zvýšil Sláma a po úniku do nájezdu i Dudek, nebylo již o vítězi turnaje nejmenších pochyb. Přesto Litvínov zanechal sympatický dojem. Za rozhodnutého stavu odehráli hostující hráči posledních osm minut v nezměněném tempu a nasazení.

Další výsledky třetího dne:

Liberec – Brno 3:2

Konečné pořadí:

pořadí - tým – počet bodů – vstřelené branky – obdržené branky

1. Energie Karlovy Vary  9  19:9
2. Sparta Praha          7  20:11
3. Bílí Tygři Liberec    5  10:10
4. Chemopetrol Litvínov  5  14:19
5. Krokodýli Brno        0  12:28

Individuální ceny

Nejlepší střelec
Hron Štěpán – Sparta Praha (6 branek)

Nejlepší brankář
Medvídek Michal – Bílí Tygři Liberec

Nejlepší útočník
Schon Michal – Chemopetrol Litvínov

Nejlepší obránce
Štryncl Tomáš – Energie Karlovy Vary