HC Energie Karlovy Vary

Rudolf Pejchar: Podali jsme zodpovědný výkon

K a r l o v y  V a r y - Když v úvodu druhé třetiny za bezbrankového stavu střídal Rudof Pejchar nešťastně zraněného Petra Fraňka, určitě nečekal, že se stane největší hvězdou celého zápasu s HC Lasselsbergerem Plzeň. Nejen vychytaná nula, ale i naprostá jistota a množství výborných zákroků, ozdobila fantastický výkon zkušeného gólmana.
Ostrý start do utkání přišel pro Rudolfa Pejchara ve 22. minutě. Za nerozhodného stavu předvedl bezchybně chytající Petr Franěk proti prudké křížné střele zákrok, po kterém zůstal dlouhou dobu v bolestech ležet na ledové ploše. Po několika minutách jej lékaři týmu odvedli do kabin. Brankářský post tedy zaujal bývalý rekordman v počtu odchytaných čistých kont v řadě. "Vždycky, když se naskakuje do rozběhnutého utkání, je to pro gólmana velmi těžké. Všechno však dopadlo dobře, takže mohu být spokojený."

Oproti poslednímu měření sil s kladenským Rabatem Kladno byl vidět ve hře celého mužstva obrovský rozdíl. Dařila se kombinace, hráči výborně bruslili, přesilovková kombinace zakládaná dvojicí Alinč – Polák byla pohlazením pro oko. Pro brankáře byl ale asi nejpříjemnější pohled na propracovanou defenzivu. "Proti Kladnu se hrál dost divoký zápas. Prakticky bez zásahu jsme inkasovali tři góly a to se pak hraje úplně jinak. Dnes jsme podali mnohem zodpovědnější výkon."

Velkou kaňkou na vydařeném západočeském derby tak zůstává zranění Petra Fraňka. Jak vážně se brankářská jednička poranila ještě není jasné. "Zatím to přesně neví ani lékaři. Petr jde v pondělí na vyšetření do nemocnice, pak budeme moudřejší."

Pokud se Fraňkovi do pátečního startu extraligy se Spartou nepovede uzdravit, vyjede do brankoviště jako jednička pravděpodobně právě Rudolf Pejchar. "Na post prvního brankáře jsem byl zvyklý. Rozhodně se poperu o to, abych podal dobrý výkon."

V přípravných duelech dostávali oba karlovarští brankáři přibližně stejný prostor. Jaké pocity má ostřílený brankář z náročného léta? "Příprava byla skutečně tvrdá. Řekl bych dokonce nejnáročnější v mojí kariéře. Ve všech utkáních jsem se cítil dobře. Výjimkou je jen zápas s Kladnem, ten opravdu nebyl dobrý."

K zmiňovanému úvodnímu střetnutí sezóny s pražskou Spartou vzhlíží dnešní výhrou namlsaní fandové s velkým očekáváním. Nejlepší brankář ročníku 1991/92 si je ovšem vědom síly nově seskládaného hvězdného týmu. "Sparta je největším favoritem soutěže, ale my se určitě postaráme o to, abychom odehráli dobrý zápas a samozřejmě se ji pokusíme porazit."

Dlouholeté zkušenosti mluví z rozvážného muže s maskou i v otázce na případnou nervozitu v mužstvu před dlouho očekávaným ostrým startem do nového ročníku. "Než začne extraliga, je nervozita cítit všude. Ale až se soutěž naplno rozjede, tak to ze všech určitě rychle spadne."

Související články