HC Energie Karlovy Vary

Dorostenci ve třetí třetině úplně odpadli

P r a h a - Karlovarští dorostenci se proti favorizované Slavii dvě třetiny celkem drželi, vypracovali si i několik větších příležitostí, ale nedokázali je proměnit. Ve třetí třetině však domácí připravili hostům nepříjemnou ledovou sprchu a výsledkem bylo pět branek v síti Energie. Slavia tak potvrdila výbornou formu z posledních zápasů, čisté konto vychytal Michal Brož.
Extraliga dorostu, 15., čt 16.10.2003
Slavia
Karlovy Vary
7:0
1:0, 1:0, 5:0
Branky: 20. Sobotka (Růžička, Kachlík), 26. Škaloud, 48. Růžička (Samec), 49. Krejčí (Višňák), 51. Svoboda (Sobotka, Kachlík), 55. Svoboda (Sobotka, Růžička), 59. Stromko. Rozhodčí: . Vyloučení: 4:2. Využití: 2:0. Diváci: 10.
Slavia: Brož - Višňák, Moščic, Jebavý, Samec, Prostředník, Drbohlav, Soldán, Lang - Růžička Vl., Sobotka(C), Jiránek, Stromko, Malárik, Svoboda, Kachlík, Krejčí, Freisler, Škaloud, Drbohlav, Chaloupka, Růžička T.
Karlovy Vary: Benda (49. Mazanec) - Bauer(C), Mašek, Kalousek, Hájek, Koktan, Štryncl, Dudek, Petružálek, Moro, Smolík, Zmeškal, Boguský, Sláma, Slovák, Kuběna, Pfistr, Schmidt, Račanský, Děkan, Hartman

Komentář k utkání

Slávisté začali aktivněji, z počátku se však hrálo především ve středním pásmu. Postupem času domácí zcela převzali režii hry a často uzamykali soupeře v třetině. K pořádným střelám se však dostávali zřídka. Kachlík v 9. minutě rozezvučel pouze konstrukci Bendovy brány. Pěknou střelu Škalouda od modré si málem brankář Benda srazil do branky. Lítý boj se neodehrával nejen na ledové ploše, ale i na střídačkách, kdy si trenéři obou týmů vyměnili několik ostřejších slov. Minutu a půl před koncem byl vyloučen Bauer a domácí první početní převahy v zápase využili. Gól do šatny vstřelil Sobotka.

Z úvodu druhé třetiny stojí za zmínku efektní bodyček, který předvedl obránce Moščic. Slavia byla jasně lepším týmem, hosté se museli osvobozovat i za cenu zakázaných uvolnění. Domácí jasnou převahu korunovali druhou brankou, kterou si připsal Martin Škaloud. Po vstřelené brance se hra vyrovnala a do šancí se rvaly i Vary. Před koncem třetiny to na ledě vypadalo zase jinak. Slavia se opět dostala do tlaku a většina dění se odehrávalo před Bendou. Před sirénou se ještě důrazně probíjel Račanský, ale obrana Slavie ho na dostřel nepustila.

Vary se nevzdávaly a chtěly ještě něco s výsledkem udělat. Nástup se jim povedl, ale šlo jen o krátkodobou převahu. Výborný zákrok po střele Maška předvedl Brož. Po návratu Samce na led z trestné lavice ujel po pravém křídle až z vlastního obraného pásma Tomáš Růžička a střelou do šibenice zvýšil na tříbrankové vedení. Pěknou přihrávku za obránce využil Krejčí s přehledem, svou střelu zamířil podobně jako Růžička pod víko a vyhnal tak Bendu z branky. Na jeho místo se postavil Mazanec, ten však odolával jen krátce. Sobotka zpoza brány přihrával na volného Svobodu a ten nerozchytaného gólmana bez problémů překonal. Během tří minut tak Slavia nasázel hostům ze západu Čech tři branky. A to ale ještě neřekli hráči Slavie poslední slovo. Při početní převaze si vyměnili puk Svoboda se Sobotkou, Sobotka objel bránu a naservíroval puk před odkrytou bránu Svobodovi, který už měl jen příjemnou povinnost. Hosté se i při nepříznivém stavu snažili o čestný úspěch a Brož měl co dělat aby neinkasoval. Minutu před koncem ujel obraně Jakub Stromko. Dojíždějící bek ho fauloval a sudí nařídil trestné střílení. Sám postižený nájezd proměnil střelou, která se otřela o břevno a zapadla za Mazancova záda. Mladí slávisté tak díky smršti ve třetí třetině deklasovali své varské vrstevníky 7:0.

Ohlasy trenérů

Vladimír Bednář (trenér Karlových Varů) "7:0 se těžko hodnotí, ale myslím že první dvě třetiny se hrál solidní hokej z obou stran. Bohužel Slávisté disponují lepšími střeleckými hráči, kteří umí sebemenší chybičku využít. Co se týče třetí třetiny, tak tam byli individuelní chyby obránců kdy je přejížděli a ten zápas se potom zhroutil a my jsme odešly. 7:0 je hodně".
Martin Pešout (trenér Slavie Praha) "Já si myslím, že to byl do půlky utkání podobný zápas jako se Spartou. Vary dobře bránili a hlavně díky tomu, že bránili v pěti a nesnažili se útočit se nám podařilo zlomit utkání už ve druhé třetině a poslední část už byla jen exhibice".