HC Energie Karlovy Vary

Vsetín odjel bez bodu i vstřelené branky

K a r l o v y  V a r y - Dlouho vládlo na karlovarském zimním stadionu napětí při nejtěsnějším výsledku, ale poslední třetina rozhodla. Domácí Energie úspěšně zlomila odpor Vsetína a ponechala si všechny body doma, když Petr Franěk nedovolil Valachům ani jedinou radost ze vstřelené branky a připsal si druhé čisté konto v sezóně. Karlovy Vary porazily po třetinách 1:0, 0:0 a 2:0 Vsetín celkově 3:0.
Tipsport Extraliga, 17. kolo, ne 26.10.2003
Karlovy Vary
Vsetín
3:0
1:0, 0:0, 2:0
Branky: 5. Lipianský (L. Svoboda), 48. Skuhravý (Bacul, Ptáček), 52. Alinč (Rodin). Rozhodčí: Minář - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:0. Diváci: 4250.
Karlovy Vary: Franěk - Galvas, Ptáček, Rodin, Bauer, Krajíček, Vantroba - Petr Kumstát, Skuhravý, Němčický - L. Svoboda, Alinč, Košťál - Pavliš, Lipianský, Bednařík - V. Polák, Bacul, Kraus - Tvrdík.
Vsetín: Biegl - Luža, J. Polák, Jaškin, Frolo, Kuboš, Němec - Hudec, Stantien, Selingr - Dubec, Štraub, Ambruz - Vampola, Vak, J. Hašek.

Komentář k utkání

Zaplněné a natěšené tribuny karlovarského zimního stadionu sledovaly od počátku poměrně jednostrannou partii, domácí se více tlačili do útoku, ale do vyložených šancí je obrana hostů nepustila. Gólman Energie Franěk si na puk sáhl až po třech minutách, kdy vyrazil střelu ze středního pásma. Aktivnější hra vynesla Energii ke konci 4. minuty první početní výhodu a s ní hned první gólovou radost. Při absenci přesilovkového specialisty Netíka vzal na sebe zodpovědnost bývalý hráč Vsetína Lipianský, projel se mezi obránci, rozhýbal si Biegla a střelou k tyči poslal svůj tým do vedení. Vzápětí se ale hokej z ledu vytratil a až do konce první části se urputně bojovalo o každý puk. Sem tam se někdo dostal na dostřel, jako například Hašek v 11. nebo Bacul v 16. minutě, skóre však zůstalo beze změny. Asi nejlepší příležitost se naskytla hostujícímu Hudcovi, ale Franěk jeho dorážku v přesilovce efektní robinsonádou pokryl.

Druhá třetina obraz hry ani v nejmenším nezměnila. Pod kotel emocí přikládal nepříliš přesným výkonem snad jen rozhodčí Minář. Při stavu čtyř hráčů na obou stranách se dostal ke dvojité dorážce domácí Svoboda, ale Biegl nekapituloval. Z následné přehlídky nepřesností a velkého množství osobních soubojů vyčnívá snad jen akce po ose Bauer - Lipianský - Kumstát, ale poslední jmenovaný zakončoval vedle. Pět minut před druhou sirénou přišel k bolesti na ruce brankář Radovan Biegl, ale po krátkém přerušení mohla dospět neurovnaná prostřední část k závěru. Ten patřil domácímu týmu. Tvrdík pěkně přešel přes dva hráče, ale mířil mimo tři tyče, v předposlední minutě třetiny pak při Bieglovi stálo štěstí. To Krausovu bombu jen vyrazil lapačkou, ale puk dopadnuvší z výšky zpět do brankoviště unikl pozornosti domácích hráčů.

Ani poslední třetina toho zpočátku více než čtyřem tisícovkám diváků mnoho zajímavého nenabídla. Vsetínští byli sice aktivnější, ale Fraňkovu pozornost zkoušeli po většinou z uctivé vzdálenosti, snad jen Hudcova pohotová střela po buly nadělala karlovarskému brankáři více práce. A tak z ničeho nic udeřilo ve 48. minutě na druhé straně. Bacul uvolnil po pravé straně Skuhravého a ten bekhendem pod víko překonal Biegla podruhé. Následná přesilová hra hostů při vyloučení Alinče dlouho neznamenala žádné ohrožení domácí branky, ale jen co Franěk v leže zlikvidoval Dubcovu dorážku, strhla se první šarvátka. Po vypršení všech trestů však definitivně vzal hostům vítr z plachet Alinč, který nadvakrát dorazil Rodinovu střelu od modré. Za stavu 3:0 bylo prakticky rozhodnuto, a tak už tyč nastřelená Ptáčkem pět minut před koncem mnoho smutku nenadělala. Posledním vážnějším pokusem Vsetína o korekci skóre byla Ambruzova střela z otočky. Domácí se snažili závěr odehrát na krásu, a tak Alinč s Tvrdíkem zůstali jen u efektních přihrávek. Závěrečné sekundy rozhodnutého utkání pokazily pochodující nervy Němce a Štrauba, ale to již nezměnilo nic na faktu, že všechny body, podložené druhým čistým kontem Petra Fraňka, zůstaly na západě Čech.

Ohlasy trenérů

Miloslav Hořava (Karlovy Vary): "Šlo o velmi obtížné utkání, ve kterém nám vyšel začátek. Musím ale zdůraznit, že se jednalo o jeden z nejsložitějších zápasů, co jsme v této sezoně odehráli."

Jiří Režnar (Vsetín): "Nechytili jsme začátek, a to na nás přece jen zanechalo stopy. Ve druhé a třetí třetině jsme hráli dobře, ale nedokázali jsme skórovat a Karlovy Vary nás potrestaly."

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 26.10.2003

Skuhravý věřil ve výhru už od včerejška