HC Energie Karlovy Vary

Junioři začali moravskou zkoušku remízou

K a r l o v y  V a r y - Do druhé fáze základní části juniorské extraligy, ve které se budou mladíci střetávat pouze s moravskými celky, vstoupila karlovarská Energie na domácím ledě soubojem s Prostějovem. Zajímavý, v útočném duchu vedený duel neurčil lepší celek. Do vedení dostal energetiky Pavel Linduška, na konečných 2:2 vyrovnával ve druhé třetině Tomáš Chyba. Juniorský výběr HC Energie Karlovy Vary podpořený jistým výkonem brankáře Jana Hály (na snímku) tak vybojoval v souboji s HC Prostějov jeden bod za remízu 2:2, po třetinách 1:0, 1:2 a 0:0.
Extraliga juniorů, 19., čt 30.10.2003
Karlovy Vary
Prostějov
2:2
1:0, 1:2, 0:0
Branky: 19. Linduška (Nový), 33. Chyba (Bušta, Hamerle) - 23. Grozaj (Hliňák), 28. Dostál (Grozaj). Vyloučení: 2:9, navíc Dostál 10 min OT a Šubert (oba PRO) do konce utkání. Bez využití. Rozhodčí: Florián. Diváci: 80.
Karlovy Vary: Hála - Tašner, Gellner, Jakub Bauer, Bušta, Hamerle, Nový, Charousek, Kocek, Rozsypal, Tomaška, Linduška, Sadloň, Sedláček, Hlubuček, Michal Polák, Chyba, Vrba, Mudra, Loučka, Pech
Prostějov: Jágr - Velich, Dostál, Hliňák, Grozaj, Krupička, Šimo, Šmach, Hruška, Košecký, Patrik Šebek, David Šebek, Kubala, Cetkavský, Hanus, Babuněk, Šubert

Komentář k utkání

Třetí nejlepší celek extraligové skupiny „B" přivezl do Karlových Varů i svou největší hvězdu, brankáře Jaroslava Jágra. Hráč slavného jména suverénně dominuje brankářským statistikám celé extraligy.

A své nevšední kvality musel prokazovat hned ve druhé minutě, kdy betonem zneškodnil v rychlém sledu ránu Bušty i několikerou dorážku Hamerleho. Karlovarský muž s maskou Jan Hála v úvodní desetiminutovce příliš práce neměl. Zahřála jej jen křižná rána Davida Šebka a projektil Cetkavského z vrcholu kruhů.

Nepříliš záživnou pasáž, naplněnou především bojem o střední pásmo, ukončil v 19. minutě nečekaný zásah Energie. Jako blesk se před Jágra vrhnul Pavel Linduška a vleže, i s trochou štěstí, prostrčil puk mezi betony poprvé za brankovou čáru.

V necelých dvou minutách zbývajících do sirény dostala hra živější tempo. Ze zvýšené aktivity vyplynul povedený příklep v podání Lukáše Bušty. Jágr byl tentokrát na místě.

Druhá třetina pokračovala v nastoleném trendu z konce části první. Nejprve se do úniku dvou proti jednomu prosadil Bušta s Hamerlem. Druhý jmenovaný z ideální pozice červené světlo nerozsvítil. Trest na sebe nenechal dlouho čekat.

Hliňákovu ránu Hála neudržel a Grozaj měl s doražením touše do sítě pramalou práci.

Obrovskou šanci na opětovné získání náskoku Karlovy Vary získaly hned v následující 24. minutě. Dvojnásobnou přesilovku ale využil Sadloň jen k rozezvučení brankové konstrukce.

Prostějovské trestné komando opět na nic nečekalo. Jen, co se na ledě sešli Moravané v plném počtu, vybídl Grozaj nádhernou přihrávkou ke skórování Petra Dostála. Pohotová rána rozvlnila domácí síťku a v pěti minutách tak otočila vývoj zápasu.

Karlovarští pohrdli i další šancí. Ze samostatného úniku vyšel Mudra poražen dobře vyjetým Jágrem. Energie se přesto vyrovnání dočkala. Překvapivou přihrávku Bušty od zadního mantinelu zužitkoval přesnou ranou švihem Tomáš Chyba.

A nemuselo zůstat pouze u vyrovnání. Prostějov se dvakrát ocitl v poli jen s trojicí bránících hráčů, ovšem dva obrovské závary, či střely Sadloně a Pecha k radosti na domácí střídačce nevedly. Když v samém závěru nepropasíroval za Hálu kotouč ani střelec druhé branky Moravanů Dostál, šli se hráči před závěrečným dějstvím občerstvit za nerozhodného stavu.

Ve třetí části se jako první prosadil do vážnější příležitosti až ve 47. minutě hostující Patrik Šebek. Jeho přesilovkový pokus z bezprostřední blízkosti Hála s vypětím všech sil zneškodnil. Na druhé straně proskočil ihned po buly mezi stojícími obránci Linduška. Sám proti gólmanovi tlačil puk pod horní tyčku, Jágrova rukavice byla pohotová.

Velmi aktivní kapitán hostí Patrik Šebek na sebe znovu upozornil v probíhající 57. minutě. Prostějovský vůdce nerušeně projel kolem tří domácích hokejistů, na přesné zakončení pohledné akce mu už síly nestačily.

V předposlední minutě vyděsil Jágra střelou z první Lukáš Pech. Jeden z nejlepších hráčů utkání nabídku k zisku dvou bodů poslal těsně vedle pravé tyčky.

Remíza 2:2 výstižně vyjádřila dění na ledě. Karlovy Vary tedy v prvním duelu s moravským mužstvem vybojovali cenný bod.