HC Energie Karlovy Vary

Senzační týden karlovarské mládeže

K a r l o v y  V a r y - Nejen první mužstvo HC Energie předvádí v poslední době skvělé výkony. Pozadu nezůstávají ani mladé karlovarské naděje. Junioři se po pěti remízách v řadě dostali do tempa a v uplynulé týdnu dovedli do vítězného konce všechna tři utkání. Stejně skvěle se dařilo i dorostu. Šest získaný bodů bylo navíc vybojováno na kluzištích soupeřů. Výběr trenéra Vladimíra Bednáře tak z posledních třinácti střetnutí ztratil body pouze v jediném případě.

Extraliga juniorů

HC Energie Karlovy Vary – HC Přerov 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Branky: Bušta 2, Pech, Tvrdek. Asistence: Kocek, Štourač, Pech, Tomaška, Hamerle.

Od začátku utkání šli domácí jasně za svým cílem, získat dva body. To se jim nakonec podařilo, výhra se ale rodila těžce. Přestože měli Karlovarští herní převahu, museli se kvůli nevyužití několika vyložených příležitostí o vítězství strachovat až do konce. Skóre otevřel již ve 4. minutě Pech, jenž přišel vypomoci z prvoligové Kadaně. Hosté však ještě v první části srovnali. Rozdílovou branku ve druhé části vsítila druhá posila z Kadaně Tvrdek. Pojistkovou třetí branku do přerovské klece přidal na úvod třetí části Bušta. Energie pak dobrou defenzívou na vlastní polovině náskok uhájila a v power play soupeře pak Buštou pečetila zisk dvou důležitých bodů.

Po pěti remízách konečně výhra – reportáž ze zápasu (Marek Mikeš)

Juniorům často chybí jeden gól – rozhovor s trenérem Mikulášem Antonikem (Karel Psohlavec)

HC Hamé – HC Energie Karlovy Vary 2:3 (1:2, 0:0, 1:1)
Branky: Pražák, Gellner, Chyba. Asistence: M. Polák, Tomáš Prštický, Bušta.

Jako Alenka v říši divů si museli připadat energetici v úvodu zápasu ve Zlíně. Po 104 vteřinách vedli brankami Pražáka a Gellnera 2:0! Valachy inkasované góly nutně zaskočily a dlouho se ze šoku vzpamatovávali. Probrali se až na konci první části, kdy snížili. Od druhé části domácí zvyšovali tlak, ale dobře bránící karlovarští mladící odolávali, navíc se zaskvěl výtečnými zákroky brankář Jakubal. Převaha Zlínských pokračovala i v závěrečné části. Zároveň však stále více otevírali zadní vrátka, čehož v 50. minutě využil Chyba. Náskok dvou branek vydržel jen 40 vteřin. Závěrečnému velkému tlaku domácích se Západočeši ubránili a připsali si tak nečekané vítězství.

HC Energie Karlovy Vary – HC Sareza Ostrava 7:3 (1:1, 3:1, 3:1)
Branky: Bušta 3, Pražák 2, Chyba, Hamerle. Asistence: Bušta 2, Charousek, V. Polák, Lojek, Karpíšek, Hamerle, Sadloň.

Kromě první části, ve které hosté ještě dokázali držet výsledkově krok, měli domácí utkání jasně pod kontrolou, což dokázali v dalších dvou třetinách. O konečném jasném vítězství rozhodl kolektivní výkon, nad kterým vyčnívali dva hráči, Bušta a Pražák, střelci pěti branek v ostravské síti.

Nezadržitelný Bušta zničil Ostravu – reportáž ze zápasu (Karel Psohlavec)

Střetnutí juniorů HC Energie v tomto týdnu:

Čtvrtek 22.1.2004 HC Energie – HC Ústí nad Labem 18:15
Sobota 24.1.2004 HC Pardubice – HC Energie 16:00

Extraliga dorostu

HC Slezan Opava - HC Energie Karlovy Vary 2:3 (0:2, 1:1, 1:0)
Branky: Bauer 2, Smolík. Asistence: Štryncl 2, Bauer a Chotaš.

Karlovarští dorostenci v rámci dvoudenního zájezdu na Moravu zavítali nejdříve na led Opavy. Už na začátku utkání Západočeši domácí poněkud překvapili, když se 20. vteřině ujala střela Smolíka. Vedení Energie pak pojistil v závěru třetiny svojí první brankou v utkání Bauer. A protože se kapitánovi karlovarského dorostu v pondělí dařilo, upravil v průběhu druhého dějství skóre na 3:1. Vítězství pak chlapci Energie taktickou hrou uhájili, i když se Opava v závěru pokoušela alespoň o bod.

HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 2:5 (1:3, 1:1, 0:1)
Branky: Slovák 2, Smolík, Hartman, Mašek. Asistence: Štryncl 2, Pfister, Bauer, Petružálek, Mrkvička.

Vše podstatné se zřejmě odehrálo už v šesté minutě utkání. To síť za zády domácího gólmana rozvlnil dvakrát za sebou během pouhých 18 vteřin Slovák. Chlapci Energie rázem vedli o dvě branky. Výborný vstup do střetnutí pak ještě v první třetině potvrdil dalším gólem Smolík. Zpátky do utkání se domácí snažili dostat ve 28. minutě, kdy se jim podařilo snížit na rozdíl jediného gólu, ale Hartmanova trefa v polovině zápasu jim definitivně sebrala vítr z plachet. V závěrečné třetině skóre ještě vylepšil Mašek po nezištné přihrávce od Štryncla.

HC Znojemští Orli Znojmo - HC Energie Karlovy Vary 4:8 (1:0, 2:3, 1:5)
Branky: Smolík, Kalousek, Dudek, Hartman, Bauer, Račanský, Petružálek, Kuběna. Asistence: Štryncl 2, Smolík 2, Račanský, Bauer, Kalousek, Petružálek, Mrkvička, Kuběna, Dudek, Hartman, Zmeškal.

Vítězství na ledě Znojemských Orlů se nerodilo lehce. Po první prohrané třetině hosté vyrovnali, ale za několik okamžiků opět dvakrát inkasovali. To Karlovarské nepoložilo a svoji herní převahu dokázali ještě v téže části přetavit ve srovnání stavu. V poslední časti hry nechtěli trenéři Energie nic ponechat náhodě. Zredukovali sestavu a nabuzený tým vletěl po hlavě do rozhodující třetiny. Od 42. do 44. minuty zasadil domácím tři smrtelné údery. Kanonádu načal Hartman, potom se skvěle prosadil Jan Bauer a za dalších 30 vteřin neúnavný bojovník Račanský. Orli byli na lopatkách, požádali o oddechový čas a vyměnili brankáře. Zápas se pak již dohrával v režii karlovarského dorostu. Přesvědčivé vítězství pečetil v 57. minutě Kuběna.

Střetnutí juniorů HC Energie v tomto týdnu:

Čtvrtek 22.1.2004 HC Ústí nad Labem – HC Energie 18:00
Sobota 24.1.2004 HC Energie – HC Pardubice 12:00

Liga starších žáků - 9. třída

HC Energie Karlovy Vary – HC Kobra Praha 1:1 (0:1, 1:0, 0:0)
Branky: Truhlář. Asistence: Přindiš.

Karlovarští nezachytili vstup do utkání a již v 59. vteřině prohrávali 0:1. Zhruba od desáté minuty první třetiny až do konce utkání byli lepším mužstvem. Bohužel koncovka dnes byla z jejich strany byla velmi chabá. Navíc soupeř přijel s deseti hráči ročníku 1988, kteří na tom byli lépe fyzicky a to v určitých fázích zápasu rozhodovalo.

Liga starších žáků - 8. třída

HC Energie Karlovy Vary – HC Kobra Praha 6:0 (2:0, 1:0, 3:0)
Branky: Chodounský 2, Mistoler, Zíka, Richter, Hodek. Asistence: Chodounský, Kellner, Biel, Čižniar.

Domácí uklidnila první třetina, kterou vyhráli 2:0. Do poslední části hry pak nastoupili všichni hráči, kteří byli napsáni na soupisce a v předcházejících dvou třetinách nehráli. Než se všichni hráči dostali do tempa, soupeř toho začal využívat a byl lepším mužstvem. Paradoxně ale tuto část hry vyhráli domácí nejvyšším rozdílem. Kobra si vzhledem k obrazu hry tak vysokou porážku nezasloužila.

Krajská liga mladších žáků – 7. třída

HC Kobra Praha – HC Energie Karlovy Vary 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Ve vyrovnaném utkání vyhráli domácí díky většímu štěstí v koncovce. Ta naopak zradila Západočechy, což byl hlavní důvod jejich porážky. V závěru duelu se Karlovarští pokusili vyrovnat při power play, ale po chybě v útočném pásmu pečetili Pražané vítězství střelou do prázdné branky.

Krajská liga mladších žáků – 6. třída

HC Kobra Praha - HC Karlovy Vary 1:1 (0:0, 1:1, 0:0)
Branka: Baar. Asistence: Tretjakov.

Ve vyrovnaném souboji měli zpočátku více ze hry i šancí hosté, ke konci zápasu byla naopak lepším týmem domácí Kobra. U obou týmů dominovali brankáři, takže dělba bodů byla nakonec spravedlivá.

Krajský přebor elévů - 5. třída

HC Energie Karlovy Vary – HC Česká Lípa 3:3 (1:1, 0:1, 2:1)
Branky: Frk 2, Formánek. Asistence: Frk, Hluchý, Gombár.

Karlovarští jakoby se zalekli svého vedoucího postavení v tabulce. V tomto utkání působili zakřiknutým dojmem, čehož soupeř dokázal využít k zisku dvoubrankového náskoku. V závěrečné části domácí velkou bojovností nakonec tento náskok soupeře srovnali.

Krajský přebor elévů - 4. třída

HC Energie Karlovy Vary – HC Česká Lípa 8:0 (3:0, 3:0, 1:0)
Branky: Csamango 3, Sbvoboda 3, M. Šaling, Brodský. Asistence: M. Šaling 2, Svoboda, Grusdler. Mladí energetici podali nadprůměrný výkon a soupeře převýšili po všech stránkách.

3. třída

HC Energie Karlovy Vary – HC Bílina 15:1 (2:0, 4:0, 5:1, 4:0)
Branky: Zajíček 5, J. Vrána 4, Klíma 2, Krejsa, Hanák, Suchý, Bažata.

2. třída

HC Energie Karlovy Vary – HC Bílina 11:0 (2:0, 2:0, 1:0, 6:0)
Branky: Rubeš 4, Michálek 4, Švec, Mikeš, Fencl.