HC Energie Karlovy Vary

Sledge hokejisté bojovali o play-off

K a r l o v y  V a r y - České hokejové soutěže finišují na všech frontách a pozadu nezůstává ani sledge hokejová liga. Karlovarští Žraloci, vedení Tomášem Zelenkou, mají za sebou turnaj v Českých Budějovicích, na kterém se rozhodovalo o postupujících do play-off. Několik slov k odehraným utkáním připravil pro čtenáře webu o karlovarském hokeji hráč SKV Nowaco Sharks Petr Lindák.
V sobotu 21. 2. a v neděli 22. 2. se hráči SKV Nowaco Sharks Karlovy Vary zúčastnili první prolínací části sledge hokejové ligy, která proběhla formou turnaje na zimním stadionu v Českých Budějovicích. Tohoto turnaje se zúčastnily čtyři týmy ze druhého až pátého místa základní části - Č. Budějovice, Olomouc, Kolín a K. Vary. Zlín postupuje do play-off automaticky jako vítěz základní části. O další tři místa v play-off se bojovalo právě na tomto turnaji v Budějovicích a ještě se budou hrát odvetná utkání v druhé prolínací části, která proběhne 6. 3. a 7. 3. v Olomouci.

SKV Nowaco Sharks Karlovy Vary - Draci Kolín 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

V sobotu 21. 2. se karlovarští Žraloci utkali na budějovickém ledě od 13:45 hodin s kolínskými Draky. Na tento zápas se Karlovarští těšili nejvíce, neboť s Kolínem sehráli nejvyrovnanější zápasy v základní části. Žraloci chtěli v tomto zápase dosáhnout svého prvního vítězství, což se nakonec bohužel nepodařilo.

První třetina začala pro Karlovarské zle. Gól do naší sítě padl už ve druhé minutě, ale začali jsme se s tohoto gólu rychle vzpamatovávat a hrát s Kolínem vyrovnaný zápas. Do konce první třetiny se nám podařilo vyrovnat. Gól vstřelil kapitán mužstva Jiří Berger. Druhá třetina začala opět vyrovnaně. Na 2:1 pro Karlovarské zvýšil opět Jiří Berger a tým Žraloků si mohl poprvé vyzkoušet,jak „chutná“ vedení ve sledge hokejovém zápase. Bohužel toto vedení nevydrželo ani do konce druhé třetiny,neboť Kolínští vyrovnali na 2:2. Do třetí třetiny nastoupil náš tým s odhodláním dát do zbytku zápasu všechny své síly a dotáhnout ho do vítězného konce. Ale k naší velké lítosti padl ve třetí třetině jen jeden gól a to do naší branky.

K tomum abychom vyhráli, nebo alespoň remizovali, nám chyběla jen ta trocha hokejového štěstí. Ale i tak jsme v zápase s Kolínem měli svá dvě nej - vstřelili jsme více než jednu branku za zápas a poprvé v historii jsme se ujali vedení (a to ve druhé třetině za stavu 2:1). V zápase došlo k jednomu dvouminutovému trestu a bohužel si jeden kolínský hráč odnesl ze zápasu naštípnutý nárt.

Králové České Budějovice – SKV Nowaco Sharks K. Vary 6:0 (0:0, 3:0, 3:0)

V neděli 22. 2. opět od 13:45 se náš tým utkal s mužstvem Králové České Budějovice. Do tohoto zápasu jsme nastoupili klidnější než na zápas s Kolínem, neboť jsme věděli,že s tímto týmem (zatím) vyrovnaný zápas zřejmě nesehrajeme.

Od začátku zápasu byl znatelný tlak na naši branku a náš tým víc bránil než útočil. Ale první třetina pro nás dopadla nad očekávání dobře a to stavem 0:0. Druhá třetina se nesla v duchu té první a až na ojedinělé úniky jsme vážněji Budějovického brankáře nepotrápili. V této třetině jsme již neměli tolik sil jak v první a dostali jsme 3 góly. Třetí třetina kopírovala druhou. Karlovarští hráči se snažili držet budějovické ve středním pásmu, což se občas dařilo. Ale i tak Budějovičtí vstřelili opět 3 góly do naší branky.

Za zápas bylo jedno dvouminutové vyloučení na naší straně. I tak to byl zatím náš nejlépe sehraný zápas s Budějovickými. Předchozí zápasy dopadly takto – 25.11.2003 12:0 a 20.12.2003 9:0 ve prospěch Českých Budějovic.

Tím, že jsme neuhráli „aspoň“ remízu s Kolínskými Draky,se nám dveře do letošního play off zavřely,neboť týmy z druhého až čtvrtého místa základní části si do prolínací části přinesly od tří do jednoho bodu. A jelikož náš tým skončil v základní části na pátém místě,tak jsme si žádný bod do prolínací části nepřinesli. I tak se na odvetnou prolínací část do Olomouce těšíme,neboť tam získáme další „cenné“ zápasové zkušenosti do dalších sledge hokejových zápasů.

Společné foto karlovarských Žraloků

Před zápasem