HC Energie Karlovy Vary

Žraloci přivezli třetí místo z Amsterdamu

A m s t e r d a m - Hokejová sezóna s výjimkou reprezentace v těchto týdnech na všech frontách končí. Nejinak tomu je i u sledge hokejistů. Karlovarští vyslanci paralympijského sportu udělali tečku za svou první sezónou v hlavním městě Nizozemí, kde se zúčastnili mezinárodního turnaje ve sledge hokeji. Ze země tulipánů přivezli lichotivé třetí místo. O turnaji informuje člen SKV Nowaco Sharks Petr Lindák.
Náš tým SKV Nowaco Sharks Karlovy Vary se pod vedením trenéra Tomáše Zelenky zúčastnil ve dnech 2. – 4. dubna 2004 mezinárodního turnaje v holandském Amsterdamu.

Začínalo se ve dvou skupinách po třech týmech:

Skupina A: 
Amsterdam Huskies (Holandsko), Yetis Wiehl (Německo), Sitting Bears Zlín (ČR)

Skupina B: 
FIFH Sledgehammers (Švédsko), Bremer Pirates (Německo), SKV Nowaco Sharks K. Vary (ČR)
Z těchto šesti mužstev postupovaly tři týmy do závěrečných bojů o nejvyšší příčky. Turnaje se zúčastnili i junioři,ale ti měli svou vlastní skupinu.

Po náročné cestě nás v pátek od 17 hodin čekal švédský tým FIFH Sledgehamers. Je to jeden z nejlepších týmů v Evropě a tomu odpovídal i výsledek zápasu. Podlehli jsme Švédům 0:7, ale viděli jsme jak se hraje sledge hokej na světové úrovni. V sobotu ve 13 hodin jsme nastoupili proti druhému soupeři ze skupiny, týmu Bremer Pirates. Situace ve skupině A se vyvinula v náš prospěch. Kdybychom porazili Němce, postoupili bychom mezi tři nejlepší týmy turnaje a to se nám nakonec podařilo. Porazili jsme tým Bremer Pirates v hezkém zápase 3:1 a tím jsme si zajistili nejhůře třetí místo. Další zápas jsme hráli ještě v sobotu od 15 hodin s týmem Yetis Wiehl. Německému družstvu jsme podlehli těsně 1:2. V neděli nás od 13 hodin čekal závěrečný zápas se Švédy. Opět jsme jim podlehli a to poměrem 0:6.

Ani dvě závěrečné prohry nám nemohly pokazit radost z toho, že ze své první turnajové účasti vezeme domů třetí místo. Náš tým měl na tomto turnaji dvě hostující posily z týmu Králové České Budějovice, hráče Tomáše Kvocha a Daniela Kalinu, kteří byli velkou posilou našemu týmu, za což jim patří dík.

Celý tým SKV Nowaco Sharks má radost z úspěšného zakončení sezóny a pevně věříme,že v nadcházející sledge hokejové sezóně dosáhneme dalších úspěchů a dočkáme se vítězných zápasů i v české lize.

Tým SKV Nowaco Sharks Karlovy Vary zdraví všechny své sponzory a příznivce. Věříme, že nám i v příští sezóně zachováte přízeň.

SKV Nowaco Sharks vs. FIFH Sledgehammers

Společné foto Žraloků v Amsterdamu