HC Energie Karlovy Vary

Nervozní z bezbrankového stavu jsme určitě nebyli!

K a r l o v y  V a r y - Úspěšnou premiéru v reprezentačním dresu prožil odchovanec plzeňského hokeje, mladý útočník Milan Kraft. Vlivem delšího působení v zámoří vynikal především v bojovnosti a bylo velmi těžké jej odstavit od puku. Po 6 letech však nezapomněl ani na český styl hokeje a díky perfektním rotacím v rozích pořádně motal se spoluhráči Francouzům hlavy. Důrazný forvard se také několikrát dokázal prodrat do šance a nebezpečně vystřelit. Skórovat se mu sice nepodařilo, ale rozhodně zanechal výborný dojem!
Na ledě se ukázali 4 hráči z NHL, mezi nimi i Milan Kraft. Jaké bylo seznámení s reprezentací?

Určitě příjemné, protože jsme vyhráli, tak ta úloha byla jednodušší. A já jsem moc rád, že ta premiéra byla vydařená.

Jaký vidíte největší rozdíl mezi juniorskou a seniorskou reprezentací?

Největší rozdíl bych viděl asi v publicitě. O juniorském hokeji se toho moc neví, není tak prezentovaný, což je docela škoda. Co se týče hokeje, tak to je samozřejmě mnohem rychlejší a celkově se to dost liší od té mladší kategorie.

Do 30. minuty trval bezbrankový stav, ale trenéři asi v tomto směru nebyli netrpěliví?

To určitě ne. Říkali nám, ať co nejvíce střílíme a že to určitě přijde, což se také stalo.

Nyní čekají reprezentaci podstatně těžší soupeři – Kanada a Rusko, máte představu ve kterém zápase ještě nastoupíte? - Hráč z NHL může nastoupit pouze ve 2 přípravných zápasech. (Pozn. red.)

Já vůbec nevím, záleží na trenérech, kteří určují sestavu.

Jak se těšíte na novou Sazka arénu? Hráči, kteří tam měli možnost odehrát zápasy tvrdí, že je ledová plocha příliš rozlehlá. Nebude to například pro Vás problém? Přeci jen hrajete už dlouhou dobu v zámoří.

Je pravda, že jsem na velkém kluzišti nehrál už 6 let, ale věřím, že se s tím já i ostatní lehce vyrovnáme a vše bude bez problémů.

Z těchto 6 sezon byla tato poslední nejvydařenější, jste tedy s letoším rokem spokojený?

Určitě! Toto byla nejlepší sezona za celou dobu co hraji v zámoří a já jsem moc rád, že to tak vyšlo.

Panovala tato spokojenost také ze strany Pittsburgu?

Ještě když jsem odjížděl, tak spokojení se mnou byli a věřím, že jim to vydrží i do příští sezony a budou se mnou napevno počítat v 1. týmu.

V sezoně došlo ke změnám v kádru „Tučňáků“, takže útok na play-off asi nebyl příliš reálný?

Říkali jsme si v kabině, že by bylo pěkné postoupit dál. Ale kádr se přebudovává, přišlo hodně mladých hráčů, takže to nevyšlo. Příští rok to však bude určitě jiné.

Panovalo tedy v klubu velké zklamání?

Zklamání ani ne, protože posledních 20 zápasů jsme hráli velmi dobře, dost jsme vyhrávali, takže ta sezona dopadla docela dobře.

Související články