HC Energie Karlovy Vary

Brankáři základem premiérového úspěchu

K a r l o v y  V a r y - První vítězství v nové sezóně si připsali hokejisté HC Energie v souboji s Českými Budějovicemi. Výborní brankáři Šmíd a Masalskis, každý odchytal polovinu střetnutí, nepustili za svá záda ani jediný pokus Jihočechů a největší měrou se tak podíleli na konečné výhře 2:0. O branky se postarali Petr Šinágl a po pohledné akci celé formace Ján Lipianský (na snímku). Po třetinách 1:0, 0:0 a 1:0 poráží Karlovy Vary na svém ledě České Budějovice 2:0.
Přípravné zápasy, přát., út 3.8.2004
Karlovy Vary
České Budějovice
2:0
1:0, 0:0, 1:0
Branky: 12. Šinágl (Dvořák, Bednařík), 51. Lipianský (Suur, Hurtaj). Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. Rozhodčí: Zubzanda. Diváci: 600.
Karlovy Vary: Šmíd (od 34. Masalskis) – Ptáček, Kutlák – Krajíček, Jiří Polák – Bauer, Suur – Vantroba, Kivoň – Tomík, Lipianský, Hurtaj – Petr Kumstát, Skuhravý, Kraus – Milan Procházka, Alinč, Němčický – Dvořák, Šinágl, Bednařík
České Budějovice: Chábera – Mucha, Jančařík – Jindra, Gýna – Kotaška, Martínek – Kolda, Svačina – Lála, Mertl, Hřebejk – Sailer, Bělohlav, Hájek – Petrakov, Fadrný, Bartoš – Škoda, Květoň, Šimánek

Komentář k utkání

Horké úterní odpoledne se karlovarští hokejisté pokusili několika stovkám fanouškům zpříjemnit už od úvodních momentů prvního domácího přípravného utkání. Již po 15 vteřinách hry zaúřadovala slovenská letka v čele s Hurtajem, který však Lipianského vtipné přistrčení nedokázal zužitkovat. Samostatnou akci nedotáhl do úspěšného konce ani třetí z elitní formace energetiků Róbert Tomík. První letošní radost dorazila na zimní stadion v Rybářích ve 12. minutě. V přesilové hře se vrhnul Michal Dvořák do souboje u zadního mantinelu, kotouče se zmocnil Petr Šinágl, bleskově objel branku a u levé tyče poprvé zasunul do sítě. První vážnou příležitost Budějovických zneškodnil v samém závěru třetiny staronový muž v domácí kleci Zdeněk Šmíd. Parádní dělovce Jindry od modré nastavil čtyřiadvacetiletý gólman bleskurychlý beton.

Start do prostředního dějství byl oboustranně pomalejší. Jako první se osmělil hostující Šimánek, jehož rána z mezikruží již překonala bezmocného Šmída. Prudká střela však těsně minula i karlovarskou klec. O něco aktivnější Západočeši kontrovali samostatnými úniky urostlých útočníků Kumstáta a Skuhravého. Proti jistým Cháberovým betonům s neujal jejich forhendový ani bekhendový blafák. K prudké střele z otočky se mezi kruhy dostal Suur, ale stejně jako při hrátkách technicky disponovaných Tomíka s Hurtajem, skončil puk vedle levé tyče. I tentokrát dostal příležitost předvést své kvality také druhý brankář Energie. Ve 34. minutě zaujal místo v brankovišti Edgars Masalskis a hned se prezentoval několika jistými zásahy.

Závěrečná dvacetiminutovka byla pro oko diváka patrně nejslabší. Předvést se musel především lotyšský reprezentant v barvách lázeňského města. Šimánek pohořel na Masalskisově vyrážečce, osamocení Květoň a Sailer zase prováhali vhodný okamžik k úderu a poté již nedokázali proti dobře vyjetému gólmanovi pořádně zamířit. V roli zlého muže Karlových Varů se ukázal Michal Dvořák. Nebezpečně vyhlížející faul Hřebejka na Kivoně, potrestal vyhlášený bijec velmi vážně míněným úderem do obličeje jihočeského forvarda. Rozuzlení duelu přinesla v 51. minutě pohledná kombinace trojice Hurtaj, Suur a Lipianský. Poslední z jmenovaných legionářů měl u pravé tyče snadnou práci a uzavřel konto zajímavé partie. V závěru ještě mocně tlačila Skuhravého formace, výborný Chábera však i s trochou štěstí větší rozdíl ve skóre nedopustil.

Fotogalerie

Související články