HC Energie Karlovy Vary

Pavel Pazourek: Ani jeden z brankářů nezklamal

P r a h a - Na zimním stadionu Slavie v Praze – Vršovicích sehráli hokejisté HC Energie dva přípravné zápasy ve dvou dnech s kolísavou úspěšností. Po výhře 2:1 nad vicemistrem extraligy Slavií přišla poměrně jasná porážka 1:4 od Norimberka. Své dojmy po utkání s německým celkem a ještě něco navíc prozradil karlovarský kouč Pavel Pazourek.
V porovnání obou příprav měl hlavní trenér bez rozmýšlení jasno. ”Zápas s Norimberkem byl určitě horší než ten se Slavií. Možná ještě v první třetině jsme drželi krok, ale pak byl soupeř určitě lepší. Dostali jsme zbytečné branky po vlastních chybách. My jsme si také vypracovali nějaké šance, ale neproměnili jsme, zatímco soupeř naše chyby potrestal a celkově byl lepší. Nehráli jsme proti Norimberku dobře.“

Velkou bolestí Energie v obou utkáních v Praze byla hra v početní výhodě. Zatímco v Plzni předvedli karlovarští hráči stoprocentní efektivitu při využívání přesilových her, v následujících dvou střetnutích využili jedinou a dvě branky při vlastní výhodě dokonce dostali. “Zatím jsme přesilovky ještě netrénovali,“ vysvětlil Pavel Pazourek. “Teď budou začínat nácviky, takže na přesilovkách určitě budeme pracovat. Dosud hráči hráli jenom to, co si sami řekli. Zatím nás přesilovky netíží, protože jsme je ještě vůbec nedělali,“ naznačil kouč postupné kroky letní přípravy.

V pražských zápasech se trenéři poprvé rozhodli nechat gólmany odchytat celých šedesát minut. Proti Slavii se předvedl sympatickým výkonem Edgars Masalskis, norimberským útokům čelil po celou dobu Zdeněk Šmíd. Jen na střídačce zůstal Lukáš Mensator. Znamená to posun v řešení otázky nasazení karlovarských brankářů do sezóny? “Zatím je předčasné něco hodnotit, přijdou ještě další zápasy,“ odmítl spekulace karlovarský lodivod. “Teď jsme hráli velice kvalitní a těžké zápasy a myslím si, že nezklamal ani jeden z brankářů. Uvidíme, jak se jim bude dařit dál.“

Na konci druhé třetiny utkání s Norimberkem odstoupil ze hry obránce Lukáš Krajíček, který jako jeden z mnoha pocítil na vlastní kůži typickou německou zarputilost. “Lukáš má tržnou ránu na rtu, takže jsme měli trochu problémy se sestavou. Příležitost dostali junioři Hlubúček i Pražák, měli jsme trochu kombinovanou sestavu včetně změn v útocích. Ale jak už jsem řekl, soupeř byl dnes jednoznačně lepší," uzavřel Pavel Pazourek.

Související články

Reportáž | pá 13.8.2004

Tygři zmrazili nažhavené energetiky