HC Energie Karlovy Vary

Útočník Tomáš Němčický odchází do Slovanu Bratislava

K a r l o v y V a r y - Těsně před odjezdem do Švýcarska zúžilo vedení klubu HC Energie Karlovy Vary svůj kádr. Po návratu Romana Pražáka a Libora Hlubučka k juniorům a odchodu Vantroby do Košic, opouští mužstvo i útočník Tomáš Němčický. Jednatřicetiletý útočník odchází na roční hostování do Slovanu Bratislava. Redakci webových stránek o tom informoval generální manažer klubu Miroslav Vaněk. "Před odjezdem do Švýcarska jsme se rozhodli zúžit kádr. Máme v kádru stále ještě 26 hokejistů, k dalšímu zužování dojde vhledem k posunutí začátku extraligy o týden, až počátkem září," uvedl šéf karlovarského klubu.
Do Švýcarska odjede kromě členů karlovarského kádru i obránce Roman Prošek, který byl dosud na hostování v Chomutově. "Prošek nás zaujal svými výkony v Chomutově a chceme ho ve Švýcarsku vyzkoušet," informoval Miroslav Vaněk. V Kadani naopak bude v následujícím týdnu trénovat dvojice Lukáš Bednařík a Martin Kivoň. "Oba dva zůstávají v kádru, trenéři je dobře znají a chtějí vyzkoušet některé mladé hráče v těžkých zápasech ve Švýcarsku," vysvětlil Vaněk.

Tomáš Němčický odehrál v Karlových Varech poslední tři sezóny. Ve 139 utkáních vstřelil 26 branek a přidal 33 přihrávek. Na severozápad čech přišel z Třince, předtím působil v Olomouci, nejproduktivnější léta své kariéry strávil ve Zlíně, krátce působil i ve Vítkovicích. Sezónu 1999/00 prožil v zahraničí, když nastupoval v nejvyšší německé soutěži za Essen Mosquitos.