HC Energie Karlovy Vary

Karlovy Vary zúžily kádr, Miroslav Vaněk místopředsedou dozorčí rady ČSLH

K a r l o v y  V a r y - Poslední zúžení kádru proběhlo v týmu HC Energie Karlovy Vary. Po Němčickém a Vantrobovi tým opustili vesměs mladí hráči. Z útočníků opustili tým dva hráči, na hostování do Kadaně odešel Lukáš Pech a Petr Šinágl zamířil do Berouna. Oba se tak vrátili do týmů, kde úspěšně působili i v loňské sezóně. "Pech ani Šinágl nezklamali, ale nevešli se do čtyř pětek. Jsou to mladí talenti, naši odchovanci. Budou u nás mít sřídavý start, v případě zranění či ztráty formy hráčů základního kádru jsou připravení okamžitě naskočit," uvedl generální manažer klubu Miroslav Vaněk. Totéž platí o obránci Romanu Proškovi, jenž s týmem absolvoval turné ve Švýcarsku. "Nevypadal tam špatně, ale na zařazení do osmi obránců to ještě není," dodal Vaněk. V nedávných dnech slavily Karlovy Vary další úspěch i na diplomatickém poli. Prvním místopředsedou dozorčí rady Českého svazu ledního hokeje byl jmenován právě generální manažer Energie Miroslav Vaněk.
Karlovarské mužstvo tak nyní tvoří tři brankáři, osm obránců a dvanáct útočníků. Do hry je navíc připraveno naskočit dalších šest forvardů. "Z juniorky budou na šanci čekat pravé křídlo Roman Pražák a levý křídelník Martin Zaťovič. Na střídavý start z Kadaně budou připraveni centr Lukáš Pech a pravé křídlo Kamil Tvrdek. Vypomoci mohou i dva centři z Berouna a Hradce Králové Petr Šinágl a Petr Domin," vysvětlil Miroslav Vaněk.

U obránců je situace obdobná. Na šanci bude čekat junior Libor Hlubuček a připravena bude i čtveřice hráčů hostujících v jiných klubech. Vypomoci mohlou chomutovští Roman Prošek s Davidem Hájkem a Martinem Tomsem a Jakub Gróf ze Sarezy Ostrava. "Snažíme se zabezpečit kádr tak, abychom v případě zranění najednou neměli nedostatek hráčů. Naším cílem je, aby nám vypomáhali především naši odchovanci," dodal na závěr Miroslav Vaněk.

Ten byl také na posledním aktivu ČSLH zvolen prvním místopředsedou dozorčí rady ČSLH za úsek profesionálního hokeje. Dlouholetým předsedou rady je Miroslav Rákosník. Rada má za úkol dohlížet na hospodaření a další činnost Českého svazu ledního hokeje.