HC Energie Karlovy Vary

Bitva se naštěstí nekonala

Každý zápas se Slavií bývá hodně vyhecován a dochází v něm k častým potyčkám. První měření sil v letošní sezóně však naštěstí nedalo tolik vzpomenout na tu loňskou. Slavia měla zápas po celou dobu ve svých rukou a zaslouženě vyhrála. Jedinou branku Varů vsítil Petr Gasparik. Osobní trest do konce utkání si vykoledoval kapitán Jakub Hamerle.
Extraliga juniorů, 8. kolo, so 25.9.2004, Zimní stadion Eden
Slavia
Karlovy Vary
2:1
1:0, 1:0, 0:1
Branky a nahrávky: 7. Sobotka (Červenka, Pavel), 40. Endál (Kvapil) - 41. Gasparik (Jan Bauer, Kocek)
Vyloučení: 7:12, Využití: 1:0, Osobní tresty: Kloz - OT 10, Hamerle - OK
Slavia: Kamiš - Beránek, Borůvka, Šulc(C), Prostředník, Charousek, Březina, Stütz - Svoboda, Sobotka, Pavel - Kvapil, Červenka, Macháček - Havlín, Endál, Klimeš - Jonáš, Stromko, Polakovič - Bartoš
Karlovy Vary: Jirkův - Karpíšek, Tešner, Mašek, Koocek, Štourač, Hlubuček, Kloz - Kudláček, Bušta, Hamerle(C), Kuběna, Gasparik, Jakub Bauer, Jan Bauer, Zaťovič, Sedláček, Kalousek, Pražák, Petružálek, Chyba

Komentář k utkání

Úvod zápasu přinesl vyrovnaný hokej. V dalších minutách měla více šancí Slavia, a to nejen při přesilové hře ve 4. minutě, kde byla hodně nebezpečná. Další přesilovou hru už domácí využili. Červenka zachytil vyhození soupeřova obránce a ocitl se sám před Jirkůvem. Několikrát zamíchal pukem a pak přistrčil na Sobotku, který otevřel skóre zápasu. Na ledě to začalo vřít už v první třetině. Za atakování Kamiše po odpískání se do Jakuba Bauera pustili Šulc a Endál. Utkání začalo připomínat zápas loňské sezóny, který se změnil v jednu velkou bitku a sudí v něm udělil velké množství trestů. Scénář hry se neměnil. Faul, po jeho odpískání následovalo napadení a několika násobné vyloučení. Když už se výjimečně hrálo v plném počtu, měli více ze hry domácí. Ke konci třetiny se hra uklidnila.

I na začátku druhé třetiny byla Slavia lepším týmem. Charousek, pro kterého bylo utkání ještě více vyhecované, jelikož z Karlových Varů do Slavie před nedávném přišel, poslal v přesilové hře dobrou přihrávku před bránu, kde jí Červenka tečoval jen nad branku. K velkému sólu se odhodlal obránce Borůvka. Jako nůž máslem projel celým kluzištěm, objel bránu a nebýt dobrého zákroku Jirkůva, mohl svůj parádní průnik zakončit brankou. Na druhé straně nebezpečně doráželi na Kamiše Gasparik s Pražákem, ale ani svým důrazem slávistického gólmana nepřekonali. Domácím se podařilo vstřelit gól do šatny. Přesně když hlasatel na stadiónu oznamoval poslední minutu utkání a Gloz právě vylézal z trestné lavice napřáhl se těsně za modrou čárou Lukáš Endál a jeho parádní tvrdá střela vymrštila láhev na Jirkůově bráně. Branka se nedá počítat jako využitá přesilovka, jelikož její čas byl stanoven o vteřinu po vypršení trestu.

Perfektní vstup do poslední části měli hosté. Ještě se ani všichni diváci neposadili zpět na svá místa a už padla branka. Petr Gasparik dostal puk mezi kruhy a střelou po zemi k tyči snížil na rozdíl jediné branky. Slavii obdržená branka nepoložila a opět byla lepším týmem. Za diskutování s hlavním arbitrem dostal trest do konce zápasu kapitán hostů Jakub Hamerle. Více dopředu se stále tlačila Slavia. Tři minuty před koncem byl vyloučen Endál a hosté tak dostali šanci na vyrovnání, ale ani v početní převaze se neprosazovali. Vary se odhodlali i ke hře bez brankáře, ale k ničemu to nevedlo. Po závěrečném hvizdu přišel zbytečný faul někoho hráčů Varů na Endála a začalo se schylovat k bitce. Situace se však uklidnila a hráči odešli do kabin.