HC Energie Karlovy Vary

Dorost: Smolík nadělal díry do pardubického perníku

K a r l o v y V a r y - HC Energie Karlovy Vary - HC Moeller Pardubice 3:1 (2:0, 1:1, 0:0). Do každé třetiny zápasu vstopupili aktivněji hosté, ale byli to domácí, kterým se dařilo skórovat. Dvě branky Energie vstřelil Jindřich Smolík. Pardubice sice v závěru třetí části velmi usilovaly aspoň o zkorigování stavu, ale domácí brankář Benda jim víc, než jednu branku z druhé třetiny nedovolil.
Extraliga dorostu, 11. kolo, so 2.10.2004, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Pardubice
3:1
2:0, 1:1, 0:0
Branky: 9: Smolík (Budínský), 20. Zmeškal (Budínský), 36. Smolík (Dudek) - 29. Stanek (Papoušek). Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Průběh utkání: 1:0, 2:0, 2:1, 3:1.
Karlovy Vary: Benda - Tollinger, Ozom, Děkan, Zmeškal, Satora, Přindiš, Schmidt, Boguský - Budínský, Szakal, Topinka, Sláma, Pfister, Dudek, Záhora, Tomáš Polák, Šnajdr, Smolík, Rohan
Pardubice: Landsman - Šnejdr, Stanek, Voříšek, Kučera, Rozlivka, Poskočil - Pochobradský, Jindřich, Verner, Paučin, Papoušek, Zohorna, Semorád, Bláha, Kopa, Dobiáš, Nykl

Komentář k utkání

Do zápasu vešli lépe hosté. Již ve druhé minutě se před domácího brankáře Bendu proháčkoval Tomáš Zohorna, ale ani nadvakrát se mu nepodařilo dostat puk za brankovou čáru. Karlovy Vary se k první střele dostaly až v čase 8:01. Tato střela byla ovšem gólová a zcela změnila vývoj první části utkání. Jindřich Smolík po přesné kombinaci vyhnal pavouky z levého horního rohu Landsmanovy branky. Asistenci si připsal Vít Budínský. O tři munuty později jeli dva na jednoho domácí Budínský a Tomáš Polák. Obránce Pardubic Michal Stanek však perfektně zasáhl svou holí a přihrávku Budínského odpálil do bezpečí. Ve čtrnácté minutě se sám před pardubickým gólmanem Landsmanem zjevil domácí útočník Šnajdr. Brankář hostí však jeho střelu po ledě vykopl pravým betonem. Na pardubických hráčích bylo vidět, že je obdržený gól velmi zaskočil a Energie začala pomalu, ale jistě přebírat iniciativu. V devatenácté minutě sevřeli Energetici hosty v jejich obranném pásmu, ale nedokázali se prosadit. Pardubičtí založili protiútok, ale Jan Semorád si počínal nedovoleně, když přidržel hůl jednomu z domácích a byl za to oprávněně potrestán. Do konce třetiny zbývalo jen několik málo vtřetin. Domácím však tento krátký čas postačil ke zvýšení náskoku. V čase 19:59 se po přihrávce Víta Budínského trefil od modré čáry kapitán Energie Jan Zmeškal, jehož střela proklouzla Landsmanovi mezi betony. Po první třetině vedla domácí Energie na Pardubicemi 2:0.

Začátek druhé třetiny se opět nesl ve znamení Pardubic. Již v první minutě druhé části nebezpečně pálil od modré čáry hostující obránce Poskočil. Jeho střela se otřela o levou tyčku Bendovy brány. V šestadvacáté minutě měli domácí možnost zahrát si přesilovou hru. Po celou minutu se drželi v útočném pásmu a stříleli jak se dalo. Brankář Landsman však stále odolával. Ještě v přesilovce byl vyloučen domácí Rohan a síly na ledě byly srovnány. Pardubice toho ve vyústilé početní výhodně moc neukázaly, za zmínku stojí pouze tvrdá rána Jakuba Šnejdra, která skončila na Bendově hrudi. Při hře pět na pět už se ale hosté radovali ze snížení. V čase 28:38 vystřelil od modré čáry Michal Stanek, jeho střela se odrazila od pravé tyče zpátky do pole, dezorientovaný Benda si však puk srazil sám za svá záda. Asistenci si připsal Josef Papoušek. Pardubice pokračovaly v nátlaku. Ve třicáté minutě pálil velmi nebezpečně Jan Semorád, ale domácí gólman byl pozorný. Tlak hostů přerušilo vyloučení Lukáše Kopy. Domácí si však počínali v početní výhodě velmi nejistě a téměř neohrozili brankáře Landsmana. Ve třiatřicáté minutě dostaly také Pardubice šanci zahrát si přesilovku. Hráči Moelleru utvořili zámek, pohledně kombinovali a tvrdě stříleli, ale brankář Benda držel své spoluhráče nad vodou. V čase 35:16 se prosadili domácí. Libor Dudek našel před brankou zcela volného Jindřicha Smolíka, jenž se z bekhendového blafáku nemýlil a poslal Energii opět do dvoubrankového vedení. Pardubice se ještě snažily vyvinout si tlak, ale do konce druhé dvacetiminutovky se jim již skórovat nepodařilo. Po dvou třetinách vedla Energie nad Východočechy 3:1.

Na začátku třetí třetiny byl vyloučen obránce Karlových Varů Schmidt za držení, ale Pardubice nedokázaly své šance proměnit v branku. V pětačtyřicáté minutě ujel po levém křídle domácí Děkan, tvrdě vypálil, ale jeho střela jen těsně minula Landsmanovu svatyni. V minutě devětačtyřicáté spáchali závar před brankářem Moelleru útočníci Energie Pfister se Smolíkem, ale překonat pardubického gólmana se jim nepodařilo. Po několik dalších minut se hra přelévala ze strany na stranu. Pardubice si držely mírnou převahu a stále se snažily zkorigovat stav. V šetapadesáté minutě ujeli tři hráči Energie na jednoho pardubického obránce. Šnajdr poslal puk do brankoviště, ale ani Dudek, ani Topinka nedokázali překonat výtečného Landsmana. Dvě minuty před koncem si hosté vyžádali oddechový čas, ale ani ten jim nezajistil alespoň zkorigování stavu. Domácí Energie Karlovy Vary tak porazila na domácím ledě HC Moeller Pardubice 3:1 po rtřetinách 2:0, 1:1 a 0:0.