HC Energie Karlovy Vary

Junioři vezou cenný bod z jihu

Č e s k é B u d ě j o v i c e - HC České Budějovice - HC Energie Karlovy Vary 2:2 (1:1, 1:0, 0:1). Cenný bod do zatím skromné pokladnice přivážejí junioři Karlových Varů z budějovického ledu. Důrazní Západočeši dokázali dvakrát vyrovnat, jednou zásluhou Jana Bauera dokonce při vlastním oslabení, a po domácí remíze s Litvínovem 2:2 vybojovali stejný výsledek i na jihu Čech.
Extraliga juniorů, 11. kolo, so 2.10.2004, Budvar Aréna
České Budějovice
Karlovy Vary
2:2
1:1, 1:0, 0:1
Branky: 13. M. Hanzal (Mrkvička), 40. J. Hanzal (Korbela, Gulaš) - 17. Hamerle (Kuběna), 44. Jan Bauer (Hamerle, Karpíšek). Vyloučení: 5:6 + M. Hanzal (CEB) 10 minut, Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 109. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2.
České Budějovice: Salák - Baran, Bílek, Klíma, K. Černý, Macháček, Mrázek - Ficek, J. Hanzal, Korbela - Kuchejda, Mrkvička, M. Hanzal - J. Černý, Mertl, Gulaš - (1. - 21. Ježek, Matušík, Slavík).
Karlovy Vary: Jakubal - Hlubuček, Šťourač, Karpíšek, Tašner, Kloz, Mašek - Bušta, Gasparik, Zaťovič - Kuběna, Hamerle, Bauer - Račanský, Kalousek, Petružálek - Pražák, Kudláček, Sedláček

Komentář k utkání

V sobotu v poledne se v Budvar Aréně střetli hokejisté Karlových Varů a domácího HC České Budějovice. Ve druhém kole letošního ročníku juniorské extraligy se podařilo svěřencům trenérského triumvirátu Černý - Červený - Šrámek "vyloupit" Západočeskou tvrz. Zejména díky skvělé defenzivě a zodpovědné hře si hosté odvezli výhru 4:1. Karlovarští tedy měli svému soupeři pod Černou věží rozhodně co oplácet. Do brankoviště Jihočechů se po třízápasové přestávce postavil opět Alexander Salák. Nahradil tak Jiřího Anderleho, jenž má dohodnut střídavý start v Jindřichově Hradci. Do branky hostí se postavil Pavel Jakubal.

Hosté však měli s odplatou velkou práci. Od prvního buly utkání se totiž domácí do svého protivníka zakousli. Hned na úvod se usadili v karlovarském obranném pásmu a vraceli se tam velmi často a téměř s železnou pravidelností. Velké šance Martina Hanzala, Korbely nebo Mrkvičky však zatím zůstali nevyužity. V 6. minutě zívala na domácího Ježka úplně odkrytá svatyně. Západočeská obrana však svého gólmana na brankové čáře obětavě zachránila. Ve 13. minutě se již poprvé měnilo skóre. Po překrásné akci mladšího z bratrské dvojice Martina Hanzala se mohla stovka diváku v Budvar aréně radovat. Hbitý útočník prošel prakticky celé hřiště jako nůž máslem a přesně zakončil - 1:0. Karlovarští po obdržené brance zvýšili aktivitu a odpověď na úvodní gól domácích přišla velmi záhy. V 17. minutě ztratili Budějovičtí vinou špatného střídání kotouč a z přihrávky Kuběny prostřelil Saláka kapitán Jakub Hamerle - 1:1.

Do druhé třetiny vstoupili hosté o poznání aktivněji než do dějství s pořadovým číslem jedna. Před Salákem najednou začínalo být horko čím dál tím častěji. Ve 26. minutě chyboval domácí brankář při vyrážení puku, ke kterému se dostal Gasparik. Populární "Saša" však na svou chybu skvělým akrobatickým zákrokem nechal hned vzápětí zapomenout. Zápas se po přehoupnutí do své druhé poloviny již zcela vyrovnal a na obou mužstvech byl vidět hlad po gólech a po vítězství. Asi největší šanci domácích ve druhé části zneškodnil dobře chytající Jakubal agilnímu Martinu Hanzalovi. Když už se obě mužstva viděla v šatně přišel nečekaný úder domácích. Korbela zatáhl obětavě kotouč a předložil ho před branku Jiřímu Hanzalovi, který si v těchto situacích rozhodně ví rady. Tři sekundy před koncem druhého dějství se díky jeho brance chopili domácí vedení - 2:1.

Vedení Jihočechů mělo jepičí život. Ve 43. minutě byl za nevybíravý faul vysokou holí vyloučen na dvě minuty hostující Kloz. V oslabení však dokázal domácím hráčům ujet Jan Bauer a z úhlu polovysokou střelou k tyči opět srovnal skóre - 2:2. Domácí byli i přes ztrátu vedení aktivnějším mužstvem. Na obou týmech byla vidět obrovská snaha strhnout vítězství na svou stranu. Sympatické na pohledném hokeji a jeho aktérech bylo to, že ani jednomu z celků se nechtělo body dělit a s remízou tak nebyl spokojen nikdo. I přes velkou aktivitu a závěrečný tlak domácích se však nikomu nepodařilo s dějinami utkání pohnout. Obě mužstva se rozešla smírně a na ukazateli skóre svítily po zaznění závěrečné sirény dvě dvojky - 2:2. Spokojeni s výsledkem mohou být zejména hosté, kteří si na západ Čech odvážejí cenný bod.