HC Energie Karlovy Vary

Pardubická juniorka si veze z Karlových Varů plný počet bodů

K a r l o v y V a r y - HC Energie Karlovy Vary - HC Moeller Pardubice 1:2 (1:1, 0:0, 0:1). Pardubice potvrdily, coby lídr tabulky, roli favorita a zvítězily na karlovarském ledě rozdílem pouhé jedné branky. Karlovarští se v závěru snažili seč mohli, aby stav srovnali, ale to se jim nepodařilo ani při hře 6 na 3 v závěru utkání. Jedinou branku domácích vstřelil ve vlastním oslabení Roman Pražák.
Extraliga juniorů, 12. kolo, čt 7.10.2004, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Pardubice
1:2
1:1, 0:0, 0:1
Branky: 19. Pražák - 6. Starý, 50. Nakládal (Lesák). Rozhodčí: Turčan. Vyloučení: 5:11. Bez využití, V oslabení: 1:0. Diváci: 60. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Karlovy Vary: Jakubal - Tašner, Mašek, Kocek, Štourač, Kloz, Karpíšek, Hlubuček - Bušta, Račanský, Pražák, Kuběna, Kudláček, Jan Bauer, Hamerle, Gasparik, Kalousek, Zaťovič, Sedláček, Petružálek, Chyba
Pardubice: Růžička - Štěpnička, Lesák, Mervart, Chaloupka, Havrda, Kolář - Šula, Bartoníček, Vávra, Klejna, Šeda, Rákos, Starý, Nakládal, Ludvík, Židek, Procházka, Musil

Komentář k utkání

Zápas začal ve vlažném tempu. První vyloženější šanci utkání měli domácí, když se v páté minutě tlačil domácí Kuběna před pardubického brankáře Růžičku. Střela karlovarského útočníka skončila na hrudi hostujícího gólmana. V čase 5:39 vybojoval puk ve středním pásmu hostující Jan Starý a překvapivou střelou po ledě nachytal nepřipraveného Jakubala na švestkách. Karlovy Vary se poté dostaly do lehkého útlumu. V jedenácté minutě udělali zle domácí obraně Šeda a šula. Prvně jmenovaný přihrával před brankoviště, ale střelu Šuly brankář Jirkův bravurně zlikvidoval pohotvým skluzem. Ihned po několika vteřinách byl však autor předchozí šance vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl, domácí však toto provinění neztrestali. V minutě sedmnácté tvrdě pálil od modré čáry hostující Štěpnička, karlovarský brankář byl pozorný. V téže minutě najížděl pardubický Procházka sám na Jakubala, ten však jeho pokus vykryl. O minutu později dostaly Pardubice šanci zahrát si přesilovou hru, když byl vyloučen obránce Tašner za hákování. Pardubičtí však tuto početní výhodu nesehráli vůbec dobře. Roman Pražák dobrým forčekingem získal puk a jal se ujíždět sám na brankáře. Ač tísněn obráncem, dokázal jednou rukou dopravit kotouč za záda brankáře Růžičky. Po první třetině hrála HC Energie Karlovy Vary s Pardubicemi smírně 1:1.

Do druhé třetiny vlétli Pardubičtí velice zhurta, a ihned v první minutě druhé části pořádně prověřili domácí obranu. Nejprve se Šula a po něm Starý se Šedou pokoušeli překonat domácího brankáře Jakubala, jenž jim však skórovat nedovolil. O tři minuty později se v mezikruží uvolnil a vypálil hostující Židek, ale gólman Karlových Varů vykopl jeho pokus pravým betonem. V sedmadvacáté minutě byl vyloučen domácí Petružálek za vysokou hůl. Hosté měli v této početní výhodě obrovskou šanci vstřelit branku, když od modré pálil Mervart a bezprostředně po jeho střele dorážel Jakubalem vyražený kotouč Šeda. Kapitán Pardubic však trestuhodně netrefil zcela odkrytou bránu. Ve dvaatřicáté minutě nahazoval karlovarský útočník Jan Bauer puk od levého mantinelu ku brankovišti, hostující gólman Růžička však touš ztlumil ve své lapačce. O minutu později nahazoval od modré čáry hostující Lesák. Jakubal opět puk pouze vyrazil, ale při dorážce Procházky se vyznamenal výtečným zákrokem. V pětatřicáté minutě byl Procházka vyloučen na dvě minuty za hákování, ale Karlovy Vary z početní výhody nic nevydřely. Po skončení přesilovky ujížděl sám na Jakubala Vávra, ale domácí brankář jeho tvrdou střelu vytěsnil lapačkou. V sedmatřicáté minutě byli naráz vyloučeni pardubický Šeda a karlovarský Mašek. Rozhodčí nařídil hru 4 na 4, ale obě mužstva si spíše hlídala své obranné pásmo a nepodnikala nezodpovědné průniky k soupeřově bráně. Po dvaceti minutách byl stav stále 1:1.

Ihned na začátku třetí dvacetiminutovky bylo potrestáno mužstvo Pardubic za příliš mnoho hráčů na ledě, trest odpykal Klejna. Karlovarští však tuto přesilovku nevyužili. Ve pětačtyřicáté minutě se sám před Jakubalem zjevil Šeda, ale jeho bekhendová střela šla těsně nad. O minutu později střílel od modré čáry do náruče Růžičky domácí útočník Zaťovič. V děvětačtyřicáté minutě testoval Jakubalovu pozornost z pravého kruhu Klejna, ale domácí gólman byl připraven. O minutu později však puk za svá záda propustil. Po přihrávce Lesáka jedovatou střelou z mezikruží propálil Jakubala Ondřej Nakládal a strhl vedení na pardubickou stranu. V pětapadesáté minutě neuspěl sám před Jakubalem Šula. Poté se hra uklidnila, hosté zabetonovali střední pásmo a téměř nic přes něj nepropustili. Zhruba minutu před koncem byl vyloučen hostující Starý a několik vteřin po něm jeho spoluhráč Procházka. Domácí si vzali oddechový čas a odvolali gólmana. Ale ani při hře 6 na 3 se hráčům Energie nepodařilo srovnat skóre. HC Moeller Pardubice si tak odváží z karlovarského ledu výhru v poměru 2:1 po třetinách 1:1, 0:0 a 0:1.