HC Energie Karlovy Vary

Zasloužili jsme si prohrát, lamentuje Ľubomír Hurtaj

K a r l o v y  V a r y - Snad pouze raketové vykročení do souboje se Znojemskými Orly a parádní trefa Ľubomíra Hurtaje ve třetí třetině potěšila při sledování nedělního střetnutí oko karlovarského fanouška. Právě střelec druhé branky Energie nebyl při hodnocení nepovedeného vystoupení svého mužstva skoupý na kritiku směrovanou do vlastních řad.
Přestože měla Energie díky bleskové trefě Jakuba Krause vstup do utkání z říše snů, nakonec odcházel domácí tým z ledu se sklopenými hlavami. Jako už poněkolikáté v letošním ročníku nedokázaly Karlovy Vary uhlídat soupeře v prostřední části hry. „Nezvládli jsme druhou třetinu. Mohli jsme vyhrávat, ale to se nám nepodařilo, přestalo se nám dařit a ani jsme se správně nekoncentrovali, což se nám pořádně vymstilo,“ popisuje nepovedenou pasáž duelu Ľubomír Hurtaj.

Znojmo před střetnutím se Západočechy odvolalo hlavního trenéra. Hráči pod novým vedením zpravidla pookřejí, více bojují a jsou mnohem nebezpečnější než obvykle. „Z toho jsme strach ani neměli. Chtěli jsme hledět hlavně na sebe a hrát dobře. To se bohužel nestalo a všude jsme byli o krůček pozadu,“ smutní při vysvětlování myšlenek, které létaly před utkání kabinou.

První i třetí branka Moravanů padla po závaru před brankou Zdeňka Šmída. Důslednost Znojemských tak slavila rozhodující úspěch: „Myslím si, že jsme byli nedůrazní v brankovišti. Dneska už se hraje takový hokej. Soupeř dobře nahazoval před branku, kde to spoluhráči tečovali. My to hráli úplně opačně, takže se z toho musíme poučit a příště se takových situací vyvarovat.“

Jeden z mála světlých okamžiků domácího týmu přišel ve 43. minutě. Při dvojnásobné přesilovce napřáhl Lubomír Hurtaj na modré čáře a parádní dělovkou nedal Vokounovi šanci jakkoli zareagovat. „Dostal jsem se k puku, přede mnou stál jediný obránce, tak jsem si řekl, že zakončení je na mně. K mému překvapení to skončilo moc pěkně v síti,“ alespoň na chvíli se slovenský rychlík pousměje.

Další z rozhodujících chvílí celého střetnutí přišla záhy po snížení na 2:3. Na lavici hanby usedli hned tři hokejisté s orlem na dresu a před Energií se otevřela obrovská šance na vyrovnání. Znojemská lavička si okamžitě vybrala oddechový čas, poradit se jeli i domácí: „Při time-outu jsme se pořádně hecovali. První minuta přesilovky našemu útoku celkem vyšla. Možná jsme mohli zkusit zůstat na ledě o chvilku déle, protože se nám docela dařily krátké přihrávky. Potom se hra trochu rozkouskovala a my jsem výhodu bohužel nevyužili.“

Definitivní konec nadějí pro Karlovy Vary znamenala dvojnásobná početní výhoda Znojma v 51. minutě. Tu tvrdou ranou od modré čáry zužitkoval Karel Rachůnek. Od té doby už se Západočeši do žádné výrazné příležitosti nepropracovali. „Nekoncentrovanost se pokaždé vymstí a náskok soupeře se pak jen těžko dohání. Když v průběhu zápasu něco odflákneme, tak se to v závěru špatně napravuje. Dneska jsme si zasloužili prohrát,“ nehledá žádné výmluvy nejslušnější energetik. Přestože na ledě tráví hodně času a jako levé křídlo podstoupí i řadu soubojů, nebyl letos ještě ani jednou vyloučen.

Extraligové tempo je letos neúprosné. Už v úterý čeká na hráče ze západočeských lázní další souboj. Podruhé během týdne se potkají s Bílými Tygry z Liberce. „V Liberci to bude těžký zápas. Ale na druhou stranu jsme dokázali vyhrát ve Vítkovicích a teď i na Kladně, liga je vyrovnaná, takže se poctivě připravíme, budeme poctivě bránit a věřím, že nějaký bod získáme,“ neztrácí ani přes porážku svého týmu zdravý optimismus.

Související články

Reportáž | ne 24.10.2004

Orli ulovili v lázních všechny body