HC Energie Karlovy Vary

Slovan Bratislava touží po společné lize

K a r l o v y  V a r y - Slovenský hokejový velkoklub naříká nad nezájmem diváků v neatraktivních zápasech a chtěl by oživit společnou česko-slovenskou extraligu.
Generální manažer hokejového klubu Slovan Bratislava Maroš Krajčí se v rozhovoru pro zpravodajský kanál TA3 vyjádřil k možnosti vytvoření společné česko-slovenské nejvyšší hokejové soutěže. Důvodem pro podporu spojení obou nejvyšších soutěží, je prý nezájem diváků o utkání s neatraktivními a slabými soupeři v základní části slovenské extraligy. Podle názoru Krajčího by spojení obou soutěží zvýšilo divácký zájem, neboť by se slovenské kluby mohly znovu konfrontovat s kvalitními velkokluby z České republiky. Velmi zajímavá byla i úvaha na adresu karlovarské Energie, kterou označil, z hlediska hokejových tradic, za naprosto bezvýznamný klub, který může přežívat právě a jenom proto, že diváky na stadion lákají zápasy s kluby jako jsou Pardubice, Sparta a Slavia a tím pádem se udržuje i zájem regionálních sponzorů.

V rozhovoru zazněl i návrh na hrací systém, který by kluby nezatížil přílišným cestováním v základní části, pro kterou by mohly být vytvořeny tři regionální konference, kde by se utkávaly kluby dvoukolově každý s každým a v zápasech mezi konferencemi by se zavedl systém dvojkol, tak aby soupeř mohl odehrát co nejvíce zápasů při eliminaci cestování přes celé území obou republik. Zřejmě by to fungovalo tak, že by se české, moravské a slovenské týmy utkávaly mezi sebou v konferencích a mezi konferencemi by to mohlo vypadat např.tak, že by Karlovy Vary v jednom víkendovém kole zvládly utkání se Vsetínem a Zlínem, pak by odjely do Košic a Liptovského Mikuláše. Tým, který by přijel k nám, by následně sehrál zápas s Litvínovem nebo Plzní.