HC Energie Karlovy Vary

Poslední dny Energie: chřipka, postel a trénink

K a r l o v y  V a r y - Celých čtrnáct dní uplynulo od posledního extraligového zápasu HC Energie. Reprezentační pauzu, vyplněnou finským Karjala Cupem, však karlovarští hokejisté více než nácviku herních situací věnovali léčbě nepříjemného onemocnění. Několik dní nuceného odpočinku se nevyhnulo ani útočníkovi Janu Košťálovi. Po testech v ruském Čeljabinsku se do západních Čech vrátil brankář Edgars Masalskis. Jeho další osud ale i nadále zůstává nejasný.
Karlovarský tým bojoval v průběhu reprezentační přestávky více než s tréninkovými dávkami s epidemií střevní chřipky. Polovina týmu ulehla do postele ještě před utkáním s Vítkovicemi, další hráče sklátila nemoc později. „Nejdřív mě to neskolilo, ale potom se to u mě také projevilo. Průjmy jsem sice netrpěl, ale byl jsem hodně slabý, měl jsem teploty a bylo mi špatně,“ popisuje průběh onemocnění Jan Košťál. Služebně nejstarší hokejista HC Energie si tak ani pořádně neužil dny volna: „Ležel jsem jenom v posteli, abych byl co nejdříve fit.

Nejhorší chvíle už snad mají energetici za sebou. První pauza v nabitém extraligovém programu tak jistě přišla vhod i přesto, že jej většina kádru nestrávila zrovna v optimální zdravotní pohodě. „Makali jsme na fyzičce a teď už se věnujeme především zápasu v Pardubicích. Trénujeme přesilovky, oslabení, nácviky akcí…“ popisuje náplň posledních dní karlovarský odchovanec.

Po dvoutýdenní pauze se v úterý opět otevírají brány extraligových stadionů. Karlovy Vary čekají hned na úvod silné Pardubice. Dozvuky událostí z posledního vzájemného zápasu však defenzivně laděný útočník, který z ledu vymazal i Jaromíra Jágra, nečeká: „V Pardubicích budeme hrát hlavně z obrany, budeme se snažit čekat na brejky. Hlavní bude neinkasovat jako první. Doufám, že tam nějaké body uhrajeme.“

Trenéra Pazourka stále trápí doznívající viróza v mužstvu

Na pondělním tréninku se na ledě objevil i lotyšský reprezentační brankář Edgars Masalskis. Jeho budoucnost je stále nejistá, jasno nemá ani hlavní trenér Pavel Pazourek: „Edgar byl na zkoušce v Rusku. Všechno je nyní stále v jednání a kde nakonec skončí se teprve ukáže.

Radost bývalému hráči Komety Brno nemůže dělat ani zdravotní stav týmu. Navíc se ještě nepřipojili ani dva karlovarští reprezentanti František Ptáček a Tomáš Harant. „Kluci se postupně léčili a zapojovali se do tréninku. Poslední začal ve čtvrtek, takže má čtyři tréninky za sebou. Dobré to určitě není,“ chmuří se zkušený kouč.

Hokejisty Karlových Varů hrají své první střetnutí po Karjala Cupu v úterý v Pardubicích od 18 hodin.