HC Energie Karlovy Vary

Žáci úspěšně bojovali s Plzní

K a r l o v y  V a r y - Listopadová reprezentační přestávka se týkala pouze mužstev dospělých, juniorů a dorostu. Žákovské kategorie si volna neužily ani v uplynulém týdnu. Souboje starších týmů byl ve znamení soubojů se silnou Plzní. Výborně se prezentovala sedmá třída, která západočeského rivala, navíc vedoucího celou soutěž, předčila v poměru 5:1. Dvě branky v zápase vsítil Jaromír Kverka mladší.

Liga starších žáků - 9. třída

HC Lasselsberger Plzeň - HC Energie Karlovy Vary 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)
Branka: Chocholáč. Asistence: Jemeljanov.

Po opatrném úvodu se jako první prosadili Plzeňané, když využili brejkovou situaci k otevření skóre. Druhý gól stačili přidat ještě v početní výhodě. O přestávce se karlovarští trenéři pokusili vyburcovat tým a zvrátit vývoj zápasu. Hráči zlepšeným výkonem ve druhé třetině snížili na 2:1, zatlačili soupeře před jeho branku a dál se snažili o vyrovnání. Ve třetí části hosté svůj tlak ještě vystupňovali, ale když neproměnili ani vyložené příležitosti, zůstaly dva body v Plzni.

Liga starších žáků - 8. třída

HC Lasselsberger Plzeň - HC Energie Karlovy Vary 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Branky: Šaling, Hampl. Asistence: Schusser.

V západočeském derby, hraném ve vysokém tempu, se ukázali karlovarští osmáci jako tým. Do vedení se dostali po krásné kombinaci elitního útoku Šaling, Schusser, Vaněk. Gól v síti Plzně vyvolal obrovský nápor domácích, kterému energetici i přes časté vylučování statečně odolávali. V jednom z mnoha oslabení se jim podařil husarský kousek a zvýšili na konečných 2:0. Přestože hra Karlovarských nebyla vždy stoprocentní, za nasazení a obětavost si výhru plně zasloužili.

Liga mladších žáků – 7. třída

HC Energie Karlovy Vary - HC Lasselsberger Plzeň 5:1 (1:1, 2:0, 2:0)
Branky: Kverka 2, Frank, Nimrichter. Asistence: Frank 2, Schopf, Fišar, Baar.

Domácí zvládli utkání proti prvnímu týmu tabulky velmi dobře. Kombinačně i střelecky se dařilo první útočné formaci Frank, Kverka, Baar, která zaznamenala čtyři branky vítězů.

Liga mladších žáků – 6. třída

HC Energie Karlovy Vary - HC Lasselsberger Plzeň 2:2 (0:1, 2:0, 0:1)
Branky: Vrána 2. Asistence: Frk 2, Táborský.

Přestože Energie nastoupila proti lídrovi tabulky bez respektu, byla to Plzeň, která šla jako první do vedení. Druhá dvacetiminutovka patřila domácím a především dvojici Vrána - Frk, která dvakrát úspěšně sehrála situaci dva na jednoho. V poslední části byli aktivnější hosté, kteří pět minut před koncem skóre srovnali na konečných 2:2.

Severočeský regionální přebor elévů - 5. třída

HC Klášterec - HC Energie Karlovy Vary 1:8 (1:2, 0:3, 0:3)
Branky: Csamango 3, Šaling 3, Miškovský, Brodský. Asistence: Csamango 2, Urbančok, Grundler, Miškovský.

Klášterečtí šli už ve druhé minutě do vedení. Hra karlovarských žáčků se však postupně zlepšovala a v průběhu prostřední třetiny definitivně zlomili odpor domácích a zaslouženě zvítězili.

Severočeský regionální přebor elévů - 4. třída

HC Klášterec - HC Energie Karlovy Vary 0:12 (0:3, 0:3, 0:6)
Branky: Černý 2, Vrána 2, Klíma 2, Hanák 2, Pokorný, Pavlík, Krejsa, L. Kundrát. Asistence: Černý 2, Rubeš 2, Bečka, Krejsa, Vrána, Suchý a T. Kundrát.

Domácí měli ve svém družstvu řadu mladších hráčů, přesto po dvě třetiny udržovali pro ně přijatelný výsledek, a to hlavně zásluhou výborného brankaře. V závěrečné třetině však výsledek narostl do podoby, která odpovídala poměru herní kvality.

Severočeský regionální přebor v minihokeji - 3. třída

HC Energie Karlovy Vary - SK Kadaň 6:10
Branky: Schovánek 2, Fencl, Mikeš, Bláha, Michálek.

Severočeský regionální přebor v minihokeji – 2. třída

HC Energie Karlovy Vary – SK Kadaň 5:1
Branky: Binias 3, Troška, Sus.