HC Energie Karlovy Vary

Žraloci si přivezli z Moravy dva body

Z l í n - Další dva body dokázali o minulém víkendu vybojovat karlovarští sledge hokejisté ve třetím kole nejvyšší české soutěže. Žraloci, nejenže si vítězstvím nad Olomoucí upevnili třetí místo v tabulce, navíc si jejich brankář Tomáš Konya připsal premiérové čisté konto v soutěži. S postřehy a dojmy z povedeného klání se s námi podělil Petr Lindák. Pokud byste chtěli vidět karlovarské sledgemany přímo v akci, máte jedinečnou možnost v další ligovém kole, které se na stadionu v Rybářích hraje 11. a 12. prosince.
Ve dnech 13. a 14.12. proběhlo na zimním stadionu ve Zlíně třetí kolo sledge hokejové ligy. Tým SKV Nowaco Sharks Karlovy Vary se pod taktovkou trenéra Jaroslava Bauera utkal s týmy Kohouti Olomouc a Králové České Budějovice.

SKV Nowaco Sharks Karlovy Vary – Kohouti Olomouc 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

V sobotu 13.11. jsme od 13 hodin nastoupili proti týmu z Olomouce. Náš cíl byl uhrát s tímto soupeřem lepší výsledek než před dvěma měsíci ,kdy jsme na ledě v Olomouci podlehli domácím 0:2. Daný cíl jsme dosáhli, ba co víc, vyválčili jsme v tomto zápase dva vítězné body!

Začátek zápasu se našemu týmu podařil na výbornou. Časomíra ještě neukázala první minutu a už jsme se ujali vedení. Gól vstřelil náš kapitán Jiří Berger. Nedlouho po skvělém začátku zápasu měl soupeř šanci vyrovnat. Museli jsme se bránit přesilové hře, z důvodu dvouminutového trestu, který jsme inkasovali za trenérovy připomínky ke způsobu rozhodování sudích. Přesilové hře jsme se úspěšně ubránili a skvěle chytajícího Tomáše Konyu nedokázali Kohouti překonat až do konce zápasu. Reprezentační brankář si tak z utkání odnesl první zaslouženou nulu. Ve třetí třetině byl k vidění opět pěkný hokej. Na konci souboje jsme zvýšili své vedení na 2:0, opět po gólu Jiřího Bergera, a tímto skvělým výsledkem celý zápas skončil.

Podle názoru trenéra i všech hráčů byl zápas s Olomoucí „prozatím“ naším nejlépe odehraným utkáním.

SKV Nowaco Sharks Karlovy Vary – Králové České Budějovice 0:6 (0:3, 0:2, 0:1)

V neděli 14. 11. jsme odehráli druhý zápas tohoto kola a to s týmem Králové České Budějovice. O tomto střetnutí bych nejraději ani nepsal. Tak jak se nám povedl sobotní zápas s Olomoucí, tak nedělní dopadl přesně naopak.

Do utkání jsme nastoupili s chutí a s přáním, že by bylo prima získat aspoň jeden další bod ve svůj prospěch. Ale hned od začátku zápasu nám nebyla Štěstěna nakloněna. Budějovický tým do nás „vlétl“ hned od úvodních minut tvrdě a podařilo se jim v rozmezí několika okamžiků vstřelit dva góly, což nás rozhodilo natolik, že jsme se trochu srovnali až ve třetí třetině. Celkově se nám hra nedařila a chyběla i ta trocha hokejového štěstí, třeba ve chvíli, kdy se nám puk zastavil na soupeřově brankové čáře, nebo při opakovaných situacích, kdy jel náš hráč sám na soupeřovu branku. Tento zápas nám zkrátka nevyšel, o čemž svědčí i konečný výsledek.

I přes skvělý sobotní zápas a nešťastné nedělní utkání, převládá radost z dovezených dvou bodů ze Zlína a průběžného třetího místa v ligové tabulce. Pevně věříme, že už budou převažovat jen ty skvělé zápasy.

Srdečně zveme všechny naše příznivce na čtvrté kolo sledge hokejových zápasů, které se odehraje na zimním stadionu HC Energie ve dnech 11. a 12. 12. Přijďte nás povzbudit !!!