HC Energie Karlovy Vary

Junioři si vylámali zuby na výtečném Musilovi

Základní část sezóny se chýlí ke konci a pokud chtěli junioři Slavie pomýšlet na playoff, nemohli si dovolit v zápase s Karlovými Vary prohrát. Do vyřazovacích bojů postupuje šest týmů. Energie měla před utkáním náskok čtyř bodů právě před Slavii. První třetina se vydařila domácím. Na konci druhé přidal pojišťovací branku Ondráček. Stejně jako v předchozích utkání těchto soupeřů, bylo rozdáno dost trestných minut. Novinkou bylo, že utkání řídili dva hlavní rozhodčí. O konečné podobě skóre se výrazně přičinili oba gólmani. Ondřej Jirkův a Lukáš Musil předvedli výborný výkon. Příští zápas hrají karlovarští junioři v sobotu v Mladé Boleslavi.
Extraliga juniorů, 41. kolo, čt 17.2.2005, Zimní stadion Eden
Slavia
Karlovy Vary
2:0
1:0, 1:0, 0:0
Branky: 19. Endál (Sobotka), 39. Ondráček (Bartoš). Vyloučení: 12:9. Využití: 1:0. Průběh utkání: 2:0.
Slavia: Musil - Višňák, Beránek, Borůvka, Drtina, Prostředník, Charousek, Špelda - Havlín, Sobotka(C), Polakovič, Stromko, Bartoš, Malárik, Jonáš, Svoboda, Endál, Ondráček
Karlovy Vary: Jirkův - Kocek, Mašek, Štourač, Kloz, Tomaška, Karpíšek, Hlubuček, Loučka - Kalousek, Jan Bauer, Bušta, Hamerle(C), Gasparik, Jakub Bauer, Zaťovič, Sedláček, Kuběna, Chyba

Komentář k utkání

Aktivnější směrem dopředu byli v úvodu zápasu domácí. Následně měla Slavia jasnou převahu a puky prolétávaly kolem Jirkůovy klece chvíli co chvíli. Na druhé straně Musil na dvakrát zlikvidoval šanci Gasparika. Endál zatáhl po levém hrazení puk do třetiny, situaci 2 na 1 vyřešil výbornou přihrávkou Havlínovi, který ovšem trefil pouze břevno. Po chybné rozehrávce Varů se dostali Polakovič s Ondráčkem sami před Jirkůva, ale druhý jmenovaný branku přestřelil. Hosté otevřeli hru, z čehož vyplynulo několik přečíslení, ale slávistům se je využít nedařilo. Při hře 4:4 Ondráček dobře přebruslil celé kluziště a po jeho přihrávce mířil Havlín nad. V 16. minutě měla Slavia k dispozici přesilovou hru 5 na 3, která byla velice dlouhá a využitá teprve dvě vteřiny před jejím koncem. Endál, jako by se už nemohl dívat na marnou snahu vstřelit gól, vyjel sám zpoza brány a střelou mezi betony otevřel skóre. Pár vteřin před sirénou poslal Drtinu do samostatného nájezdu Sobotka, Jirkův však úspěšně zakročil.

Třetina začala, přestávkou přerušenou, přesilovou hrou hostů a následně byla rozšířena na dvojnásobnou, díky dvěma vyloučeným slávistům. Pražené měli v oslabení na mále a Musil musel sáhnout pro své nejlepší zákroky. Západočechům se početní výhodu zužitkovat nepodařilo a stejnou šanci dostali i domácí. Po půl minutě klasické přesilovky byl vyloučen Kloz a diváci mohli vidět další přesilovou hru 5 na 3. A opět se však nedočkali branky. Utkání Slavie a Karlových Varů vždy přináší mnoho faulů a strkanic. Tento zápas tomu nebyl výjimkou. Přesilovka střídala přesilovku a hry v plném počtu si hráči moc neužili. Domácím se podařilo vstřelit pojišťovací gól minutu před koncem. Bartoš vyhrál vhazování ve třetině hostů a Martin Ondráček nádhernou střelou vymetl pavučinu Jirkůovy svatyně.

Stejně jako druhá i třetí část začala rozdělenou přesilovkou. Endál svým parádním průnikem donutil soupeře k faulu a tak se síly ledě vyrovnali. Následně se scéna hry zmenšila převážně na střední pásmo. Musil proti dvojici Chyba Bušta předvedl, jak jinak než vynikající zákrok. Špelda vypálil a odražený puk dopravil do brány Stromko. Jelikož se však puk odrazil od masky brankáře Jirkůva, nemohl být gól uznán. Dvě a půl minuty před koncem utkání poslal hlavní arbitr Slavii do tří. Musil však v oslabení ve svém brankovišti čaroval. Půl minuty před koncem odvolala Energie Jirkůva a měla štěstí, jelikož Sobotkovo vyhození míjelo opuštěnou klec jen o centimetry.

Ohlasy trenérů

Ohlasy nejsou dostupné