HC Energie Karlovy Vary

Žáci napodobili své starší kolegy

K a r l o v y  V a r y - Trochu ve stínu historického úspěchu karlovarských juniorů a dorostenců, kdy oba mladé týmy poprvé postoupily najednou do vyřazovacích bojů, zůstaly kvalitní výkony ostatních mládežnických výběrů. Hodně napilno měli kvůli předchozím odloženým zápasům především mladší žáci, na které v minulém týdnu čekali hned tři soupeři. Jak sedmá, tak i šestá třída však všechny souboje zvládly. Střeleckou superformou se prezentoval útočník šesťáků Martin Frk, jehož třináct branek ve třech duelech je ojedinělým úkazem.

Extraliga juniorů

HC České Budějovice - HC Energie Karlovy Vary 1:1 (0:0, 1:0, 0:1)
Branka: Bušta. Asistence: Tomáška.

Klíčový zápas o poslední postupovou příčku hosté zvládli. Po úvodním náporu, ve kterém se jim nepodařilo vstřelit branku, převzali iniciativu Jihočeši. Ti byli první, kteří se radovali branky, když se jim podařilo na začátku druhé třetiny překonat pozorného Jirkůva. Karlovarští junioři se nevzdali a velikou vůlí získat postupový bod. Úsilí všech bylo korunováno vyrovnávající brankou Bušty pět minut před koncem.

HC Energie Karlovy Vary - HC Bílí Tygři Liberec 3:4 (0:1, 3:2, 0:1)
Branky: Bušta, Zaťovič, Kudláček. Asistence: Chyba, Jakub Bauer, Gasparik.

V posledním zápase základní části, ve kterém již relativně o nic nešlo, nastoupilo hned několik karlovarských dorostenců ke svému premiérovému utkání mezi juniory. Trenéři zároveň dali i větší prostor těm hráčům, kteří nezasahovali pravidelně do hry během celé soutěže. Omlazené mužstvo domácích podalo bojovný a po hokejové stránce i kvalitní výkon, ale na téměř kompletní druhý tým tabulky to bohužel nestačilo.

Extraliga dorostu

HC Energie Karlovy Vary - HC Pardubice 4:2 (0:1, 3:1, 1:0)
Branky: Sláma 2, Budínský, Dudek. Asistence: Zmeškal 2, Satora 2, Smolík, Boguský.

Pardubičtí se dostali poměrně brzo do vedení. Karlovarští se, i díky necitlivému vylučování hlavního rozhodčího, nemohli ze začátku dostat do potřebného tempa. Zlepšený pohyb energetiků ve druhé části se přenesl do herní pohody a ti třemi góly otočili vývoj zápasu. V závěrečné třetině pak výhru pečetili čtvrtou brankou.

HC Lasselsberger Plzeň - HC Energie Karlovy Vary 4:2 (3:0, 0:2, 1:0)
Branky: Záhora, Chocholáč. Asistence: Rohan, Toipnka, Boguský.

K utkání přivezl trenér Mlejnek osm hráčů karlovarské „devítky“ a pouze tři hráče druhého dorosteneckého ročníku. To byly hlavní důvody proč první třetinu hosté prohráli zcela jednoznačně. Ve druhé části ale hru zlepšili, podařilo se jim výsledek zkorigovali a nakonec uhráli v této sestavě poměrně přijatelný výsledek.

Liga starších žáků - 9. třída

HC Energie Karlovy Vary – HC Kobra Praha 6:1 (3:0, 1:0, 2:1)
Branky: Chocholáč 2, Hudák, Chaljavin, Osladil, Šaling. Asistence: Hudák 2, Chodounský , Kroupa, Mistoler.

Od úvodního hvizdu rozhodčích panovali na ledě domácí hráči, kteří si chvílemi vytvářeli drtivou převahu, ale v zakončení to občas zaskřípalo. Soupeře z hadí říše v průběhu zápasu nepustili do žádné vážnější šance a s přehledem dovedli utkání do vítězného konce.

Liga starších žáků - 8. třída

HC Energie Karlovy Vary - HC Kobra Praha 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Branky: Vaněk 2, Hampl, Frank. Asistence: Vaňek 2, Frank 2, Hampl, Šik.

Karlovarský celek nastoupil do zápasu pouze s jedenácti hráči do hry, přesto byl jednoznačně lepším týmem po celý jeho průběh. Drobné zaváhání ve druhé třetině napravil dvěma krásnými góly v závěrečné třetině a po zásluze si připsal oba body.

Liga mladších žáků - 7. třída

HC Tábor – HC Energie Karlovy Vary 2:5 (1:2, 1:0, 0:3)
Branky: Frank, Baar, Vaněk, Kostroun, Kverka. Asistence: Frank 2, Schopf.

Energetikům se v utkání herně nedařilo, kdy přes velké množství šancí nebyli ve finální fázi efektivní a houževnatý soupeř po čtyřiceti minutách držel nerozhodný stav. V závěrečné části karlovarští žáci zvýšili agresivitu v napadání a dostali domácí pod tlak, čímž si začali vytvářet brankové příležitosti, které dokázali i využít.

HC Kobra Praha - HC Energie Karlovy Vary 2:7 (0:3, 1:3, 1:1)
Branky: Frank 2, Fišar, Vaněk, Baar, Vachovec, Fejtl. Asistence: Schoopf 2, Kverka 2, Vaněk 2, Vachovec.

Favorizovaní hosté přistoupili k utkání velmi zodpovědně a od prvních minut praktikovali nátlakovou hru podpořenou agresivním napadáním a pestrou kombinací. Karlovarští hráči svého soupeře převyšovali ve všech herních činnostech a zaslouženě zvítězili.

HC České Budějovice - HC Energie Karlovy Vary 1:3 (0:0, 1:0, 0:3)
Branky: Fejtl, Baar, Kostroun. Asistence: Funk 2, Kverka, Fišar, Tretjakov.

Druhý den po utkání v Praze předvedla karlovarská „sedmička“ jeden ze svých nejlepších výkonů sezóny. V utkání eliminovala největší individuality soupeře a týmovým výkonem podpořeným bezchybným brankářem Machem, dosáhla cenného vítězství.

Liga mladších žáků - 6. třída

HC Tábor – HC Energie Karlovy Vary 2:11 (1:3, 0:6, 1:2)
Branky: Frk 5, Martinovský 3, Urbančok, Hluchý, Troška. Asistence: Hluchý 3, Vrána 2, Miškovský, Frk, Gombár.

Hosté nastupovali do utkání opět v sestavě, která byla ovlivněná nemocí a zraněními, přesto se utkání stalo jednoznačnou záležitostí karlovarských hráčů, kteří předvedli kombinačně pestrou ofenzivní hru. Vývoj zápasu umožnil i rotaci hráčů na jednotlivých postech, takže útočníci si zahráli v obraně a naopak.

HC Kobra Praha - HC Energie Karlovy Vary 1:7 (0:2, 0:3, 1:2)
Branky: Frk 2, Svoboda, Táborský, Martinovský, Csamango, Formánek. Asistence: Gombár, Hluchý, Táborský, Vrána, Frk, Formánek.

Hosté z lázeňského města pokračovali v dobrých výkonech z posledních zápasů i na ledě pražského protivníka. Po celých 60 minut si nátlakovou hrou vytvářeli velké množství střeleckých příležitostí, ale naráželi na kvalitního brankáře domácích. Právě on měl největší zásluhu na tom, že vítězství hostů nebylo ještě výraznější.

HC České Budějovice - HC Energie Karlovy Vary 3:8 (2:2, 0:2, 1:4)
Branky: Frk 6, Formánek, Gombár. Asistence: Vrána 3, Táborský 2, Frk, Kadlečík.

Hosté opět pouze se dvěma pětkami předvedli další ze svých kvalitních výkonů. Výhra byla založena na organizované obraně a rychlém přechodu do útoku. Střelecky se zaskvěl Martin Frk, se kterým si obrana domácích po celé utkání nevěděla rady.

Severočeský regionální přebor elévů - 5. třída

HC Energie Karlovy Vary - HC Chemopetrol Litvínov 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Karlovy Vary nastoupily v silně oslabené sestavě. Rozhodující branky padly až v posledních třech minutách zápasu. Pro Energii je to první prohra v soutěži, která již v žádném případě nemá vliv na celkové prvenství 5. třídy ve své kategorii.

Severočeský regionální přebor elévů - 4. třída

HC Energie Karlovy Vary - HC Chemopetrol Litvínov 10:9 (1:3, 3:4, 6:2)
Branky: Bečka 3, Vrána 3, Klíma 2, Michálek, T. Kundrát. Asistence: Vrána 2, Bečka, Černý, Krejsa, Klíma.

Oba soupeři se věnovali hlavně hře dopředu, proto utkání skončilo tak divokým výsledkem. Šťastnější byli nakonec domácí, kteří ač na začátku závěrečné třetiny prohrávali už 4:8, dokázali utkání otočit.