HC Energie Karlovy Vary

Páťáci budou hrát o titul mistra republiky!

K a r l o v y V a r y - Se sklopenými hlavami často odjížděli hráči karlovarských mládežnicích týmů po posledním hvizdu sezóny. Junioři přišli o semifinálový sen až v rozhodujícím třetím zápase se Vsetínem, deváťáci bojovali až do posledních kol o vítězství ve skupině, ale nakonec se museli sklonit před vrstevníky z Českých Budějovic. Dobojovaly i ostatní mládežnické kategorie. Radostnou výjimku tvoří pátá třída, jejíž zástupci ve finále severočeského poháru přesvědčivě porazili Bílinu a mohou se těšit na začátek dubna, kdy ve Vítkovicích změří síly s nejlepšími týmy Česka v zápolení o titul v přeboru republiky.

Extraliga juniorů - čtvrtfinále

Vsetínská hokejová – HC Energie Karlovy Vary 2:3 (1:1, 0:0, 1:2). Stav serie 0:1
Branky: 10. Květoň (Hrabal), 44. Hrabal (Hubáček) - 2. Sedláček (Jakub Bauer), 43. Hamerle (Bušta), 57. Sedláček (Gasparik, Jakub Bauer). Rozhodčí: Mikula - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 13:14. Využití: 1:0. V oslabení: 0:2.

HC Energie Karlovy Vary - HC Vsetínská hokejová 1:3 (1:0, 0:1, 0:2). Stav série 1:1
Branky: 11. Chyba (Kocek, Tomaška) - 26. Květoň (Ondřej a Radim Hruškovi), 49. Radim Hruška (Květoň, Ondřej Hruška), 49. Dalecký (Navrátil, Havira). Rozhodčí: Jebavý - Charvát, Pešek. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0.

HC Vsetínská hokejová - HC Energie Karlovy Vary 2:0 (0:0, 1:0, 1:0). Konečný stav série 2:1.
Branky: 23. Dalecký (Kovář), 41. Hruška R. (Kovář, Hrabal). Vyloučení: 9:11, navíc Kloz (KVA) 5 minut a do konce Využití: 2:0.

Pouť karlovarský juniorů letošním play-off skončila ve čtvrtfinále na hokejkách Vsetína. Vítěz moravské skupiny se oklepal z úvodní porážky, v Karlových Varech dokázal vyrovnat a v rozhodujícím střetnutí Na Lapači udolal houževnaté Západočechy v poměru 2:0. Svěřenci trenéra Mikuláše Antonika přesto dosáhli jednoho z největších úspěchů v historii karlovarských mládežnických výběrů.

Liga starších žáků - 9. třída:

HC České Budějovice – HC Energie Karlovy Vary 4:2 (1:0, 1:0, 2:2)
Branky: Polák, Kellner. Asistence: Polák.

V duelu těchto dvou soupeřů šlo o jediné, vítěz se umístí na prvním místě ve skupině A a bude bojovat o účast na mistrovství České republiky. Domácí do sestavy nasadili hráče dorostového ročníku 1989. Karlovarští bojovností a obětavostí byli soupeři více než rovnocenným soupeřem, ale v každé třetině inkasovali po náhodných střelách gól. Naproti tomu se hostujícím hráčům nepodařilo skórovat ani z vyložených pozic, což bylo v konečném součtu rozhodující. Hokejová štěstěna se tentokrát odvrátila od hokejek karlovarských hráčů, kteří tak odcházeli z ledu zklamaní, ale s dobrým pocitem za dobře odvedenou práci.

HC Rabat Kladno – HC Energie Karlovy Vary 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Branky: Chocholáč, Chaljavin. Asistence: Mistoler, Osladil.

V posledním zápase sezóny se karlovarská devítka představila na kladenském ledě a po nevydařeném utkání v Českých Budějovicích bojovala o druhé místo v tabulce. Domácím se lépe podařil vstup do zápasu a po dvou chybách hostů se ujali vedení 2:0. Ve druhé části zápasu se hosté postupně dostávali do tempa, ale zbrzdit dobře rozjetého soupeře bylo velice těžké. Ve třetí třetině za stavu 3:1 Karlovarští přitvrdili, na ledě se začalo jiskřit a obraz hry se změnil. Soupeře dostávali energetici pod tlak, ale z množství šancí se jim podařilo skórovat pouze jednou. V 60. minutě za stavu 3:2 se pokusili hosté o vyrovnání při hře bez brankáře, ale domácí svůj výkon pečetili střelou do opuštěné karlovarské branky.

Liga starších žáků - 8. třída:

HC České Budějovice – HC Energie Karlovy Vary 7:0 (2:0, 4:0, 1:0)
Tradičně silný soupeř nedovolil karlovarským mladíkům vstřelit ani čestný úspěch a zaslouženě si ponechal dva body.

HC Rabat Kladno – HC Energie Karlovy Vary 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)
Branka: Baar. Asistence: Vachovec.

Do posledního utkání soutěže vstoupili hosté s odhodláním uspět na ledě soupeře. Kladno však ve druhé a třetí třetině jasně ukázalo, že mu třetí místo v soutěži patří poprávu.

Liga mladších žáků - 7. třída

HC Energie Karlovy Vary – HC Rabat Kladno 2:4 (1:1, 1:0, 0:3)
Branky: Vachovec, Funk. Asistence: Baar, Frank.

Domácí se proti dobře bruslícímu soupeři těžko prosazovali. Vyrovnané utkání rozhodla závěrečná třetina, ve které byli hosté efektivnější v koncovce.

Liga mladších žáků - 6. třída

HC Energie Karlovy Vary – HC Rabat Kladno 6:3 (0:1, 1:2, 5:0)
Branky: Táborský 2, Frk 2, Formánek, Hluchý. Asistence: Hluchý 2, Vrána 2, Svoboda, Miškovský.

Začátek utkání patřil dobře bruslícím hostům, kteří po dvou třetinách šli do šaten s dvougólovým vedením. Do třetí třetiny nastoupili domácí se zvýšenou aktivitou a výsledkem bylo snížení na rozdíl jedné branky. K rozhodující steči zavelel karlovarský Táborský, který dvěmi rychlými góly otočil vývoj utkání ve prospěch Energie. Dalšími dvěmi brankami Frka a Hluchého si pojistili domácí vítězství. Dík patří celému mužstvu, které hrálo v posledním zápase sezony jako jeden muž.

Finále severočeského přeboru 5. třídy

HC Energie Karlovy Vary - HC Draci Bílina 11:0 (5:0, 4:0, 2:0). Série 1:0.
Branky: Frk 6, Vrána L. 4, Csamango. Asistence: L. Vrána 4, Urbančok, Grundler, Miškovský, Frk, Brodský.

Většina domácích hráčů podlehla významu utkání a zahrála pod svoje možnosti. Soupeř byl fyzicky vyspělý a svoji hru měl založenou na těsné a tvrdé obraně. O konečné výrazné vítězství se především zasloužili Martin Frk a Lukáš Vrána, kteří v sezoně pravidelně nastupovali za 6. třídu.

HC Draci Bílina - HC Energie Karlovy Vary 0:13 ( 0:2, 0:7, 0:4). Série 0:2.
Branky: Urbančok 3, Frk 3, Čoudek 2, Svoboda, Csamango, Miškovský, Košťál, Šaling. Asistence: Csamango 3, Grundler 2, Miškovský 2, L. Vrána 2, Brodský, Havlíček.

V tomto utkání již hráči Energie hráli uvolněně a podali především v útoku výborný výkon. Prosazovali se jak individuálně, tak kombinačně a k těmto hokejovým vlastnostem navíc přidali pestrost a nápaditost. Za vítězství v regionu si zahrají od 1. do 3. dubna přebor republiky 5. tříd ve Vítkovicích.