HC Energie Karlovy Vary

Na lavičce Energie stane jako hlavní kouč Zdeněk Venera!

Po odcházejícím kouči Radimu Rulíkovi přebírá tým Energie Zdeněk Venera, který byl doposud spojován především se zlínským HC Hamé, kde v posledních letech působil ve funkci generálního manažera. Venera nyní zatoužil po návratu na trenérský post a příští rok se pokusí poprvé dostat do play-off tým energetiků. S HC Energie Karlovy Vary se Venera dohodl na jednoleté smlouvě. Informaci potvrdil generální manažer klubu Miroslav Vaněk. "Stávající asistenti v realizačním týmu zůstávají," dodal. "Bude určitě výhodou, že se oba se Zdeňkem Venerou dobře znají." Václav Baďouček hrál ve Zlíně v době, kdy tam Venera trénoval mládež, Pavel Kněžický byl zase během své kariéry Venerovým spoluhráčem.
"Zdeňka Veneru jsme se rozhodli angažovat proto, že byl při své trenérské práci úspěšný a i jako manažer má za sebou velké úspěchy," připomněl Vaněk loňský titul a letošní stříbro s Hamé Zlín. "Nyní věříme, že vítěznou atmosféru s sebou přinese do Karlových Varů, a byli bychom rádi, kdyby náš tým na konci sezóny přivedl poprvé v historii klubu do play-off," slibuje si karlovarský generální manažer.

S očekávaným příchodem Venery se už objevovaly i spekulace o tom, že by s sebou mohl zlínský manažer přivést z týmu Hamé jednoho nebo více hráčů. Tyto úvahy Miroslav Vaněk zamítl. "Se Zdeňkem Venerou jsme se dohodli, že on osobně se nebude angažovat v získávání žádného hráče ze Zlína," s tím že stejně tomu bude i v případě jiných hráčů, o které mají zájem jak Energie, tak Hamé. "Nebylo by to fér vůči zlínskému klubu, který je navíc stále ještě jeho současným zaměstnavatelem," vysvětlil Vaněk. Venera je totiž smluvně vázaný s HC Hamé až do konce dubna.

Jak to bude vypadat s posílením týmu, to pochopitelně generální manažer Vaněk ještě nechce prozrazovat. Svoje představy si už ale společně s novým karlovarským trenérem ujasnili. Karlovarští fanoušci jsou zvědaví, kdo bude střežit od nové sezóny brankoviště. "Otázku brankáře bychom chtěli vyřešit do konce dubna," podotkl Vaněk.

Hráči Energie mají nyní volno, příprava jim začne v pondělí 25.dubna, ovšem tým by měl být kompletní až o týden později. "Nové posily by se měly k týmu připojit 2.května, stejně tak nový trenér Venera," upřesnil Vaněk. Nyní má ještě Venera své povinnosti v klubu HC Hamé. "Zdeněk Venera tu strávil dva dny, napsali jsme si na papír nějaké hráče, o které máme zájem, spoustu věcí jsme probrali a další věci budeme řešit po telefonu," prozradil Vaněk. "Pan Venera má ještě nemálo povinností vůči HC Hamé, musí tam do konce dubna předat svoji funkci, což s sebou nese desítky povinností," dodal na závěr generální manažer Energie.


Profil Ing. Zdeňka Venery připravujeme.