HC Energie Karlovy Vary

Na přesilovky si věřím, hraji je už od sedmnácti

K a r l o v y V a r y - Mladý a nadějný Ondřej Němec je jedním z nových hráčů, kteří posílí zadní řady Energie. Karlovy Vary jsou pro něj druhou extraligovou štací, když předtím byl dlouhých šest let ve Vsetíně. Město se mu líbí, ale Becherovka mezi jeho oblíbené nápoje zrovna nepatří. Ve fotbale se cítí nejlépe v brance. Protože mu uplynulá sezona skončila příliš brzo, nemůže se dočkat až začne „A“ tým trénovat na ledě!
Přišel jste do Karlových Varů s kreditem technického beka, který je výborný do přesilovek a do rozehrávky. Těší Vás to?

Začal jsem hrát přesilovky už v mé první extraligové sezoně, když mi bylo sedmnáct let. Hrál jsem je vlastně pořád, cítím se na to, že je chci hrát a proto jsem tady, abych ukázal, že na to mám. Chci dokázat, že tu nejsem jen tak, že zde zapadnu a budu týmu prospěšný.

Už jste zapadl? Zvykl jste si na Karlovy Vary?

Já byl předtím ve Vsetíně šest let, takže je to pro mě trošku rozdíl. Ale kluci v kabině i město samotné je v klidu, zatím se mi tu líbí.

Ochutnal jste už prameny?

Ne ne, ještě ne. Zatím jsem tu bez přítelkyně, takže až přijede, tak vyrazíme do centra.

Minerální prameny ale stejně nijak zvlášť nechutnají, lepší to je asi s Becherovkou.

Tak tu jsem samozřejmě už pil. Ale moc ji nemusím.

Lepší je určitě pivo, že?

To ano. Po zápase, takové jedno dvě, není vůbec na škodu!

Jak Vám seděla letní příprava, která probíhala spíš zábavnější formou?

Ze Vsetína jsem byl zvyklý na podobný model přípravy, i tam byla hodně prokládaná kolektivními hrami. Vyhovovalo mi to. Co jsem slyšel od kluků, tak za Radima Rulíka to bylo víc o dřině.

Na fotbalovém turnaji jste se ocitl v brance. Byla to náhoda, nebo jste vždycky ve fotbale chytal?

To ne, ale vždycky mě to tam táhlo. V bráně mě to baví. Jestli mi to tam jde, to neumím posoudit. Ale kluci mě do ní vždycky pošlou, tak jim asi jako gólman vyhovuji.

Jak se těšíte na led? Svrbí Vás už ruce?

Mě tentokrát skončil led hodně brzo, myslím, že to bylo 1. března. Už je to dlouho a každý hokejista by mohl být na ledě pořád, takže se opravdu těším. Těším se taky na karlovarské fanoušky a doufám, že nám budou pomáhat.

Sice je ještě předčasné hovořit o složení formací, ale máte třeba nějakou představu s kým byste chtěl hrát?

S kým bych chtěl hrát, nebo ne, to není podstatné. Sestavu skládá trenér, je ale jasné, že formace musí být sestavené tak, aby si všichni vyhovovali. Je tu spousta kvalitních hráčů, s většinou se znám, takže to bude bez problémů, ať budu hrát s kýmkoliv.

Máte tu také dost bývalých spoluhráčů ze Vsetína, že?

Je fakt, že zrovna na tyhle dva jsem opravdu zvyklý. S Váčkem jsme spolu hráli tři roky a s Kuchardou jsme si taky dobře rozuměli. Taková spolupráce by mi rozhodně nevadila!