HC Energie Karlovy Vary

Další derby je na programu v Chomutově

K a r l o v y  V a r y - Po vítězství nad Litvínovem vyzve HC Energie v úterý od 17:30 dalšího zástupce hokejového Krušnohoří. Na chomutovském stadionu se Karlovy Vary utkají s místním KLH, špičkovým týmem druhé největší soutěže, který v loňském play-off zle potrápil i suverénní České Budějovice a nakonec musel kapitulovat až v prodloužení rozhodujícího pátého utkání. Chomutov byl Karlovarským rovněž urputným soupeřem v barážovém souboji v sezóně 2000/01.
Přestože se Severočechům uplynulá sezóna vcelku vydařila, začátek letošní přípravy zatím mnoho radosti nepřinesl. Hned na úvod si po divokém průběhu odvezli z Chomutova vítězství 7:5 Medvědi z Berouna. KLH nebyl úspěšný ani v Kadani, které podlehl 2:3. Náznak výrazného zlepšení se dostavil při remíze 4:4 s Jindřichovým Hradcem a především drtivé výhře 5:1 v Berouně.

Geografická blízkost obou úterních soupeřů se projevuje i při pohledu na soupisky. V dresu Energie v minulosti působila velká část současného chomutovského kádru. Za všechny jmenujme Kamila Koláčka, Jaroslava Buchala a Ladislava Bouška. Dále se v týmu objevují i mladí karlovarští odchvanci v čele s Romanem Pražákem. O své místo v sestavě zatím bojují bývalý kapitán juniorů Martin Kocek, další obránce Libor Hlubuček a střelec Tomáš Chyba.

Poslední vzájemný souboj sehrála Energie s Chomutovem téměř přesně před rokem a překvapivě se po výhře 2:1 radovali domácí Severočeši. Tenkrát byla ovšem karlovarská sestava poskládána téměř výhradně ze samých juniorů.

Sestavy z posledních zápasů
KHL Chomutov (s Berounem 5:1): Podolka - Révay, Jakub Šulc, Martínek, Trefný, Szakal, Nosek, Kocek, Černý - Boušek, Šíp, Polodna - Stavenský, Bartyzal, Polanský - Řepík, Jan Šulc, Malát - Pražák, Kostourek, Chyba.

HC Energie Karlovy Vary (s Litvínovem 1:0): Masalskis (Mensator) - Němec, J. Řezníček, Mašek, Kudělka, J. Polák, Duben, Ustrnul, Macholda - Bednařík, Alinč, Procházka - Hurtaj, Nedorost, Dvořák - Kucharczyk, Vak, Kraus - V. Polák, Pech, Tvrdek.

Související články

Reportáž | út 16.8.2005

Parádní Čechmánkova premiéra