HC Energie Karlovy Vary

Parádní Čechmánkova premiéra

C h o m u t o v - Hned v první zápase v barvách Energie dokázal Roman Čechmának udržet čisté konto. Povedený výkon Karlových Varů na ledě prvoligového Chomutova dokumentuje i konečné vysoké vítězství 7:0. Výborně se prezentoval také neohrožený mladík Lukáš Pech, který na skvostné sólo zakončené krásnou brankou navázal ještě jedním přesným zásahem. Podrobnou reportáž přímo z chomutovského ČEZ stadionu připravujeme.
Příprava, přát., út 16.8.2005
Chomutov
Karlovy Vary
0:7
0:3, 0:2, 0:2
Branky: 3. Duben (Kucharczyk), 7. Pech, 14. Kumstát (Krajíček), 24. Skuhravý (Košťál), 32. Pech, 46. Bednařík (Ptáček), 49. Košťál. Rozhodčí: Turčan - Sichrovský, Richter. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:2. Diváci: 500.
Chomutov: Husák (32. Podolka) - Szakal, Jakub Šulc, Martínek, Trefný, Nosek, Černý, Kocek, Hlubuček - Boušek, Šíp, Polodna, Stavenský, Jan Šulc, Polanský, Pražák, Kostourek, Chyba, Řepík, Mikšovic, Malát.
Karlovy Vary: Čechmánek - Ptáček, Krajíček, Polák, Duben, Ustrnul, Macholda, Kloz, Mašek - Koštál, Skuhravý, Kumstát, Kucharczyk, Vak, Kraus, Bednařík, Alinč, Procházka, Tvrdek, Pech, Jakub Bauer.

Komentář k utkání

Stejně jako v posledním domácím zápase dostal šanci hájit chomutovskou svatyni mladý Tomáš Husák, avšak jeho úloha oproti předchozímu střetnutí byla o mnoho těžší. Samotnému utkání však předcházelo předání poháru pro nejlepšího hráče Fanklubu KLH Chomutov za sezónu 2004/2005, Stanislavu Stavenskému, z rukou jeho předsedy. Poté se již na buly postavili Radek Šíp a Václav Skuhravý, aby tak mohl začít brankový ohňostroj extraligové Energie.

Již od počátku nasadily Karlovy Vary velmi vysoké tempo a přehrávali s respektem hrající chomutovské borce takřka ve všech směrech. Svými přesnými přihrávkami, hrou jeden na jednoho a dobrým napadáním tak dělali chomutovské obraně velmi velké problémy. První gól na sebe nenechal dlouho čekat. Postaral se o něj v čase 2:11 Miroslav Duben, který po Kucharczykově pasu zpoza branky nedal mladému gólmanovi šanci a umístil puk přesně k levé tyčce. Za 4 minuty se skóre měnilo znovu. Nikým neohrožován Lukáš Pech dorazil bekhendem puk za ležícího Husáka, 2:0. Chomutovští si nevěděli rady s dobrým napadáním soupeře a do šancí se dostávali jen velmi sporadicky. Ke slovu se hosté dostali znovu ve 14. minutě, když od modré vypálil Kumstát a nadvakrát tečovaná střela prolétla domácímu brankaři nešťastně mezi nohy. Avšak jen díky Husákovi se skóre nezvýšilo z následné akce velmi dobře hrajícího Pecha, který pálil v 17. minutě jen do betonů, a také z přečíslení 2 na 1, kdy se po přihrávce Petra Kumstáta na najíždějícího Košťála stačil chomutovský gólman přemístit. Ke konci 1. třetiny bylo znát, že se chomutovští přece jen zbavili počátečního respektu a začali s Vary držet krok. To se projevilo hlavně v 18. minutě, kdy se po levém křídle utrhl ex-kadaňský Polanský a dostal se až před Čechmánka, jenž se však nenechal překvapit. V první přesilové hře Chomutova neuspěl ani Jakub Šulc, který pálil tvrdě od modré a tak se do kabin odcházelo za stavu 0:3 pro hosty.

Druhá třetina začala opět náporem karlovarských. Chomutov marně hledal klíč k obraně rychlých a přesných kombinací a tak v čase 23:45 již svítilo na světelné tabuli skóre 0:4. Trefil se opět nikým nebráněný Václav Skuhravý, kterému nahrávku naservíroval mezi kruhy Jan Košťál. Chtělo by se říci, že si Chomutov vezme ponaučení, ale ten stále nechává karlovarské operovat ve svém obraném pásmu, kde si Západočeši vytvářejí jednu šanci za druhou. Jen zřídka se chomutovští dostávají do útočného pásma a pokud se tak stane, narážejí na pevnou defensivu, jako ve 28. minutě, kdy je tvrdě atakován Boušek při pokusu dorazit puk po střele Polodny. Další úder do chomutovské obrany zasazuje ve 32. minutě po nádherné sólové akci Lukáš Pech, který se z pravé strany obraného pásma domácích prokličkuje až před chomutovského gólmana a šikovnou střelou podruhé v zápase rozvlní síť. Tímto gólem tak uzavírá mladému Husákovi zápis a o své místo v sestavě se jde poprat Michal Podolka. Od té chvíle začínají domácí lépe bruslit a dostávají se do většího tlaku, avšak ani závar před brankou Romana Čechmánka z 37. minuty, ani teč Jakuba Šulce po střele Stavenského nestačí k prvnímu gólovému zásahu domácích. Když v poslední minutě 2. třetiny neproměňuje svůj únik ani zkušený Radek Šíp, jde se pro chomutovského fanouška do šaten za nelichotivého stavu 0:5.

Do třetí třetiny nastupují domácí borci s cílem zkorigovat stav a pokud možno neinkasovat. Opak se však stává pravdou a ve 46. minutě zvyšují Karlovy Vary zásluhou Lukáše Bednaříka v přesilové hře svůj náskok na šest branek. Za další tři minuty se skóre mění znovu, když zapomenutý Košťál nedává rychlou střelou zápěstím Podolkovi šanci a vymete z místa pro vhazování pravý horní růžek domácí svatyně, 0:7. Chomutov sice přidává na důrazu i rychlosti a dostává Západočechy pod tlak, ale Vary si již bezpečně hlídají výsledek. Po šancích domácího Kostourka z 55. minuty, ani po střele Mikšovice z minuty 58. se již skóre nemění, a tak si HC Energie Karlovy Vary odváží z Chomutova vysokou výhru 0:7.

Související články

Preview k zápasu | ne 14.8.2005

Další derby je na programu v Chomutově