HC Energie Karlovy Vary

Žáci se poprvé prali o soutěžní body

K a r l o v y  V a r y - Jako první vstoupily do bojů o body žákovské výběry HC Energie. A hned první kolo postavilo všem týmům do cesty tradičního soupeře ze Sokolova. Karlovarským reprezentantům se podařilo ve všech zápasech bodovat, jedinou ztrátu utrpěli po remíze 2:2 osmáci. Těžký víkend si prožil útočník Martin Frk, který nastoupil za sedmou i osmou třídu a pokaždé zaznamenal jeden přesný zásah.

1. kolo – Liga starších žáků, 9. třída

HC Karlovy Vary – HC Baník Sokolov 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)
Branky: Hampl, Záhora, Mareček, Putyera. Asistance: Vachovec, Hampl, Schopf.

Dlouho očekávaným derby vstoupili karlovarští žáci do svých soutěží. O svém zaslouženém vítězství rozhodli domácí trpělivou hrou a lepší fyzickou připraveností, která se projevila ve druhé polovině zápasu vstřelením čtyř branek. Sokolovští bojovali až do konce utkání a odměnou jim byla vstřelená branka v jeho závěru.

1. kolo – Liga starších žáků, 8. třída

HC K. Vary – HC Baník Sokolov 2:2 (1:1, 0:0, 1:1) Branky: Frk, Fišar.

V premiérovém mistrovském utkání chyběli karlovarským „osmákům“ dva klíčoví hráči, což bylo na jejich hře znát. I přes tuto ztrátu byli domácí v zápase aktivnější, dvakrát vedli, ale Sokolovu se podařilo vždy srovnat krok. Dělba bodů byla nakonec spravedlivá.

1. kolo – Liga mladších žáků, 7. třída

Sokolov:Karlovy Vary 1:2 (0:2, 1:0, 0:0) Branky: Frk, Červenka.

Do prvního utkání sezony vstoupili Karlovarští aktivně a dostali domácí pod tlak, ze kterého vytěžili dvoubrankový náskok. Druhá třetina patřila však Sokolovu, který po hrubé chybě karlovarské obrany snížil a nadále měl v této části hry převahu. V poslední dvacetiminutovce hosté hru vyrovnali, soupeře do šance nepustili a po dramatickém závěru si připsali první cenné body.

1. kolo – Liga mladších žáků, 6. třída

HC Baník Sokolov – HC Karlovy Vary 0:8 (0:3, 0:3, 0:2) Branky: Brodský 2, Šaling 2, Urbančok, Vrána, Osamango, Bečka. Asistance: Šaling 2, Osamango, Flegl, Čoudek.

Vstupní utkání do soutěže zvládli lépe hostující hráči, kteří svého soupeře jasně převyšovali ve všech činnostech a kombinační hrou si vytvářeli brankové příležitosti. Ty pak s vysokou efektivitou proměňovali.