HC Energie Karlovy Vary

Kouč Venera: Scházela nám lehkost v koncovce

K a r l o v y  V a r y - Náročný víkend znamenal pro Energii pouze jeden bod do extraligové tabulky. Pozitivem může být kvalitní hra defenzívy v čele s brankářem Romanem Čechmánkem, který hned ve svém druhé utkání vychytal čisté konto. Na druhé straně ovšem stojí pouze jeden vstřelený gól na kontě Karlových Varů. Problémy s koncovkou potvrdil na tiskové konferenci po bezbrankovém utkání se Znojmem i hlavní trenér energetiků Zdeněk Venera.
„Vzhledem k podmínkám, které panovaly, se hrál kvalitní, nesmírně fyzicky náročný hokej. Karlovy Vary dnes hrály velmi dobře, v určitých momentech utkání si vypracovávaly šance, ale vždy nás podržel Jiří Trvaj,“ ohodnotil výstižně celé utkání asistent znojemského trenéra Jan Votruba, jehož mohou karlovarští fanoušci pamatovat i z jeho zdejšího působení po boku Marka Sýkory.

To současný karlovarský lodivod Zdeněk Venera popisoval celé utkání obšírněji a s pečlivostí sobě vlastní: „Máme za sebou velice náročný zápas s kvalitním soupeřem. Dělali jsme si pomyšlení na víc než jen remízu. Ale na začátek si myslím, že je lepší získat jeden bod než nic. V našem dnešním výkonu mi scházela hlavně jakási lehkost v koncovce. Celkově byl náš výkon takový upracovaný a udřený. Příčinou může být z části včerejší zápas v Pardubicích, který jsme v závěru nešťastně ztratili, a z druhé části také to, že jsme dnes hráli první utkání doma. Hráči byli možná až přemotivováni. Nelze ale než uznat kvality soupeře, protože Znojmo perfektně bránilo a Jirka Trvaj předvedl fantastický výkon. To samé ovšem platí i o Romanu Čechmánkovi.“

Stejně jako v Pardubicích ani v neděli proti Znojmu se v sestavě neobjevil útočník Radim Kucharczyk. „Momentálně máme třináct útočníků. Zdálo se nám, že složení čtyř útoků ze závěru letní přípravy bude optimální i pro start extraligy. Tyto dva zápasy ale o nějaké velké produktivitě nesvědčí, takže popřemýšlíme i o složení útoků. Nechtěl bych ale předbíhat, všechno si v klidu promyslíme v průběhu noci a zítřka,“ uvědomuje si hlavní karlovarský kouč problémy svého týmu v koncovce.

Karlovy Vary nemají na začátku sezóny snadný los. Už v úterý na ně ve své aréně čekají hokejisté pražské Sparty. „Každopádně bychom chtěli vylepšit náš bodový zisk. Ale v první řadě si zítra trochu odpočineme, trénink bude pouze lehčí. Čeká nás totiž třetí utkání v průběhu čtyř dní, takže trénovat nebudeme moc a spíše budeme regenerovat. Určitě tam nejedeme prohrát, chceme ze Sparty nějaké body přivézt.“ přibližuje nový trenér na karlovarské lavičce nejbližší program svého mužstva.

Související články

A team HC Energie | po 12.9.2005

Fotoreportáž ze zápasu proti Znojmu