HC Energie Karlovy Vary

Remízový týden karlovarské mládeže

K a r l o v y  V a r y - Dorostenci HC Energie odehráli v uplynulém týdnu tři utkání a pokaždé se se soupeřem rozešli smírně. Horší období prožívají junioři, kteří se propadli do spodních pater tabulky i kvůli dvěma porážkám a jedinému nerozhodnému výsledku. Starší žákovské kategorie si hladce poradily s pražskou Kobrou.

Extraliga juniorů

HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Hostům se podařilo ustát úvodní soupeřův tlak. Hru poté srovnali, ale v polovině utkání dostali po nenápadné akci Slavie gól. V závěru se karlovarští mladíci snažili, měli i příležitosti ke srovnání, ale rozhodla jejich střelecká nemohoucnost.

HC Energie Karlovy Vary – HC Lasselsberger Plzeň 1:1 (0:0, 1:1, 0:0)
Branka: Sedláček. Asistence: Kloz, Schmidt.

Mladí energetici působili unaveným dojmem, chyběl jim lepší pohyb a větší agresivita v osobních soubojích. Při troše štěstí mohli v závěrečné přesilovce skórovat, ale nepodařilo se jim to, a tak konečná dělba bodů byla spravedlivá pro obě mužstva.

HC Rabat Kladno - HC Energie Karlovy Vary 5:1 (0:0, 3:0, 2:1)
Branky: Šnajdr. Asistence: Kuběna.

Bez zkušených obránců Kloze a Karpíška nastoupili Karlovarští na ledě ofenzivně laděného soupeře. A když musel po prvním inkasovaném gólu odstoupil další zkušený obránce, reprezentant Mašek (prasklý nůž na brusli), nedokázali hosté čelit domácí ofenzivě. Buldoci třemi brankami ve druhé části získali dostatečný náskok, který i přes snahu hostů již nepustili.

Extraliga dorostu

HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 2:2 (0:1, 2:0, 0:1)
Branky: T. Polák, T. Rohan. Asistence: Ryžuk, Majer.

Po dvou porážkách potřebovali domácí bodovat, ale v úvodní třetině se jim nedařilo, čehož hosté využili. Ve druhé části došlo ke změně složení domácích formací a výsledek se dostavil v podobě dvou branek. Škoda nevyužitých početních výhod v závěrečné části, především pak dvou dvojnásobných přesilovek. Výsledek tak mohl být pro domácí veselejší, než jen konečná dělba bodů.

HC Lasselsberger Plzeň - HC Energie Karlovy Vary 3:3 (1:1, 1:0, 1:2)
Branky: Mistoler, Tollinger, Topinka. Asistence: Tollinger, Přindiš, Polák, Kellner.

V první polovině utkání měli mnohem více gólových příležitostí Karlovarští, bohužel z jejich pohledu bez výsledného efektu. Plzeň se ve druhé polovině zápasu herně zvedla, a proto je konečný výsledek spravedlivým obrazem celého utkání.

HC Energie Karlovy Vary – HC Rabat Kladno 2:2 (0:1, 0:1, 2:0)
Branky: Záhora, T. Rohan. Asistence: Novák, Mareček.

Klíčový moment utkání zřejmě nastal za stavu 0:2, kdy kladenský hráč unikal samostatně na domácího gólmana, ale po "parádičkách" neskóroval. Tím dal šanci Energii v poslední části hry zabojovat o skoro ztracené body, což se jí i díky velké vůli celého mužstva povedlo.

Liga starších žáků - 9. třída

HC Energie Karlovy Vary - HC Kobra Praha 4:3 (0:0, 1:2, 3:1)
Branky: Mareček 2, Vaněk, Frank. Asistence: Vaněk, Frank, Hampl, Schusser.

Hostům z Prahy se podařil husarský kousek, když v první třetině odolali drtivému tlaku domácích a v osmé minutě druhé třetiny se dokonce ujali vedení. Domácí mužstvo však nesložilo zbraně a v úvodu třetí třetiny dokonale využilo nabídnutou dvojnásobnou přesilovku, čímž zvrátilo výsledek na svoji stranu. Soupeř ještě jednou po hrubé chybě srovnal, ale domácí deváťáci nacvičeným signálem jeden a půl minuty před koncem rozhodli o svém vítězství.

Liga starších žáků - 8. třída

HC Energie Karlovy Vary - Kobra Praha 9:1 (2:1, 3:0, 4:0)
Branky: Vachovec 3, Fejtl 2, Frk 2, Záhora, Tretjakov. Asistence: Fejtl 4, Kostroun 2, Kas 2, Fišar, Záhora.

Úvod utkání patřil domácím, kteří se brzy dostali do vedení i do herní pohody. Svoji herní převahu poté korunovali ve druhé a třetí části dobrou kombinační hrou a zaslouženě vysoko vyhráli.

Liga mladších žáků - 7. třída

HC Kobra Praha – HC Energie Karlovy Vary 2:6 (1:4, 1:1. 0:1)
Branky: Frk 4, Vrána, Formánek. Asistence: Táborský 2, Vrána 2, Frk, Lintemer.

Karlovarští sedmáci rozhodli o svém vítězství v první třetině, ve které soupeře přehráli nátlakovou hrou. Především útok Táborský, Vrána, Frk předvedl několik úspěšných kombinačních akcí, které dokázal i efektivně zakončit.

Liga mladších žáků - 6. třída

HC Kobra Praha - HC Energie Karlovy Vary 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)
Branky: Čoudek, Svoboda. Asistence: Flegl.

I karlovarská šestá třída podala v Praze týmový výkon, který byl podpořen nasazením, obětavostí a rychlým přechodem do útoku. Po zásluze se tak hostující hráči mohli radovat z vítězství na ledě tabulkového souseda.

Severočeský regionální přebor elévů - 5. třída

HC Energie Karlovy Vary - SK Kadaň 1:8 (0:2, 1:2, 0:4)
Branka: Opatrný.

Domácím hráčům zůstala v podvědomí vysoká porážka v minulém utkání, i proto hráli nejistě a bojácně. Jednoduchá a účelná hra hostů slavila zasloužený úspěch.

Severočeský regionální přebor elévů - 4. třída

HC Energie Karlovy Vary - SK Kadaň 7:1 ( 5:0, 0:1, 2:0)
Branky: Vrána 4, Michálek 2, Kodl. Asistence: Vrána 2, Michálek.

Výborná první třetina rozhodla o vítězství karlovarských žáčků. Přestože se hosté zúžením sestavy pokusili skóre zkorigovat, na více než jednu branku se nezmohli.