HC Energie Karlovy Vary

„Odehráli jsme nejlepší domácí utkání,“ libuje si kouč Baďouček

K a r l o v y  V a r y - Karlovarští hokejisté potěšili pátečním vítězstvím nad úřadujícím mistrem z Pardubic nejen hojnou návštěvu na zimním stadionu ale jistě i asistenta trenéra Václava Baďoučka. Energetici se díky tříbodovému zisku dotáhli na devátou Spartu a na osmé místo už ztrácejí pouze dva body. Navíc se jim podařilo prolomit smůlu ze vzájemných soubojů s Východočechy, které v normální hrací době nepřekonali už dlouhých šest let.
“Do utkání jsme vstoupili až příliš zakřiknutě. Vlastně jsme čekali, až nám Pardubice ten první gól dají. Pak se hra srovnala, ale po naší vedoucí brance se situace opakovala. Jako bychom se báli získat po šesti letech s Pardubicemi tři body. V poslední třetině jsme dokázali využít nedisciplinovanosti hostujícího mužstva a dát další dva góly v přesilovkách. Přestože si dnes útočníci vybrali dovolenou, zastoupili je obránci,“ hodnotil na tiskové konferenci po utkání počínání svého mužstva asistent trenéra Václav Baďouček.

Hlavní sudí Smeták v pátek velmi přísně posuzoval všechny nedovolené zákroky a nepřipustil žádné diskuze. Na to mnohem více doplatili nedisciplinovaní hráči Pardubic. Vedle sedmi dvouminutových trestů si „desítku“ odseděli Snopek s Mikeskou, Michal Tvrdík dokonce musel kvůli hrubé urážce hlavního rozhodčího předčasně do kabin s trestem ve hře. A právě v početních výhodách přišel hlavní úder energetiků: „Dvě využité přesilovky ve třetí třetině a ubráněná oslabení rozhodly. Věděli jsme, že Pardubice jsou v přesilových hrách velice silné, a proto jsme se chtěli oslabení vyvarovat."

Kvalitou patřil duel mezi Energií a Moellerem jistě k tomu nejlepšímu, co mohl letos karlovarský zimní stadion nabídnout. „Vyhráli jsme, proto se nám na utkání kouká velice dobře. Pardubice byly po Slavii naším druhým nejtěžším soupeřem. Mají vyrovnaný útok i obranu, možná je dnes trochu poznamenala neúčast Lašáka. To ale vůbec nesnižuje soupeřovy kvality. Myslím, že to bylo nejlepší letošní domácí utkání, navíc s vítězstvím a prodloužením doufejme ještě pokračující série.

Zatímco karlovarskému zástupci se hovořilo snadno, hostující Vladimír Martinec příliš sdílný nebyl. „Nezačali jsme špatně. První třetinu jsme odehráli velice slušně a kdybychom tak pokračovali, mohli jsme s výsledkem ještě něco udělat. Potom jsme ale vlastní nedisciplinovaností celé utkání prohráli,“ nachází i legendární útočník slavné československé hokejové minulosti hlavní příčinu nezdaru svých svěřenců v nezvládnutí emocí.


Pardubický trenér Vladimír Martinec (vlevo) a karlovarský Václav Baďouček na tiskové konferenci.

Související články

A team HC Energie | so 15.10.2005

Fotoreportáž ze zápasu s Pardubicemi